Skocz do zawartości

Klucz udarowy

Biniuu1

Rekomendowane odpowiedzi

A który klucz jest lepszy do ogólnych napraw w gospodarstwie? Akumulatorowy czy pneumatyczny? Obecnie będę miał smarownicę dewalt więc aku 18v i ladowarka będzie. A mam jeszcze kompresor 100l, 8bar, 225l/min 

Klucze udarowe akumulatorowe są delikatniejsze i droższe od  pneumatycznych , dlatego elektryk do mniej intensywnej pracy a pneumatyczny do ciężkiej . 

W gospodarstwie raczej nie będziesz go użytkował intensywnie , więc akumulatorowy moim zdaniem będzie lepszy . Nie poradzi sobie z większymi nakrętkami ale po poluzowaniu  ręcznym kluczem  może przyspieszyć pracę . 

Głównie będzie potrzebny do odkręcania redliczek w agregacie, lemieszy w pługu i noży w orkanie (138 nakrętek m12 ) bo przy tym najdłużej się schodzi. Myślałem coś w tym rodzaju DeWalt DCF899P2-QW 

10 godzin temu, TomaszStach napisał:

Głównie będzie potrzebny do odkręcania redliczek w agregacie, lemieszy w pługu i noży w orkanie (138 nakrętek m12 ) bo przy tym najdłużej się schodzi. Myślałem coś w tym rodzaju DeWalt DCF899P2-QW 

Za duży do takich robót i przez to nieporęczny. Zobacz tego DCF922, 400NM, 90% śrub odkręcisz, a i 3x lżejszy i 2x mniejszy od DCF899.

Edytowane przez lobudek

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez janek884
      Kupię taki kompletny talerz z tylnego rzędu Lemken Rubin 9. Wszystko razem z mocowaniem do ramy, sprężyna, słupica. 
      Piasta bezobsługowa 5 otworowa. Talerz 620.
      Może być bez talerza, to kupię sobie w własnym zakresie. 

• Przez janek33
      Witam, nabyłem niekompletny opryskiwacz ogrodowy Westwood LAWNGROOMER który chcę reanimować na oryginalnych częściach lub domowym sposobem zastępując te brakujące innymi które uda się zaadoptować. Załączam zdjęcia opryskiwacza z Internetu jak i jego tabliczki znamionowej.

Potrzebuję waszej pomocy przy doborze następujących części.

1. DYSZA - Potrzebuję dyszę do tego właśnie opryskiwacza. Załączam zdjęcia gwintu z wymiarami zrobione przeze mnie. Jeśli nie macie pomysłu jaki jest oryginał to proszę może możecie zaproponować dowolną inną dyszę płaskostrumieniową, którą mógłbym zastosować zamiennie. Dysza przykręcana jest do płyty stalowej, z tyłu bezpośrednio dochodzi do niej gumowy przewód o średnicy zewnętrznej 12mm i wewnętrznej 10mm, szerokość oprysku 80cm.

2. PRZEWÓD GUMOWY – Potrzebuję 6 metrów gumowego przewodu o średnicy wewnętrznej 10mm do tego urządzenia. Załączam zdjęcia.

3. KRANIKI – Do przewodu gumowego 10mm potrzebuję dwa kraniki do regulacji przepływu. Takie jak te widoczne na zdjęciu z początku tematu.
      4. ZBIORNIKI – Potrzebuję również dwa zbiorniki, do których przewody muszą być podłączone w sposób przedstawiony na pierwszych zdjęciach. Załączam zdjęcia wymiarów gniazd zbiorników.

Być może jest jakiś kompletny zestaw naprawczy z innego urządzenia który mógłbym tutaj zaadoptować. Kluczowa jest dla mnie dysza, resztę sam jakoś dosztukuję jeśli nie pomysłu. Będę wdzięczy za każdą pomoc. Dziękuję  
    • Przez avabank96
      Mam pytanie z jakiego pługa by pasowały ścinacze do niemeyera 3 skibowego?
    • Przez bamberszol
      Zawór rozrządczy z przyczepy dwuosiowej z lat 80. Gdzie go dostanę. Zawór montowany na zbiorniku.

• Przez Arturo1610
      Witam. Rozmyślam nad montażem klimatyzacji dachowego do farmtraca 685. Żadna klimatyzacja wodna nie wchodzi w grę, tylko klimatyzacja na czynnik. Czy ktoś ma doświadczenie z takim urządzeniem? może ktoś ma u siebie w ciągniku zamontowane? jakie marki polecacie? jak się to sprawdza? Czy daje rade schłodzić kabinę w ciągniku? proszę o pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...