Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Jak to ciągną ? Do góry ? 

Bo mnie się wydaje że przeciągając linę pod barierkami lub pod siłownikami dodaje się wagi ciągnąc byka. Ale właściwie to ja się nie znam.

Pod samochodem powinny być podłożone klocki 

1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Jak to ciągną ? Do góry ? 

Bo mnie się wydaje że przeciągając linę pod barierkami lub pod siłownikami dodaje się wagi ciągnąc byka. Ale właściwie to ja się nie znam.t

Jak chcesz to ciągnij jak najmocniej potrafisz

Handlarze przez okienka w aucie puszczają  line

Tył auta się obniza

Najlepiej kupić swoją.wage,heh ale.wtedy to cię handlarze omijają 

Opublikowano
5 godzin temu, marcianjargit napisał:

Kiepsko i waga mała u niego 

A i jak by ktoś kiedyś sprzedawał byki na wagę i dają długa linę i przekładają przez barierki i każą mocno ciągnąć w dół to wagę zaniza

Przez barierki w aucie

Sporo słuchać incydentów że np woda się leje za samochodem

Czyli nic się nie zmieniło z wagami dalej 🙈 masakra 

Opublikowano

Witam wszystkich, kanali na forum niema a tu ciągle się narzeka)))))Ja zawsze powtarzałem ze bydło sie opłaca, i opłacać będzie, a zakłady i pośrednicy zawsze dbają o rolnika)))). Dlatego ja aby nie psuć tego interesu postanowiłem się wycofać i szczerze wam kibicować. 

Opublikowano

Siema Kanalio.

Jest dobrze, a będzie tylko lepiej. 

Czesio na cieciowce zarabia tylko 2 kg byka na godzinę, także przynajmniej o zbyt nie trudno 🤭

Ale nie ma co się tam oglądać, mamy wspaniały rząd, wybitnych specjalistów, a ludziom żyje się coraz lepiej 🤭

Dobrze że końcówka, to może z jednej obory chociaż hangar na samolot zrobię, bo lipa żeby tak pod chmurką stał 😁

Coś wpłynęło, ale toto jeszcze na rozliczenie trzeba poczekać, pewnie mix od p do r

Opublikowano

Proszę po ostatniej sprzedaży zniknąć z tego temu i nie denerwować hodowcy co ciągnie gospodarkę na opasach 🤭🤣

Znów doświadczam zmowy cenowej nikt się nie wychyla  a stały chyba mnie bierze na przetrzymanie 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, ab23 napisał:

Proszę po ostatniej sprzedaży zniknąć z tego temu i nie denerwować hodowcy co ciągnie gospodarkę na opasach 🤭🤣

Znów doświadczam zmowy cenowej nikt się nie wychyla  a stały chyba mnie bierze na przetrzymanie 🤣

Jak u ciebie sytuacja z opadami ? Często pada ?

Opublikowano

Zawsze omija bokiem łącze opady od zasiewu co wszystkie pod koniec maja to 37 litrów 

Ale nie buj nić mi urośnie 🙂  

Zapasy objętościówki mam spore💪💪

IMG_20240601_123701_058_HDR.jpg

IMG_20240601_123626_794_HDR.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, ab23 napisał:

Zawsze omija bokiem łącze opady od zasiewu co wszystkie pod koniec maja to 37 litrów 

Ale nie buj nić mi urośnie 🙂  

Zapasy objętościówki mam spore💪💪

IMG_20240601_123701_058_HDR.jpg

IMG_20240601_123626_794_HDR.jpg

37 litrów .. to omija ? nie bluźnij tu !!! 

U mnie w maju 5 l , przed wczoraj i dziś dopiero 5 i 3 l spadło . Trawa siana na koniec kwietnia na 4 klasie tylko kiełki tak zbiło ziemię .. już zasychała teraz odzywa coś ale pierwszego pokosu prawie nic nie ma .. mam nadzieję że jakoś spadnie chociaż 20 l bo będzie kaplica . Dobrze że kuku nie sialem. 

Opublikowano

Południowa wielkopolska pkt łącznie z dzisiejszymi opadami to 70 litrów przez ostatnie dwa tyg....a kilka wiosek dalej dostali sporo więcej....

Przepraszam za błąd pkr

Opublikowano (edytowane)

Jaki środek polecacie przeciw gzom, ślepakom itp. dla bydła przebywającego cały czas na pastwisku?

Edytowane przez vat
Opublikowano

Czyli to było na serio...

Teren zróżnicowany, od podmokłej olszyny, płynącej strugi, aż po sporą górkę.

W tamtym roku było tego zatrzęsienie (gzow I slepaków) w tym jeszcze nic nie ma, ale pewnie pojawią się

Opublikowano

Ja dodaję czosnek mielony do paszy treściwej. Może to afrodyzjak ale pożyjemy zobaczymy. Długofalowo na pewno ma pozytywne działanie a szybko to i witaminami efektów nie ma...

1 minutę temu, Krzysiek3110 napisał:

byki 2 szt mm po 11 netto pośrednik opolskie waga 608 i 648 brutto z tym że wg mnie w cena jest kosztem wagi

Na Twojej ważone, było zważyć i sprawdzić co magiczna waga kupującego pokaże 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v