Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wywiozłeś wszystką pszenice

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
24 minuty temu, panczo1922 napisał:

Ale rzeźnia!

Żal patrzeć na to wszystko

Rzeźnia to będzie w zniwa w skupie, jak tak dalej pojdzie

24 minuty temu, panczo1922 napisał:

Ale rzeźnia!

Żal patrzeć na to wszystko

Rzeźnia to będzie w zniwa w skupie, jak tak dalej pojdzie

Opublikowano (edytowane)

Kto nie sprzedał to niech się martwi tym co ma do sprzedana , a nie co bedzie w żniwa, za rok wszystko może być na odwrót

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Kto nie sprzedał to niech się martwi tym co ma do sprzedana , a nie co bedzie w żniwa, za rok wszystko może być na odwrót

Ja zazwyczaj sprzedaje rzepak między 15-20 lipca, to myślę co będzie za niecałe 4 miesiące gdy sprzedaje rzepak z pola. 

48 minut temu, miwigos napisał:

Myślisz że za PO by było inaczej

To jest argument właśnie, Tusk jest zły, Tusk sprzeda kraj, za Tuska będzie gorzej, Tusk , Tusk !!! 😆 Nigdy na Tuska nie głosowałem ani na Po. Na PiS głosowałem w dwóch wyborach i się wstydzę tego. Największą tragedią polskiego rolnictwa będzie jak nas dojadą w tym roku, a ludzie dalej pójdą postawić na nich krzyżyk, bo " za Tuska to dopiero będzie". Beton ciężko skruszyc

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Myślisz że za PO by było inaczej

Może by było inaczej tam takich durnia raczej aż takich nie ma. PSL 13 lipca ub roku chciał ustawy chroniącej polskiego rolnika przed zalewem zboża z UA. Pis wywalił to do kosza. Tiry jadące rzekomo do portu zaczęli plombować dopiero dwa tygodnie temu zamiast rok temu. Możesz sobie tłumaczyć, że za innych tez by tak było. Ale takich głupków jak za pisu w ministerstwie rolnictwa to chyba nigdy nie było. Przypomnę jest minister i 6 vice w tym słynny Janusz Kowalski.

Ja wiem czy ssę martwić przy tej inflacji pełnoletniej? Dzisiaj nie wiadomo tak do końca co lepsze towar czy pieniądz. Rzepaku trochę się obawiam jak mi się przechowa choć był suchutki skoszony. O żyto całkiem się nie martwię a nowe sypać jest gdzie aby się tylko urodziło. Pszenżyto sprzedałem w żniwa po prawie 1400.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

ViceMinister Kowalski to już jest szczyt. pomijając ministra Kowalczyka, który mając honor to się powinien podać do dymisji, po tym jak namawiał jesienią rolników do przechowywania zboża i do kupowania nawozów( bo braknie) 

Opublikowano

Nie jest to kolejny temat w którym powinnismy podejmowac politykę, ale zakoncze swoim zdaniem, nie wiem jak bardzo zaslepionym trzeba bylo być żeby na nich głosować, mi wystarczylo jak już byli 2 lata przy korycie - tutaj to zgraja największych nieudanicznikow i kryminalistow na najwyższych stanowiskach. Jestem przekonany, że nawet za takiego tuska byloby o wiele wiele lepiej bo oni w dobie kryzysu jakoś nie wykorzystywali do zarabiania spółek skarbu panstwa ktore mają byc dla ludzi a nie dla nich ! Takie pieniadze z ofe p ktore wielu ma żal do tuska to jest pyci ch uj w porownaniu do tego co pisiory teraz wyprowadzają przez rozne fundacje 

• Like 4
Opublikowano
4 godziny temu, miwigos napisał:

teraz już nie ma się czym martwić,

czy może być jeszcze taniej ? bo jeśli tak to większość rolników nie obsieje pól na następny sezon bo zwyczajnie nie będzie miało za co,

Opublikowano
XTRO napisał:

Ja mam 3 auta klepnięte to prawie ze wystarczy na koszty tegoroczne za które i tak sporo przepłaciłem. Reszta idzie na magazyn 

w jakiej cenie zrobiłes?

Opublikowano
42 minuty temu, jan88 napisał:

czy może być jeszcze taniej ? bo jeśli tak to większość rolników nie obsieje pól na następny sezon bo zwyczajnie nie będzie miało za co,

A czemu uważacie że nie może byc taniej ? Tutaj nie rządzi ekonomia.. jak tak dalej bedzie to pszenica 500 rzepak 1000

Opublikowano
1 godzinę temu, jan88 napisał:

Większość to już obsiane, , w tym sezonie będzie obsiane, z rok będą dobre ziemie nie obsiane ,żeby dostać dopłaty

Opublikowano

Ja nie sprzedałem nic, z tych żniw tez nie sprzedam. Za wysokie koszta . Na przyszły rok wszystko ugór, koszty produkcji spadną do zera. Ja przeżyje , świnkę swoją uchowam, chlebek upiekę. 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, skywalker89 napisał:

A czemu uważacie że nie może byc taniej ? Tutaj nie rządzi ekonomia.. jak tak dalej bedzie to pszenica 500 rzepak 1000

a nowe ciągniki i maszyny zostaną na placach u dealerów (za nowy ciągnik będzie trzeba oddać 166 ha obrotu z pszenicy przy cenie 500 zł za tonę )

3 minuty temu, Max83Max83 napisał:

Ja nie sprzedałem nic, z tych żniw tez nie sprzedam. Za wysokie koszta . Na przyszły rok wszystko ugór, koszty produkcji spadną do zera. Ja przeżyje , świnkę swoją uchowam, chlebek upiekę. 

każdy mądry rolnik przeżyje 

Edytowane przez jan88
  • Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v