-
Podobna zawartość
-
Przez sambao
Jeżeli ktoś ma doświadczenia jakiekolwiek na temat uprawy uproszczonej zapraszam do podzielenia się uwagami i spostrzeżeniami.
-
Przez micgal39533
Witam Mam dwie oferty na środek w zbożach t1/t2 jeden to aspik 250 drugi areapak neter, który z nich lepiej wybrać ewentualnie co byście polecili zamiast nich? Dzięki za odpowiedź
-
Przez staszek87
Witam. Firma zagazowała ok połowy stycznia pszenzyto w silosach BIN W zeszłym tygodniu przedmuchałem silos dmuchawa ok 4-5 godzin. Przy załadunku przepuściłem pszenzyto przez zmijke z sitem. Odleciało trochę pyłu z tabletek jednak nadal zapach tabletek był wyczuwalny i w paszarni kazali odgazowac. Czy ktoś ma doświadczenie jak długo to dmuchać? Mają miernik i norma była przekroczona 10x.
-
Przez kingway
Witam , mam problem bo nwm co zasiać po qq ??? która została skoszona na ziarno :/ Ziemia taka niska 5 klasa , bez drenażu czyli ,,mokra" , ph uregulowane . Mam do wyboru jęczmień , pszenżyto , pszenicę ,wszystko jare . Jęczmień boję się zasiać bo w zeszłym roku troszeczkę schorował po qq - nwm czy to mróz go tak osłabił czy oprysk w qq , potem się poprawił , ale to już nie to :/ Co do pszenicy jarej boję się ze jest zbyt słaba ziemia . A o pszenżycie jarym nwm nic , nigdy nie siałem :) Może ktoś by się podzielił swoimi doświadczeniami ;)
-
Przez dominikl95
jak wytłumaczyć starszej osobie że sianie azotu przed ruszeniem wegetacji ma więcej plusów niż jakbym siał w kwietniu . wujek cały czas się upiera że on nie będzie siał szybciej azotu bo na mróz się nie sieje i są straty,a według mnie jak sieje w kwietniu i jest susza to są jeszcze większe straty jak mu to wytłumaczyć proszę o pomoc
-