Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

Co oni z tego mają że Ci po 20 złotych sprzedadzą? Kasy nie mają, bo jak będą robić takie interesy to jakby oddał za darmo...

Są rejony gdzie jest duuuzo łąk i mało ornego. I dla nich obornik to tylko problem

Opublikowano
10 godzin temu, rolnikos25 napisał(a):

Panowie jest szansa żeby wagi bydła u mnie na podwórku zgadzały się z tymi co jest ARiMR?

3 różne ubojnie i wszystko się zgadza 5kg+-

Jak daleko te ubojnie, przy dalszej odległości waga powinna być mniejsza. Jak to mówią papier przyjmnie wszystko.

Opublikowano
11 godzin temu, rolnikos25 napisał(a):

Panowie jest szansa żeby wagi bydła u mnie na podwórku zgadzały się z tymi co jest ARiMR?

3 różne ubojnie i wszystko się zgadza 5kg+-

Jak masz ubojnie przez płot,to się zgodzi waga,ale jak jedzie bydło 400km to ubytek na sztuce do 40 kg.

Opublikowano (edytowane)

Tez jestem zdania, ze niema czegos takiego jak zbyt duzo obornika, nawet jak dawac do przesady to jest realna oszczednosc na npk, a nie opowiesci o przyoraniu slomy i tych tonach zoszczedzonej polifoski. Jak juz to zamiana na slome i to na dobrych warunkach, a nie oddawac tym nierobom po 20zl/t, a w zniwa od nich kupowac slome najlepiej z pokosu po 100zl.

Edytowane przez asus921
  • Like 5
Opublikowano
3 godziny temu, lamboEVO100 napisał(a):

Jaki to problem, rok poleży na pryzmie i lux towar na łąki i połowa zostanie do rozrzucenia 

Jak łąki tylko cenne tuzy w parku na naturze 2000 to nie nawieziesz

Tam ciągnik z prasą płynie po darni, a gdzie rozrzutnik jeszcze 

Nie wnikam, cieszę się, że za bezcen mam towar

I pakuję ile wlezie

• Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, vat napisał(a):

Waga inwentarzowa z poskromem - gdzie polecacie kupić? Warunek: nowa z fv

Kupuj jak najbliżej siebie ,to jest jednak elektronika i bez serwisu się nie obejdziesz .

Opublikowano

Romek z pod ziemi wykopał piękny towar zawsze. Byłem na pogrzebie, tragedia... 

Kilkaset byków utuczylem odkąd zacząłem 8lat temu, i każdy z eko natury. 

Teraz trudniejale da się kupić, Pani Halina coś ma przeważnie

• Like 2
Opublikowano

Pany sprawa się rypła. Zmuszony zostałem sprzedać, czy oddać krowę ( to się jeszcze okaże) na rzeź. Kierowca spisał moje dane, wypisał babce druk i kazał żebym osobiście odniósł do agencji, albo listem poleconym, i potem przyniósł ten papier do ubojni. Jako, że babka stara i przygłucha mogła poprzekręcać, a nic z jej opowieści się nie trzyma kupy postanowiłem zapytać tutaj. Czy rzeczywiście tak trzeba, czy można przez irz przemieścić i więcej nic nie robić. Babka mówi, że o internetach kierowca nic nie mówił. A ja myślę, że może zwyczajnie założył, że babka nie umie

scanner_20241030_162947.jpg

Opublikowano
12 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Pany sprawa się rypła. Zmuszony zostałem sprzedać, czy oddać krowę ( to się jeszcze okaże) na rzeź. Kierowca spisał moje dane, wypisał babce druk i kazał żebym osobiście odniósł do agencji, albo listem poleconym, i potem przyniósł ten papier do ubojni. Jako, że babka stara i przygłucha mogła poprzekręcać, a nic z jej opowieści się nie trzyma kupy postanowiłem zapytać tutaj. Czy rzeczywiście tak trzeba, czy można przez irz przemieścić i więcej nic nie robić. Babka mówi, że o internetach kierowca nic nie mówił. A ja myślę, że może zwyczajnie założył, że babka nie umie

scanner_20241030_162947.jpg

Ludziom wnioski wypełniasz, a podstaw nie znasz?

Zapytaj @Elon, On sporo wie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v