Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U mnie w rzepaku już dawno wszystko wysiane, teraz spadły 24 mm, to troszke się przemieścił azot

Opublikowano
49 minut temu, jajonasz napisał:

Równoważnik kwasowy, mówi to Wam coś chłopcy? Tym się różni saletra od saletrzaku 

nawozy zakwaszają a równoważnik to ilość zasady(Ca) potrzebna do zobojętnienia zakwaszenia po zastosowaniu nawozu najbardziej zakwasza mocznik najmniej saletrzaki salmagi 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

32 minuty temu, PolandOnion napisał:

Saletra litewka achema - 3260 zł brutto NPK import Megafert - 4640 zł. Ceny brutto sprzed tygodnia.

Lra saletra krajowa 3100 bb brutto

u kogo ??

Opublikowano
3 godziny temu, Popier96 napisał:

Ja dalej czekam, aż mi przełożysz różnicę między saletrą, a saletrzakiem 🤣. Doczekam się? Choć pokaż no te doświadczenia i badania pomiędzy tymi dwoma nawozami. Zaintrygowały mnie te znaczące różnice w składzie chemicznym.

2 godziny temu, PAN88 napisał:

Jeżeli miałeś mu wytłumaczyć to daj artykuł czy wyniki badań i da spokój podejrzewam. A tak to Ty kolego robisz się nie wiarygodny

przedtem tylko znajomi wiedzieli ze jestescie glupkami teraz cale af....to jest jedna z ciemnych stron internetu.

jesli tacy ludzie stanowia gros rolnikow, to jak ma byc dobrze-jak mamy konkurowac z innymi jesli kwiat rolnctwa nie zna podstaw nawozenia ??

1 godzinę temu, Waaak napisał:

teraz czekam na link udowadniajacy ze jest inaczej niz pisalem.

Opublikowano
5 godzin temu, Delbeta napisał:

Jaki siarczan bierzesz żeby dobrze rozsiać pogłównie? Ja siałem ten importowany to duża część to mąka i sie zawieszał, a kryształ podobno na 18 m nie równo się sieje. 

Siarczan z Tarnowa ew.sulfan yara

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

przedtem tylko znajomi wiedzieli ze jestescie glupkami teraz cale af....to jest jedna z ciemnych stron internetu.

jesli tacy ludzie stanowia gros rolnikow, to jak ma byc dobrze-jak mamy konkurowac z innymi jesli kwiat rolnctwa nie zna podstaw nawozenia ??

teraz czekam na link udowadniajacy ze jest inaczej niz pisalem.

Głupek to podobno Ciebie wołają. Pisz kulturalnie człowieku a jak nie to naucz się kultury. Bo wcześniej tylko rodzina wiedziała żeś gbur i prostak

45 minut temu, Neveragain napisał:

saletra 2600 netto. Polidap 3700 netto, Sól 3400 netto  Import

Brak sensu kupna NPK przy tej cenie Polidapu i soli. 

Sól potasowa u mnie 3500 brutto

Edytowane przez PAN88
  • Like 1
Opublikowano

jesli czegos sie nauczysz dzieki temu ze tak ci napisalem to dobrze czy zle ??

gdybym ci napisal ze jestes madry,znasz sie na nawozeniu to co dalej bys popelnial bledy w nawozeniu ?? 

dzieki temu poczytales cos o roznicach w nawozeniu poszczegolnymi formami azotu ??  doksztalciles sie o roznicy miedzy  nawozami ?? kiedy i jaki stosowac,ze nie zawsze najtanszy jest najlepszy ??

ja na forum jestem od samego poczatku i nigdy nie mialem problemu z nazwaniem glupka glupkiem i nigdy jakos sie nie okazal ze to on mial racje..

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

jesli czegos sie nauczysz dzieki temu ze tak ci napisalem to dobrze czy zle ??

gdybym ci napisal ze jestes madry,znasz sie na nawozeniu to co dalej bys popelnial bledy w nawozeniu ?? 

dzieki temu poczytales cos o roznicach w nawozeniu poszczegolnymi formami azotu ??  doksztalciles sie o roznicy miedzy  nawozami ?? kiedy i jaki stosowac,ze nie zawsze najtanszy jest najlepszy ??

ja na forum jestem od samego poczatku i nigdy nie mialem problemu z nazwaniem glupka glupkiem i nigdy jakos sie nie okazal ze to on mial racje..

Jesteś burak i tyle, kolejny raz udowadniasz że czytać nie potrafisz. :D. I dalej mi nie odpowiedziałeś jaka to róźnica między saletrą, ą saletrzakiem stosowanym przez dziadów. "na pierwsza dawke saletra-chyba ze siejesz tak jak dziadowie w polowie wrzesnia i 300 kg na ha to wtedy saletrzak. jesli masz rsm to go lej na pola i odpusc sobie mocznik ". Jeszcze możesz mi przy okazji pomóc rozróżnić azot amidowy w moczniku, a rsm. Wszak kolega nie wie, że RSM to nic innego jak roztwór saletrzano-mocznikowy? Dalej czekam.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Piep..ony lajkonik

Edytowane przez boogie7
Opublikowano

wlasnie tacy wami rzadza-wschodniopolskie pany 🤣 🤣 🤣 

kto jak nie wy glosowal na adriana ?? czy inna swolocz malopolska ??? 

1 godzinę temu, Popier96 napisał:

Jesteś burak i tyle, kolejny raz udowadniasz że czytać nie potrafisz. :D. I dalej mi nie odpowiedziałeś jaka to róźnica między saletrą, ą saletrzakiem stosowanym przez dziadów. "na pierwsza dawke saletra-chyba ze siejesz tak jak dziadowie w polowie wrzesnia i 300 kg na ha to wtedy saletrzak. jesli masz rsm to go lej na pola i odpusc sobie mocznik ". Jeszcze możesz mi przy okazji pomóc rozróżnić azot amidowy w moczniku, a rsm. Wszak kolega nie wie, że RSM to nic innego jak roztwór saletrzano-mocznikowy? Dalej czekam.

nawet taki pacan jak ty powinien udowodnic ze sie myle...udowodnij ze to taki sam nawoz albo przestan sie osmieszac.

dziadowie-cwoku ..nawet nie zrozumiales ze chodzi o przodkow-dziadkow doslownie. jak kiedys siano zboze ??-wielu jeszcze dzis tak sieje.

ogarek - jak tam w domu wszyscy zdrowi ?? 

info dla niekumatych -ogarek to obecnie bogdan, mial juz pare kryzysow psychicznych i zmienial konta na af.

• Like 1
Opublikowano

psychiczny udaje że się zna na nawozach których nie sieje 🤣

dołożyli tyci wapnia i magnezu śladowe ilości i bidul myśli że to szlachetny nawóz ...🤭🤣🤣🤣🤣

sypie po granuli a potem się przechwala że ma 2 tony z ha owsika 🤭

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v