Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, emtezecik napisał:

Dlaczego ?

"Pomoc polega na stosowaniu dopłat do oprocentowania kredytów bankowych udzielanych na sfinansowanie kosztów wznowienia produkcji. Warunkiem udzielenia pomocy jest dołączenie przez rolnika do wniosku o udzielenie kredytu bankowego, za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej, protokołu oszacowania szkód w formie dokumentu elektronicznego. Protokół oszacowania szkód jest generowany automatycznie za pomocą aplikacji, jeżeli szkody spowodowane wystąpieniem suszy wynoszą powyżej 30 % średniej rocznej produkcji rolnej, po wcześniejszym złożeniu przez rolnika wniosku o oszacowanie tych szkód."

Opublikowano

Wczoraj słyszałem wypowiedź ministra,że straty hodowcom będą szacowane inaczej jak tym którzy bydła nie posiadają.Tak żeby wszyscy dostali,bo do tej pory było różnie..W programie TYDZIEŃ mówił.

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie aplikacji suszowej. Muszę tam podać procent strat i teraz pytanie, czy jak składałem wiosek do gminy o oszacowanie strat i we wniosku podałem np 70%, a komisja z gminy oszacowała na 60%, to co podać w aplikacji suszowej? Procenty na daną działkę z wniosku czy z tego co oszacowała gmina ( nie mam tego dokumentu - musiałbym z gminy wyciągnąć )

Opublikowano

A jeśli odpuszczam komisję z gminy i sam określam % strat to do kiedy muszę złożyć ten wniosek przez internet ? ( Nie ma mnie na miejscu , aby przesłać skan ubezpieczenia ) 

Opublikowano

Wniosek wysłany
W dniu 2023.09.18 21:03 wniosek został wysłany do Urzędu Wojewódzkiego właściwego dla lokalizacji gospodarstwa. Jeśli masz pytania lub wątpliwości, skontaktuj się z urzędem.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?
  • Dodaj nową pozycję...
v