Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, czaro napisał:

Sprzedane jałówki: kl.E 21.30, U 21,10, R 20,60, byk R 20,10, O 19,90, krowa O 15,80. Ceny netto Węgrzynowo.

Ważone przed sprzedażą? Jakie miały wybicie 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, czaro napisał:

Sprzedane jałówki: kl.E 21.30, U 21,10, R 20,60, byk R 20,10, O 19,90, krowa O 15,80. Ceny netto Węgrzynowo.

Byk ok. Jałówka i krowa marnie. Jakie wyjściowe wagi jałówki i krowy przy tych cenach?

Opublikowano
8 godzin temu, nexeqadore napisał:

Panowie co za stagnacja nic się nie dzieje kombajny szykują, spichlerze? Mi kolega pisal ze tydzień temu hf 14 szt 11 netto slaby ktoś coś potwierdzi

Jak tu większość tylko zagląda, a ceną się nie pochwali. 

11 netto na dobrym towarze nawet i hf to ładnie i pośrednikom zostało. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Gargamel160 napisał:

Ważone przed sprzedażą? Jakie miały wybicie 

Ważone na aucie. Według rozliczenia nie wiele się różni. Jałówka Kl. E 65%, U 59%, R 51%, Byki w O i R 53%, a krowa to renifery po 41%

50 minut temu, emil9828 napisał:

Byk ok. Jałówka i krowa marnie. Jakie wyjściowe wagi jałówki i krowy przy tych cenach?

Krowa to chude hf do końca dojone więc i mięsa mało. Jałówka w E 600 kg brutto, U 615, R 680. Krowy po 530-540 kg.

Opublikowano

Ile realnie można wziąść za jałówki mięsne w wadze 650-780kg. 

Dzisiaj orientacyjnie przeważone bydło i małe zaskoczenie bo jałówka 100%CH od krowy pierwiastki urodzona 24.02.23 waga 600kg.

Sezon wycień na ten rok zakończony

IMG_20240625_193254.jpg

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, nikolas29 napisał:

Sondaże czytam to do 2025r.maja być po 9zl.takze swinka też spada.mleko

Ukraińcy wchodzą ze swoją koleją na nasz rynek spółkę zarejestrowali w zeszłym roku więc przepływ towarów będzie bez ograniczeń. My zmodernizujemy im przejścia graniczne i nauczymy wydajniej produkować to jakich cen tu się spodziewać?

Opublikowano
6 godzin temu, chudy123 napisał:

ja słyszałem że  jakieś firmy/ ubojnie które wysłały bydło zaczęły coś kręcić z kolczykami i wagami

Z tego co słyszałem to znany biznesmen z Wielkopolski celowo podłożył "świnie" bo statek windował mu ceny skupu

4 godziny temu, nikolas29 napisał:

Dawno miały być po 7

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, nikolas29 napisał:

Według sondaży Ryszard Swetru zaczynał od 9 albo 11 % poparcia a skończył bez swetru

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Z tego co słyszałem to znany biznesmen z Wielkopolski celowo podłożył "świnie" bo statek windował mu ceny skupu

Wuja co takiego zrobił za "świnie"?przecież tam bydło było ważone przed załadunkiem statku i tylko mięsne U jechały 

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 27.06.2024 o 15:16, Miłypan napisał:

Dlaczego upadł?

Różne historie sie słyszy. Jedni twierdzą, że bydlo miało być przed eksportem odrobaczane a nie było i później stalo w porcie na kwarantannie (dużo sztuk niby padło).
Połowa tych historii pochodzi od lokalnych handlarzy więc niewiadomo ile w tym prawdy. Sam byłem przeciągany przez półtora miesiąca słysząc ciągle, że „za tydzień załadunek” aż w końcu sprzedałem na kraj.

Miesiąc temu był Libańczyk oglądać bydło to mówił, że do Libii cały czas idzie eksport ale tak jak ktoś wyżej wspomniał  tam najlepiej same czerwone 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v