Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, marek1977 napisał:

Kto sprzedał to sprzedał , mój  spokojnie czeka , chyba tylko ja tu jeszcze zostałem z towarem.

To mówisz żeby  jeszcze poczekać ze sprzedażą ? Będzie jeszcze szedł w górę ?

Opublikowano (edytowane)

Tak będzie szedł w górę aż w końcu podmioty skupujące powiedzą dość szykujemy się na nowe żniwa które będą wcześniej. Wtedy można przelicytować i zostać z towarem

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, Grzesiu90209 napisał:

A co się mają denerwować? Gdyby wtedy cena nie odpowiadała to by nie podpisali. Podpisałem już dawno na nowe zbiory i teraz bym dostał ze 150 więcej, ale słowo się rzekło.

Po ile podpisałeś , bo ja pisałem po 1850 netto i wczoraj jak byłem na skupie w pewnej sprawie to spytałem ile już jestem do tyłu , to powiedział że więcej niż 1880 netto nie dawał nikomu na nowy zbiór , tak że na razie między tym co podpisałem , a tym co proponował najwięcej jest 30 zł , a jaka  będzie finalnie różnica w żniwa to się zobaczy . tak czy inaczej ok 50% jest podpisane , a 50% pójdzie w takiej cenie jaka będzie w żniwa  

Opublikowano
9 minut temu, jan88 napisał:

To mówisz żeby  jeszcze poczekać ze sprzedażą ? Będzie jeszcze szedł w górę ?

Jak kiedyś już tu pisałem ,że ciężko coś komuś doradzić, ja trzymam dalej bo wszystko wskazuje że będzie pomału drożał .

@hubertuss normalny odbiorca nie patrzy ,czy stary ,czy nowy rzepak , a nawet jeśli to mieszasz towar byle olej pasował i jedziesz z tematem.

Opublikowano
49 minut temu, hubertuss napisał:

Tak będzie szedł w górę aż w końcu podmioty skupujące powiedzą dość szykujemy się na nowe żniwa które będą wcześniej. Wtedy można przelicytować i zostać z towarem

To wtedy mieszasz stary z nowym i jest git 

Opublikowano
52 minuty temu, mysza103 napisał:

Po ile podpisałeś , bo ja pisałem po 1850 netto i wczoraj jak byłem na skupie w pewnej sprawie to spytałem ile już jestem do tyłu , to powiedział że więcej niż 1880 netto nie dawał nikomu na nowy zbiór , tak że na razie między tym co podpisałem , a tym co proponował najwięcej jest 30 zł , a jaka  będzie finalnie różnica w żniwa to się zobaczy . tak czy inaczej ok 50% jest podpisane , a 50% pójdzie w takiej cenie jaka będzie w żniwa  

1800 albo 1780 z odbiorem, teraz miałem ofertę 1890 plus dopłaty. Podpisałem sztywna cenę.

Opublikowano

Rok w temu w żniwa sprzedalem w jeden dzień po 2000 netto, na drugi dzień już było 1940... W tym roku myślę że 2 będzie z przodu. Słabe są rzepaki u mnie i do tego przymrozek wiosenny dał się we znaki. 

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

To w rzepaku już widac susze , chyba V kl.

Nie padało ponad miesiąc, a teraz spadło 10 litrów

Mundry jesteś bo masz super ziemię w tej części kraju 

A Żnin już Wielkopolsce czy nadal Kujawy?😂

Opublikowano

@miwigos pochwal się ile w Żninie spadło u was za kwiecień i maj ...

ja mieszkam 14 km dalej i ostatni opad 16 kwietnia, wczoraj i dziś całe 4 litry, jaka ziemia wytrzyma 6 tygodni bez opadu? przy temperaturach powyżej 25, słońce i wiatr do kompletu, ale sam Żnin to chyba już inna planeta bo tam po prostu co tydzień coś padało

Opublikowano
marek1977 napisał:

Kto sprzedał to sprzedał , mój  spokojnie czeka , chyba tylko ja tu jeszcze zostałem z towarem.

Nie tylko 😜 ale ja w przyszłym tygodniu chyba pogonię, bo już denerwują mnie te pozasypywane garaże

Opublikowano

Ja mam ok 250t i tak myślę czy by nie zacząć wypuszczać po 1 aucie żeby jakąś średnią przyzwoitą zrobić, bo na taki złoty strzał jak 2 lata temu nie ma co liczyć

U mnie przez ostatnie 3 dni spadło 55 L deszczu także rzepak pewnie znowu do koszenia po pszenicy…

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v