Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, miwigos napisał:

Czyli maja tak jak my rolnicy wcześniej zarobili teraz stracili

jakby naprawde straciły Azoty czy  Orlen to by była żałoba narodowa i w tydzień uchwała o dopłatach do litra kupionego, a rolnik jest na drugim końcu

Opublikowano

I tak będzie wypłata. przecież toto dojna krowa. 

teraz dostanie, by dała mleka na kampanię 

Opublikowano

ile czasu zajmuje mi tlumaczenie, roznym znajomym , ze rolnicy dostaj takiego wielkiego ch*ja jak wasz prezes- na ktorego glosowaliscie przez ostatnie 8 lat.............

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, marek1977 napisał:

Dzisiaj rozmawiałem z przedstawicielem Anvilu i będzie obniżka azotu od 1 lipca ,ale ceny nawet się nie zbliżą do cen z przed wojny.

to znaczy że nic nie sprzedadzą 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Przy całym aucie , u nas małe ilości 2222,22 netto, na stanie ponad 1000 ton

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
17 godzin temu, marek1977 napisał:

Dzisiaj rozmawiałem z przedstawicielem Anvilu i będzie obniżka azotu od 1 lipca ,ale ceny nawet się nie zbliżą do cen z przed wojny.

No mam nadzieję, że ceny nie zbliżą do cen z przed wojny, bo 17 grudnia 2021 r. kupowałem saletrzak Canvil po 2400 zł netto, a pod koniec kwietnia 2023 r. po 1700 zł netto, więc tu akurat się zgadzam z przedstawicielem Anwilu 😅

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

stanieje od lipca lub końca czerwca, po co ci wtedy potrzebne nawozy?

Na serio nie wiesz po co , jeśli to prawda to kiepsko Ci wróże przyszłość, Ci co wiedzą to czegoś się już dorobili

Edytowane przez miwigos
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, MariuszDe napisał:

Saletra -2600zl świętokrzyskie cały czas i nic nie chce zjechać w dół 

2250 agrolok, 2300 wialan 😜 brutto 

Mowia ze spadnie na 1600 zł. Ale na trawa skoszona i trzeba siać juzz :D

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Czyli przyznajesz że prezes jest Wielki😆

dla ciebie to najwyzszy autoryte, zaraz po kwasniewskim-na obydwu przeciez glosowales....

Opublikowano
1 godzinę temu, ŻakowskiSławomir napisał:

rzepak będę wywoził po 1550 i prosił się żeby wzięli, jęczmień po 600 a saletrę kupie po 2000, biznes jak cholera, o npk nie wspomne

A to coś podpisałeś? Bo ta cena na rzepak jest już, a na żniwa to raczej sie taniej zapowiada.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, PawelWlkp napisał:

A to coś podpisałeś? Bo ta cena na rzepak jest już, a na żniwa to raczej sie taniej zapowiada.

piękne czasy. w zeszłym roku ludzie zobaczyli cenę i nasiali, a w tym nie będzie gdzie zawieźć , mam dobrze ubezpieczone i jak będzie 1400 w żniwa to będę się modlił o ostre gradobicie

• Haha 1
Opublikowano

W tym roku mamy chyba rekordowo dużo rzepaku. Jesienią da się zobaczyć dane na stronach agencji, ale wiele osób twierdzi że areał jest x2 względem średniej.

Może lepiej niech Obsrajtek zrobi to B10, tylko niech jeszcze znajdzie klienta na to paliwo.

Może do Leopardów?🤔🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v