Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po wielkim pierdoleniu w tv że jest nadwyżka zbóż i dobre plony...dziś słyszałem w agrosciemie że wszędzie mniejsze zapasy albo mniejsze zasiewy i ceny w górę 😎, pytanie teraz jak ceny środków do produkcji zachowają tempo wzrostów bo to na bank będziemy obserwować.  Ładnie się bawią nie ma co...

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
4 godziny temu, panczo1922 napisał:

ile płacisz za depozyt?

Darmowy , dlatego cena nieco niższa

Opublikowano (edytowane)

Napewno lepszy sposób niż sprzedanie w żniwa, rzepak z kilkudziesięciu ha  to potrzeba miejsca,na pszenice i kuku mam miejsce, zresztą kruszwica płaci prawie 2100, a zaweżć i zarobić pośrednik musi, jak daje w przechowywanie i mam taniej o 80 zł jak w zakładach tłuszczowych , to jest OK, zero zmartwienia że coś nie tak będzie

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
43 minuty temu, miwigos napisał:

Napewno lepszy sposób niż sprzedanie w żniwa, rzepak z kilkudziesięciu ha  to potrzeba miejsca,na pszenice i kuku mam miejsce, zresztą kruszwica płaci prawie 2100, a zaweżć i zarobić pośrednik musi, jak daje w przechowywanie i mam taniej o 80 zł jak w zakładach tłuszczowych , to jest OK, zero zmartwienia że coś nie tak będzie

Trzeba magazyn postawić już dawno by się zwrócił. 

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, miwigos napisał:

A to jakąś umowe masz na to podpisaną?? Nie ma tam zapisu że mimo wszystko przechowujący nie ponosi odpowiedzialnosci za towar? Masz zapis że w razie co zobowiąże się wydać chociażby towar dobrej jakości, tudzież zaplacić odszkodowanie/wartość towaru? Żebys się nie zdziwił takim zapisem... w każdych tego typu umowach zabezpiecza głównie swoje interesy każda strona oprócz rolnika

Ja nie wierze że za 30zl.czystego zarobku przewalałby to i tak jak mówisz brał se problem przechowania na głowe.. na wadze musi Cie je bać, m.in samochody osobowe za pół bańki nie biorą się z 30zl na tonie

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

U nas w okolicy 3 firmy tak biorą , jedna zrobiła płatny to nie miała towaru i po 2 dniach zrobili bezpłatny , każdemu zależy na towarze, umowa jest , firma bierze odpowiedzialnoś za towar , jeśli chcesz zabrać to opłata za przyjecie , oddanie i każdy miesiąc przechowywnia

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
Dnia 10.10.2024 o 21:12, miwigos napisał:

80 zł + brak dopłat za zaolejenie, wilgotność i zanieczyszczenie, czyli jesteś prawie 200 zł w plecy. ;)   

• Like 1
Opublikowano
Dnia 10.10.2024 o 11:55, Daro20 napisał:

2090 z odbiorem LRA. Ciekawe czy to jest ten moment na sprzedaż 

2090 z odbiorem LRA. Ciekawe czy to jest ten moment na sprzedaż 

Jeśli miałbym wysypane i suche, to nie myślał bym teraz o sprzedaży na pewno . 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

80 zł + brak dopłat za zaolejenie, wilgotność i zanieczyszczenie, czyli jesteś prawie 200 zł w plecy. ;)   

Za wilgotność i zanieczyszczenie dopłacają ,olej nie , ale miał 42 do 43

Trace obecnie 70 zł , tak jest różnica między depozytem , a jakby brał ktoś inny z domu, ale mam święty spokój, być może za dwa lata zaczne zostawiać u siebie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v