Skocz do zawartości

To jest sens szukania czegoś lepszego do palenia owsem niż piecyki na ekogroszek? jakie doświadczenia w 2023 vs koszty?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Sam jestem debilem i kłamco 🤪

Musisz wyzywać bo brakło argumentów ..😁

Jakie wyzwiska toż to twoje drugie imię Argumenty to do ciebie nie trafiają żadne , i jak już pisałem dla mnie jest ważny efekt końcowy i ważne że w domu ciepło bez przezucania ton opału i nie drogo, a wam jak wychodzi inaczej to już wasz problem .

Opublikowano
19 godzin temu, yacenty napisał:

serio ekogroszek po 1000-1100, ja byłem przekonany, że bliżej 1600-1800. Może juz tak potaniał, ostatnio kupowany dawno temu

pewnie dali taniej bo to koniec już tego paliwa się zbliża

Opublikowano (edytowane)

A co niby sie kończy , węgiel? No nie, era opalania węglem? Też nie może kajdany zarzucą indywidualnym ale elektrownie, elektrociepłownie wciąż na tym bazują a i eksport nie zniknie  tak od razu czy też teraz bo teraz mają obniżkę, sorry promocję  :P

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano (edytowane)

Nic się nie zbliża, koniec to się zbliży za trochę wszelkich oszołomów w których pustych głowach zaświtała chęć nierealnych zmian, nie mających odzwierciedlenia w rzeczywistości. Najprawdopodobniej oni sami mają te zmiany głęboko w d*pie, tylko nabrali łapówek od firm które próbują na tym zarobić i pier**lą te bzdury o czystym powietrzu.

Edytowane przez Desperado
  • Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Jakie wyzwiska toż to twoje drugie imię Argumenty to do ciebie nie trafiają żadne , i jak już pisałem dla mnie jest ważny efekt końcowy i ważne że w domu ciepło bez przezucania ton opału i nie drogo, a wam jak wychodzi inaczej to już wasz problem .

Ja niedrogo ....na dziś najdroższe źródło 😁😁😁

Tacy ludzie jak ty co biorą na kreskę nie rozumieją że są dymani 🤪

• Like 1
Opublikowano

Zobacz sobie kocioł ALTERECO na zrębkę drzewną piszą że spala też paliwa stałe np. pellet .  Jak pellet spali to owies pewnie też , Dobra alternatywa bo nie uzależnia od jednego paliwa . Za rok jak się skończy umowa na granpala  to taki zamontuję , mam dostęp do  darmowej zrębki .

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Ja niedrogo ....na dziś najdroższe źródło 😁😁😁

Drogo to pojęcie względne, coś co dla jednego jest drogie dla innego jest tanie, inaczej nikt by nie kupował mercedesów bo po co jak citroenem też da się jeździć. Jeden woli rąbać drzewo, palić w piecu, wrzucać groszek czy pellet, czyścić komin a inny woli odpocząć w domu po robocie. Osobiście choćbym miał dwa razy tyle płacić za gaz co teraz to i tak nie zmienię na kopciucha.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Ja od 100tys to mam na dziś prawie 5tys z lokaty ...styknie na prąd do chałupy a i 100tys dalej moje ...🤪

Nie zamierzam przedpłac za 30lat ... niech golodupcy płaco 😁

Tyle, że te 100 tys warte 85 po roku

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, zbycho77 napisał:

Zobacz sobie kocioł ALTERECO na zrębkę drzewną piszą że spala też paliwa stałe np. pellet .  Jak pellet spali to owies pewnie też , Dobra alternatywa bo nie uzależnia od jednego paliwa . Za rok jak się skończy umowa na granpala  to taki zamontuję , mam dostęp do  darmowej zrębki .

Altereco.... czytałeś  na innych forach opinie ludzi którzy to coś kupili? Nie ma tam nic pozytywnego o nim jak i o serwisie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Tyle, że te 100 tys warte 85 po roku

Nie synku... 0,5melona po roku to około 525tys ...😁

Wszystko traci wartość i pinadz tyz ...ile warte jest to coś na dachu po roku ....nikt tego nawet nie odkupi 😁

A ja dalej mam swoją kasę która zarabia na opłaty itp .🤪

• Haha 2
Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

Boguś twoje ekwilibrystyczne wyliczenia nijak nie mają się do praw fizyki znaczy ekonomii. A parobka uczciwie wypłaciłeś?😂

A co ma się ni jak do praw ekonomii? Bo na moje oko to ma 100% racji.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Boguś twoje ekwilibrystyczne wyliczenia nijak nie mają się do praw fizyki znaczy ekonomii. A parobka uczciwie wypłaciłeś?😂

Szkoda tu cokolwiek pisać bo gdzie ten hwalipieta z doliny rospudy tam tylko smród .

Opublikowano (edytowane)

Dogadali się w końcu bobek z wydojonym fantasto 😁😁😁znalazł swoj swojego 🤪

3 minuty temu, robert1226 napisał:

Szkoda tu cokolwiek pisać bo gdzie ten hwalipieta

😁😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja