Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Grzechooo napisał:

Ja tam nie zaglądam kolegom do kogutów🤣 ale może faktycznie Twój ptak ma za mało kur?🤔 ogólnie to 1 kogut obleci 10 kur, ale ten faktycznie z twarzy wygląda na takiego fifarafa...

U mnie kogut od paru miesięcy też zrobił się agresywny. Kur ma 15 do oblecenia. Na szczęście, jego dni są już policzone 🐓🔪🍗

Edytowane przez bergman31
Opublikowano
bergman31 napisał:

U mnie kogut od paru miesięcy też zrobił się agresywny. Kur ma 15 do oblecenia. Na szczęście, jego dni są już policzone 🐓🔪🍗

GABBER85 napisał:

a co będzie z kurami?

pożyczy ptaka od sąsiada to i żona będzie zadowolona😉

• Haha 1
Opublikowano

Miałem kiedyś takiego nadpobudliwego koguta.Wystarczylo wejść na podwórku gdzie były kury i już był problem,od razu na głowę ta k.... skakała.Na tym podwórku pod rynną stała też beczka z wodą i postanowiłem zakończyć tę popisy.W czasie każdego ataku był złapany i pełne zanurzenie na 3-4sekundy.Po kąpieli miał tyle roboty z piórami że do końca dnia było spokojnie.Kuracja trwała 4dni i była na tyle skuteczna że za każdym razem gdy wchodziłem na podwórko kogut chował się do kurnika

Opublikowano
21 godzin temu, GABBER85 napisał:

a co będzie z kurami?

W czerwcu kupuję młode kury i parę młodych kogutów. Minie kilka miesięcy za nim młodzieży zacznie odbijać😁 

11 godzin temu, Grzechooo napisał:

pożyczy ptaka od sąsiada to i żona będzie zadowolona😉

Żonę to najpierw trzeba mieć😉

Opublikowano

Też problem.

Co trzeci dzień wp***dol kogutowi spuszczam. Jebaniutki tak agresywny że ĝłowa mała. Aby mnie zobaczy to siup do ogrodzenia i podskakuje. Więc profilektycznie wchodzę i go tresuję. Dwaj jego poprzednicy również wojownicy kończyli na pieńku po tym jak pojkaleczyły mamę lub tatę. Ten jeszcze krwi nikomu nie upuścił, ale pieniek już stoi. Kur mało zagroda ciasna i kogut waleczny.

Opublikowano

Taaa.

Poprzednik był bez ogona. Coś mu wyrwało i uszkodziło kuper że nigdy nie odrósł. A po wejściu do zagrody z ostrogami na metr wyskakiwał

Opublikowano

Dzień dobry, mam problem z kogutem. Ostatnio moj kogut 6 miesięczny stał się mega agresywny. I już skoczył na syna. Czy da się coś z tym zrobić? Proszę o porady

Opublikowano
W dniu 31.01.2025 o 13:25, Marekkury napisał(a):

Kogut poszedł pod 🪓

Trzeba było mu pazury przyciąć i loty to by grzecznie chodził przez 2/3 miesiące, ziemia by go kolala... Teraz to już po ptakach. Na przyszłość możesz spróbować jak będą problemy wychowawcze 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kukuła
      Dzień dobry wszystkim.
      Przychodzę do was z zapytaniem o paradę odnoście rozpoczęcia własnej fermy brojlerów  , mam 19 lat i około 60000zł na zainteresowanie oraz mniej więcej 2 hektary pola , do tego dziadka po sąsiedzku który już od dawna prowadzi gospodarstwo rolne i posiada 2 traktory i kombajn oraz około 20 hektarów ziemi(większość w dzierżawie ) ,choruje on także świnie. Więc mam w razie czego kogoś z doświadczeniem i sprzętem jeżeli będzie trzeba . I tu przychodzi moje pytanie czy wejście w biznes z brojlerami jest trudy , co powinienem wiedzieć , co warto obejrzeć lub przeczytać oraz jakie mam możliwości z zakresem środków jakie mam czyli jaki kurnik mogę wybudować idt.
      Z góry dziękuję za odpowiedzi i porady , jeśli macie jeszcze jakieś jeszcze pytania do moich planów chętnie na nie odpowiem .
    • Przez Andrzej1982
      Od jakichś trzech tygodni jestem w posiadaniu pięknego, młodego koguta rasy leghorn. Od kilku dni ptaszysko poważnie choruje. Nie chce jeść, nie pije wody, ma spuchnięty i gorący grzebień i korale. Jest osowiały i słaby na tyle żeby nawet wejść na grzędę. Nie pieje i wydaje tylko błagalne charczenie. Odizolowałem go od reszty srada na wszelki wypadek. Czy jest dla niego jakaś szansa? Jak go ratować? Mama już wydała wyrok, ale może za wcześnie. Proszę o podpowiedzi. Dołączę zdięcia nieboraka. 

• Przez Olseka
      Z przykrością chciałabym uprzedzić, że doświadczyłam poważnych trudności z nieuczciwym sprzedawcą kur. Pomimo wcześniejszych ustaleń, sprzedawca wielokrotnie nie dotrzymywał umówionych terminów, a próby kontaktu telefonicznego pozostawały bez odpowiedzi. Dodatkowo po zadzwonieniu z innego numeru, odbiorca reagował w sposób nieakceptowalny używając wulgaryzmów i wyrażając agresję wobec rozmówcy. Takie zachowanie jest absolutnie nieakceptowalne i niezgodne z podstawowymi zasadami uczciwości w zasadach handlowych. Zdecydowanie odradzam współpracę z tym sprzedawcą- ostatecznie sama zrezygnowałam po oczekiwaniu ponad dwóch tygodni na zamówienie i wielu przykrości. Numer telefonu do tego ogłoszenia jaki znalazłam na OLX to: 666116423 i 575099617.
      Z góry przepraszam, że ogłoszenie umieszczam na tej stronie, ale chcę żeby trafiło do jak największej liczby odbiorców. 
    • Przez Betoven666
      Witam.

Chciałbym zapytać się albo raczej poradzić w jaki sposób pozbyć się ptaszyńca. 
      Mam wrażenie że to jak walka z wiatrakami, chemia zioła a on nadal jest. 

Stosowałem Arpon, dodatki do wody na bazie glikolu, ziemia okrzemkowa, dezynfekcja sandezia i cały czas uporyczywe piorojady atakują nioski. 
    • Przez soli_777
      Witam, chciał bym zacząć temat z hodowlą niosek gdyż na moim terenie jest bardzo wiele zapytań o wiejskie jajka oraz mam inne stałe miejsce zbytu. Maksymalnie chcę mieć 300szt. ale zobaczymy co czas pokaże.
      W temacie jestem zielony całkowicie i mam kilka zapytań:
      1. Jak wygląda to od strony prawnej jeśli chciał bym sprzedawać jaja na targu/bazarku oraz osobom prywatnym?
      2. Przy 300szt. niosek jakiej powierzchni potrzebuję kurnik? Nie mówię tutaj o wybiegu tylko samym kurniku
      3. Z czego zbudować kurnik? Zależy mi na tym aby była to budżetowa inwestycja
      Jakieś inne sugestie co do hodowli dla początkujących?
  • Dodaj nową pozycję...
v