Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby ktoś był ciekawy, to filtr zmieniony 1 raz dopiero po tych kilkunastu tysiącach litrów. Zatkał się niedawno do tego stopnia, że wydajność nagle zauważalnie spadła. W końcu udało mi się znaleźć nowy wkład na tylko i wyłącznie 1 ogłoszeniu na sprzedajemy, gdzie gość sprzedaje te rzeczy, ale cena 150zł to jakiś żart.
Założyłem filtr wstępny z Zetora 7211, co prawda jest mniejszy i pewnie ,,gęstszy", ale wydajność nie spadła, a kosztuje 10 razy mniej, więc mogę szybciej go wymienić. Co prawda dolega bez uszczelki - blachą do aluminium, ale w oryginalnym uszczelka i tak dolegała do plastiku, który był przed filtrem i już uszczelki nie miał.
Myślałem jeszcze nad założeniem 2x filtra wstępnego z C-360, żeby powierzchnia była większa i obudowa mniej wypełniona na szerokość, ale musiałbym zmierzyć, czy wejdą na długość i jak by były filcowe to nie wiem czy się sprawdzą.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.08.2023 o 20:36, ŻakowskiSławomir napisał(a):

niektórzy pompują już pół roku nawet wodę 

mam taką co chodziła w wodzie i szkoda jej do tego bo rdzewieje w środku , lepiej w plastiku na wiertarke

trafiłem kolejną na złomie i widze że też przy oszczędzają na nich tzn mniejszy silnik w środku sie przegrzewa bo karkas plastikowy i szybciej pada , może w droższych jeszcze po staremu 

P_20251209_111849.jpg

Edytowane przez konteno
  • Thanks 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez LukaszPokrz
      Prośba o Waszą opinie.
      Szukam dobrej mocnej wkrętarki - tylko marki MAKITA https://domitech.pl/wiertarko-wkretarka-makita.
      Typowo do przy gospodarskich prac w warsztacie. Co wybrać - możecie polecić jakieś konkretne modele? 
      Budżet 2000 - 2500. Jaka seria będzie dobra, by przy dość regularnych pracach przetrwała długi czas. 
    • Przez Marcin3210
      Poszukuję dosyć taniej podkaszarki do odkaszania trawy przy płocie i wokół kilku drzew. W reklamie usłyszałem o podkaszarce akumulatorowej z JULI http://www.jula.pl/catalog/ogrod/maszyny-ogrodowe/podkaszarki-i-kosy-spalinowe/podkaszarki-i-kosy-akumulatorowe/podkaszarka-000713/#tab04 a może http://euroogrod.com.pl/product-pol-84467-Einhell-Podkaszarka-Akumulatorowa-GE-CT-18-Li-SOLO-3411172.html
      Co o niej sądzicie? Co sądzicie o podkaszarkach akumulatorowych?
    • Przez MatiTM
      Witam. Kupiłem migomat jak w tytule i szukam do niego instrukcji lub osoby która wytłumaczy zasadę ustawienia mocy spawania ora poszczególnych wyjść. Osoba od której kupiłem nie do końca umiała to wytłumaczyc. To pokrętło z falą to jakby zakres amper a te kolejne dwa ze schodkami jak regulować? I dlaczego są aż 3 wyjścia na masę?

• Przez Lukas50b15
      Dzień dobry,
      Mam pilarkę Stihl MS362 i chcę wymienić uszkodzony cylinder. Nie mogę znaleźć zamiennika dla części Stihl nr 1140 020 1211. Dostępne są różne chińskie cylindry ale numery odpowiedników mają końcówki 1200, 1205 a nie widzę tego 1211. Ten mój cylinder ma żeberka chłodzące pod kątem, a ten 1200 ma jakby bardziej poziomo - no inaczej to jest zrobione. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy ten cylinder 1200 będzie pasował jako zamiennik w miejsce tego 1211?

• Przez yacenty
      Polećcie proszę o jakiś specyfik chemiczny który ma pomóc w odkręcaniu zardzewiałych śrub czy pomoc w wyjęciu zardzewiałej tulejki czy też zardzewiałego łożyska.
      Nie chodzi o smary penetrujące typu wd-40, tylko typowy oderdzewiacz.
      Z góry dzieki
  • Dodaj nową pozycję...
v