Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

Po 1000 zł na fakturę uczciwie za nie ? Kawał czasu już nie sprzedawalem bo miałem same jaloszki więc dla siebie. A i wycieleń jak na lekarstwo było więc nie wiem jak teraz cenowo cielaki chodzą 

Szkoda, że nie jesteś z moich stron, brałbym wszystko jak leci

Opublikowano
2 minuty temu, Marcin133 napisał:

Myślę że uczciwie dla obojga stron

Chłopaki tu pisali wcześniej że nawet 1300 cenić no ale ja chcę sprzedać a nie sprzedawać. Zobaczymy co klient powie. Powoli coraz bardziej myślę żeby z kimś nawiązać współpracę na stałe i żeby odbierał wszystko. Dobrego cielaka nie problem sprzedać. Gorzej jak coś bardziej hf się trafi i wtedy już ci co przyjeżdżają zazwyczaj to wybrzydzają 

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Znajomy sprzedawał dwie jedna jersey druga mieszanka z je ważyły 450 i 460 kg czyli małe, po 5 zł brutto dali

Pokaż go

IMG_20240116_094914_8.jpg

8 minut temu, szymon09875 napisał:

Znajomy sprzedawał dwie jedna jersey druga mieszanka z je ważyły 450 i 460 kg czyli małe, po 5 zł brutto dali

Pokaż go

IMG_20240116_095208_5.jpg

Opublikowano
20 minut temu, krzychu121 napisał:

Chłopaki tu pisali wcześniej że nawet 1300 cenić no ale ja chcę sprzedać a nie sprzedawać. Zobaczymy co klient powie. Powoli coraz bardziej myślę żeby z kimś nawiązać współpracę na stałe i żeby odbierał wszystko. Dobrego cielaka nie problem sprzedać. Gorzej jak coś bardziej hf się trafi i wtedy już ci co przyjeżdżają zazwyczaj to wybrzydzają 

Z chęcią bym kupila

Ile byki na żywo na ten tydzień?

Opublikowano
4 godziny temu, Berthold napisał:

Jaka skita ? Kto wiózł ? Jak z kasą?

Sprzedawał ktoś do woźnieckich? Ponoć kupili ubojnie i biją dla Turka...

Klak osieczna skita 6% z mojej wagi kasa 3tyg

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, krzychu121 napisał:

Z jakich Ty stron?

Opublikowano
28 minut temu, krzychu121 napisał:

A z jakich stron jesteś ? Bo zapomnialem

Opublikowano

kiedyś chłopaki z okolic Poznania przyjeżdżali do mnie po cielaki to pokazywali mi rozliczenia sztuk.  To niektóre ponad 900 kg łapały w 22-24 miesiące. Wiadomo nie wszystkie ale byli zadowoleni z cielaków 

Pogranicze mazowsza, warm - mazur, podlaskie 

Opublikowano (edytowane)

Przywiozłem na początku stycznia takie z twoich okolic. 

Miałem jechać na północ bardziej, ale gościu mnie wystawił. Miałem ugadane a w dzień wyjazdu jak zadzwoniłem to mówił że właśnie ładuje bo sprzedał. 

IMG_20240114_132859.jpg

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Pokaż go

jak krowy były w cenie to za taką jersey 520 kg wziąłem po 8 zł 😛

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rafi1979 napisał:

Ile można wołać za hf 11:sztuk z luzu. Wlkp. 11 netto realne ?

Pewnie!!!

3 godziny temu, ab23 napisał:

Jeśli nawet to prawda to myślisz że da wyncyj 1pln wyncyj🙂

Pewnie że pindziesiat da wincyj

Opublikowano

Prawie nie możliwe do znalezienia. Za dużo roboty jest przy krowach i odchowie młodzieży żeby jeszcze zajmować się odchowem byczków do takiego wieku. A jak ktoś juz odchowa te 3-4 tygodnie to zazwyczaj zostawia sobie na opas 

Opublikowano

Takie sytuacje też się zdarzają. Chociaż jakbyś miał jakiegos mieszańca z SIM grubej kości to poszedł by i po tych kilku dniach. Najgorzej jak jest martwy sezon i się same hf trafiają . Wtedy to jest ciężko sprzedać. Ale ładny cielak idzie zawsze 

Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Nr do mnie dalej Masz?

Opublikowano

Ja zawsze sprzedaje 3 tygodniowe, 2 tygodniowe bardzo mało kiedy, jak np jedzie kilka starszych i kupiec chcę tego też. A gdzie żeby 10 dniowe sprzedawać. Tyle że u mnie hf, SIM i montbeliard. I zawsze rozchodzą się po wiosce, nigdy nie wystawiałem nigdzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v