Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, miwigos napisał:

Kużwa , Ty wszystko  robiłeś już w życiu , dosłownie  cudotwórca, po jaki uj jesteś rolnikiem skoro taki fenomen z Ciebie , jedynie co mi przychodzi do głowy , to pralnia pieniędzy przez gospodarstwo

Takich ludzi trzeba podziwiać a nie krytykować i łamać sobie głowę czemu gospodarzy 😁 

Opublikowano
7 minut temu, Tomek90 napisał:

robiłeś interes na moczniku z ryb, co pewnie odzyskiwałeś ten tłuszcz który opowiadałeś i sprzedawałeś jako tabletki rybi tran 

Dobrze, że nie smalec z paliwa😅

• Haha 1
Opublikowano

Żeby prać trzeba mieć co a nie stękać i płakać nad swoim losem -zamiast podciągnąć portki i ruszyć głową to wygodniej skakać do innych  a to się nazywa chłopska zawiść!!! .Nawet brak opłacalności wam oleju nie uzupełni widać nie ma jeszcze dna -co nie jeden utknął z widłami i ani rusz dalej gdybym miał gówno w kieszeni to bym gówno robił  a bardzo dziękuję dalej mam swoje paliwo tani azot jeszcze na prawie  na 2 lata a co niektórzy analizują kiedy kupić kilka worków nawet nie będę prowokować bo nie jeden narobi w portki i nic tylko oczekuje zniesienia embarga na zboża co się zdarzy lada dzień  i może po 500 przyjdzie refleksja i dla osłody mam w ręce kontrakt na 900 za QQ na listopad 24 i za rok się pośmiejemy - zobaczymy z kogo bo jest opcja że mokra będzie po 900 wtedy ze mnie ale i po 350 i wówczas z kogo? 

• Haha 1
Opublikowano

Stać go będzie by dwa ciągniki w rezerwie stały przy cenie areale i wydajności.

Przestańcie już kąsać po kostkach.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, v11 napisał:

Żeby prać trzeba mieć co a nie stękać i płakać nad swoim losem -zamiast podciągnąć portki i ruszyć głową to wygodniej skakać do innych  a to się nazywa chłopska zawiść!!! .Nawet brak opłacalności wam oleju nie uzupełni widać nie ma jeszcze dna -co nie jeden utknął z widłami i ani rusz dalej gdybym miał gówno w kieszeni to bym gówno robił  a bardzo dziękuję dalej mam swoje paliwo tani azot jeszcze na prawie  na 2 lata a co niektórzy analizują kiedy kupić kilka worków nawet nie będę prowokować bo nie jeden narobi w portki i nic tylko oczekuje zniesienia embarga na zboża co się zdarzy lada dzień  i może po 500 przyjdzie refleksja i dla osłody mam w ręce kontrakt na 900 za QQ na listopad 24 i za rok się pośmiejemy - zobaczymy z kogo bo jest opcja że mokra będzie po 900 wtedy ze mnie ale i po 350 i wówczas z kogo? 

Ja tylko wspomnę że jak dobrze podpisałeś to bardzo fajnie ale u nas większość firm w kontraktach na swoją korzyść zapisy stosuje więc już od dawna nie podpisałem żadnego kontaktu bo ciągną w swoją stronę aby zarobić i kogoś złapać. Z kupnem nawozu i robieniem zapasu to też loteria 😁 jeden woli mieć nawóz pod dachem drugi obróci kasą i na ten drogi nawóz zarobi dwa razy. Jestem tego zdania że niech każdy robi według swojego uznania 😁 Nie rozumiem tylko niektórzy czemu się tutaj tak denerwują szkoda zdrowia 

Edytowane przez Alpacino
  • Like 1
Opublikowano

To nie lata 90te, że obracając pieniędzmi pomnażałeś swój kapitał w krótkim czasie. Teraz marże słabe i handel słaby. No chyba, że ktoś ma grube miliony i liczy się efekt skali. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Peron napisał:

To nie lata 90te, że obracając pieniędzmi pomnażałeś swój kapitał w krótkim czasie. Teraz marże słabe i handel słaby. No chyba, że ktoś ma grube miliony i liczy się efekt skali. 

