Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, Karol6130 napisał:

Mocznik to w tej chwili jest naprawdę tani

Biorąc pod uwagę saletrzak i saletrę

A biorąc pod uwagę światowe notowania to dalej jest pole manewru w dół 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, matek89121 napisał:

O ile ucinacie dawki azotu w pszenicy ?

Ja w kukurydzy muszę zwiększyć bo mi się zepsuje a to będzie szkoda 

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Kto będzie kupował nawozy przy tych cenach zbóż to ja nie wiem. W przyszłym roku pierwszy raz odpuszczam npk

ja będę kupował  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jan88 napisał:

ja będę kupował  

Ja w ubiegłym sezonie kupiłem tylko 2 palety moczniku a w tym roku 2 palety moczniku i 1 t polifoski i zapłaciłem tyle samo, i jakąś przetrwałem to myślę że i w tym roku przeżyje.😉 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mocznik z inh 3190, saletra 3000. Ceny brutto.

Mocznik jest bardziej ekonomiczny ale czy efektywniejszy gdybym podał go w tym lub nastepnym tygodniu na zboża jako jedna dawka i koniec nawożenia zamiast n1 saletra i n2 mocznik? Zboża dobrze dosyc dobrze rozkrzewione tyle że gleby zimne i troche wolniej wegetacja startuje.

Opublikowano
ozotek napisał:

Info od dystrybutora, od środy polski mocznik do góry 

Pewnie się słabo sprzedaje, więc taki manewr trochę w górę potem w dół. Ktoś zawsze się nabierze.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Czemu do góry ? U ciebie na składzie mówią że niedostępna?

Ponoć ciężko kupić 

Ruchu zero,  nikt nie bierze 

2 godziny temu, Luki99 napisał:

Ja w ubiegłym sezonie kupiłem tylko 2 palety moczniku a w tym roku 2 palety moczniku i 1 t polifoski i zapłaciłem tyle samo, i jakąś przetrwałem to myślę że i w tym roku przeżyje.😉 

Pytanie brzmi 

Miałeś zapas? 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, tommy66692 napisał:

I gdzie będziesz szukał w tej pszenicy pieniędzy?

Będę szukał pieniędzy  ale ze sprzedaży i na koncie  :P W zeszłym roku zasiana, w tym będę normalnie nawoził i kosił w przyszłym roku sprzedam i wtedy sie dowiem ile zostało i czy było warto 🙂

Dla mnie nieporozumieniem jest  dbanie o wysoką zasobność gleby, odpowiednie PH i nagłe zaprzestanie wykorzystywania potencjału plonotwórczego przez ograniczenie nawożenia azotem zwłaszcza jak sie już go zdążyło zakupić na cały sezon 

Edytowane przez Pigmei
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v