Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jakto NAWÓZ Z IMPORTU

To PO co strajk  przeciw zbożu z ukrainy

Wolnoć Tomku tylko w chłopskim domku🙆🏻‍♂️

Widzisz strajkujemy a i tak zboże jedzie z Ukrainy, jakbyś strajkował że importowany nawóz wjeżdża też by wjeżdżał, to jest biznes i nic twoje gumofilce w gnoju do tego nie mają 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Sprzedawca niestety nie wystawił faktury w starym roku, bo mu "obrót przekroczy" 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Jakto NAWÓZ Z IMPORTU

To PO co strajk  przeciw zbożu z ukrainy

Wolnoć Tomku tylko w chłopskim domku🙆🏻‍♂️

Udawanie mądrego zdecydowanie Ci nie wychodzi, lepiej zostań przy tym w czym jesteś dobry, czyli przy zawistnym wioskowym głupku 

• Like 4
Opublikowano
10 godzin temu, Pawelek998 napisał:

A mój znajomy kupił po 500 zł saletrę 😄

Pokażcie dowody zakupu a nie piszecie mój znajomy mój kolega mój kumpel kupił za ....

Każdy może tak napisać 

Tak piszą bo sami kupili , jak by co to nie my , to kolega .

Każdego prywatna sprawa ile zapłacić czy 500 zł , ktoś kupi taniej inny drożej .

33 minuty temu, jajonasz napisał:

Udawanie mądrego zdecydowanie Ci nie wychodzi, lepiej zostań przy tym w czym jesteś dobry, czyli przy zawistnym wioskowym głupku 

Nie wyzywaj nikogo od głupków , to po pierwsze a drugie wielu dało się nabrać , że nie będzie to zabraknie a jak będzie to po 7 tyś .

Nie jeden bamber tak ich nazywam co mają 50 ha , potracili ponad 100 tyś . 

Opublikowano

Ale ja nie jego nazywam głupkiem, tylko rolę jaką gra, choć rozumiem że dla Ciebie to trudne do zrozumienia. I proszę Cię nie cytuj moich postów, bo czytanie tego co piszesz sprawia mi ból 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, czareczek85 napisał:

Wszyscy co kupili bez vat na koniec roku to juz wtopili kase a nawozy w dół

Dlaczego ? Mocznik import po 3800 a saletrosan 3500 a teraz nie ma nigdzie u mnie ponizej 3700 a idzie wiosna i ludzie i tak cos kupia tak jak rok temu czy bedzie po 3500 czy po 4000

• Like 1
Opublikowano

Wątpliwe jest to aby Komisja Europejska zaakceptowała zastosowanie tego mechanizmu pomocy ( dla producentów nawozu ) w momencie, gdy ceny gazu są  niskie jak na zimę. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mateo105 napisał:

Dlaczego ? Mocznik import po 3800 a saletrosan 3500 a teraz nie ma nigdzie u mnie ponizej 3700 a idzie wiosna i ludzie i tak cos kupia tak jak rok temu czy bedzie po 3500 czy po 4000

Rok temu nawet jak PO 5000 kupili saletre to i tak mieli PO 1200 bo PIS zwrócił.

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Rok temu nawet jak PO 5000 kupili saletre to i tak mieli PO 1200 bo PIS zwrócił.

Jak to kolego liczysz?

400 kg polifoski i 400 kg saletry to daje 800 kg na ha, mowa o pszenicy ozimej, płacąc 5 000 za tonę nawóz to daje nam 4 000 na ha zwrotu było do 500 zł na ha czyli za 800 kg nawóz płacony po 5 000 minus 500 zł trzeba zapłacić 3500 za 800 kg 

Jak Tobie wyszło 1200 zł za tonę?

Opublikowano (edytowane)

Normalnie tak wyszło bo limt był kwotowy na całe gospodarstwo i jak kupił tyle aby nie przekroczyć tego limitu  to wyszła saletra po niecałe 1200 zł tona... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v