Teraz też są dobre czasy wystarczy mieć pomysł i nie bać się ryzyka i działać. Nie trzeba mieć milionów żeby inwestować 

Opublikowano
17 minut temu, Alpacino napisał:

Ja tylko wspomnę że jak dobrze podpisałeś to bardzo fajnie ale u nas większość firm w kontraktach na swoją korzyść zapisy stosuje więc już od dawna nie podpisałem żadnego kontaktu bo ciągną w swoją stronę aby zarobić i kogoś złapać. Z kupnem nawozu i robieniem zapasu to też loteria 😁 jeden woli mieć nawóz pod dachem drugi obróci kasą i na ten drogi nawóz zarobi dwa razy. Jestem tego zdania że niech każdy robi według swojego uznania 😁 Nie rozumiem tylko niektórzy czemu się tutaj tak denerwują szkoda zdrowia 

rok temu kontrakt po 1005zł w realizacji pomimo cen u nas 690 zł  i czemu z taką firmą nie handlować zał z 1 tydzień 

IMG_20231221_212813_784.jpg

11 minut temu, Alpacino napisał:

Teraz też są dobre czasy wystarczy mieć pomysł i nie bać się ryzyka i działać. Nie trzeba mieć milionów żeby inwestować 

Teraz problem nie stracić a nie zarobić zarobić się nie da bo jesteśmy na progu plajty (gospodarczo)

Opublikowano
23 minuty temu, Alpacino napisał:

Aha. 

Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał:

nie chwale się ale pokazuje że z kimś poważnym można podpisać kontrakt z dostawą za rok 

pod warunkiem że obie strony są bez zaburzeń osobowości , nic nie sugeruje

tzn, tak działajo kontrakty

Opublikowano
59 minut temu, tommy66692 napisał:

A że tak grzecznie zapytam kolega już po diagnozie psychiatrycznej czy czeka na wizytę? Może ten kontrakt to do psychiatry na 24 rok i wizyta kosztuje 350?

W życiu można być głupim ale nie pośmiewnym  a głupi nie nauczy się nawet jak mu łopatą do łba naładują i dekiel przykręcą  a trzeba mieć odchył bo wiecznie wspominasz o psychiatryku  więc może warto się zastanowić nad sobą a później polecać innym 

w

3 minuty temu, krzychu121 napisał:

To wrzuć zdjęcia faktur tej kukurydzy po 1005 zł i napisz co za firma. Myślę że klientów dużo znajdą. Tabelkami w exelu każdy się może pochwalić 

o tak żarł byś to  nawet przysłoniłem żeby numeru tel do laboratorium nie było

6 minut temu, GABBER85 napisał:

pod warunkiem że obie strony są bez zaburzeń osobowości , nic nie sugeruje

tzn, tak działajo kontrakty

nie musi być zaburzeń musi być świadomość że jak oszukam to mnie też oszukają -a ilu nie dodało QQ na umowy w chyba 2018 r bo cena w jesień wzrosła -to rolnicy są przyczyną tego że skupujący kombinują 

Opublikowano (edytowane)

v11 , u nas nikt nie podpisuje tak dobrych cen , nawet gorzelnia , jedna z najbardziej nowocześniejszych w Europie , co potrzebuje  700 ton kuku na dobe

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Przecież to bajki. Też mogę zaraz w exelu zrobić tabelkę i napisać że sprzedałem w tym roku mokra kukurydzę po 1300. Choć rzeczywiście nawet nie sieje kukurydzy na ziarno. W necie można napisać wszystko. Jak nie jest podparte żadnym dowodem to wkłada się takie rzeczy między bajki 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Najlepiej sprawdz u swoich dostawców , będzie wiarygodne

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
11 godzin temu, maniekc360 napisał:

W jakiej cenie macie siarczan potasu, a w jakiej chlorek potasu- sól 60%?

sól 2100-2200 a Siarczan potasu był ostatnio dostępny po 3500. Ceny brutto

Pod co siarczan potasu ?

11 godzin temu, maniekc360 napisał:

W jakiej cenie macie siarczan potasu, a w jakiej chlorek potasu- sól 60%?

sól 2100-2200 a Siarczan potasu był ostatnio dostępny po 3500. Ceny brutto

Pod co siarczan potasu ?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v