Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od lat kolego do lat -każda poważna firma z certyfikacją to wymaga a mało tego dodatkowo z 15 oświadczeń -wzięli się za kontrolę pochodzenia surowca 

Opublikowano
13 minut temu, v11 napisał:

Od lat kolego do lat -każda poważna firma z certyfikacją to wymaga a mało tego dodatkowo z 15 oświadczeń -wzięli się za kontrolę pochodzenia surowca 

u mnie w okolicy LHR w 2017 tego wymagali i później ucichło a od marca tego roku już tego znowu wymagają bo nie wezmą pszenicy rzepaku 

Opublikowano
1 godzinę temu, kubamako66 napisał:

a takie pytanie macie może już papier z sanepidu na sprzedaż zboża rzepaku wyrobiony bo bez tego w tym roku nikt nie kupi od nas produktów roślinnych ? 

W Bodaczowie bez tego nie ma co wjeżdżać, więc od dawien dawna mamy wyrobione

Opublikowano
Dnia 5.07.2023 o 09:11, KaKul napisał:

Ale kosów ponoć nie bierze do 8 lipca jak dzwoniłem, do Teresina każą wieźć.

W Teresinie napewno kolejek nie będzie bo w okolicy jest zdrowa konkurencja która płaci te same pieniądze i nie trzeba czekać 30 dni tylko dzień lub parę i kasa na koncie

Opublikowano
2 godziny temu, kubamako66 napisał:

u mnie w okolicy LHR w 2017 tego wymagali i później ucichło a od marca tego roku już tego znowu wymagają bo nie wezmą pszenicy rzepaku 

Wyrobiłem 3 dni czekania.

Opublikowano
Andpol napisał:

Wyrobiłem 3 dni czekania.

też dziś złożyłem i tam to kultura aż się chcę dokumenty wyrabiać a nie to w innych użędach w Hrubieszowie 😁

Opublikowano

też dziś złożyłem i tam to kultura aż się chcę dokumenty wyrabiać a nie to w innych użędach w Hrubieszowie 😁

Bo zarabiają dobrze to są spokojniejsi

Opublikowano

Słabe te ceny. Tu u nas w łodzkim jest mega susza. Na słabszych kawałkach rzepak bardzo słaby, usechł. Nie ma szans na pokrycie kosztów przy takich cenach.

Opublikowano
choinek.pawel napisał:

W Teresinie napewno kolejek nie będzie bo w okolicy jest zdrowa konkurencja która płaci te same pieniądze i nie trzeba czekać 30 dni tylko dzień lub parę i kasa na koncie

a co to za zdrowa konkurencja?

Opublikowano
9 godzin temu, HORTUS napisał:

Słabe te ceny. Tu u nas w łodzkim jest mega susza. Na słabszych kawałkach rzepak bardzo słaby, usechł. Nie ma szans na pokrycie kosztów przy takich cenach.

to jaki plon będzie ? 

Opublikowano
Dnia 7.07.2023 o 09:49, choinek.pawel napisał:

Woziłem w czerwcu to w umowie miałem 14 dni a kasa przyszła po 4. 

Kiedy ruszacie z rzepakiem bo ja na razie na wczasach i się trochę stresuje bo jak wyjeżdżałem to był już prawie dobry.

Opublikowano

Jak sie wydaje że dobry , to jeszcze 7-10 dni wtedy jest na 100 %

Opublikowano
Dnia 7.07.2023 o 14:24, masa24 napisał:

W moich stronach z sanepidem się jeszcze nie spotkałem ale od zeszłego roku mocno pilnowali żeby był numer z weterynarii

ze dwa -trzy  lata temu miałem kontrolę z sanepidu i ochrony środowiska -kuźwa wlazły wszędzie gdzie były drzwi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v