Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, MarekUA napisał:

Gdzie i komu zboże odbija jak kolejki są na sprzedaż zboża na wschodzie i idzie po 1100zł  zobaczył na matifie lekki skok i obniżka zaraz. Rosja sprzedaje po 200euro pszenice i ma  jej powiedzmy ok 90 milionów będzię handlować nią do maja... Ceny nawozów wszyscy mają niższe bo pod stołem biorą z rosji a Grupa A. mają monopol i płacimy tyle ile im się podoba a jak się nie podoba to sąsiad z chęcią przejmie waszą ziemie.  Śruba jest podkręcana nam wszystkiem ciekawe czy na wyborach się urwie... sympatia do pisu......

U mnie na okolicznych skupach podwyżki idą równo z matifem. I to na wschodzie kraju!

Opublikowano
2 minuty temu, ZetorMisio napisał:

Tzn że agrolok dla każdego klienta ma inną cenę!? Rozmawia rano z moim przedstawicielem regionalnym i podawał mi inne ceny.

O saletrzaku mówił coś ok 2800

Możliwe nie wiem ja góra 6 ton saletrzaku zawsze biorę i około 4 tony npk nie więcej i mniej więcej o takich ilościach była mowa. Mówię ceny co mi proponowali podziękowałem jak narazie mówię do przedstawiciela że jeszcze ma stanieć a on mówi ja nie naciskam na kupno możliwe że stanieje nie wiem będziemy w kontakcie... Myślę że skoro tak nie naciskal to może stanieje jeszcze... Chyba że nie naciskal bo ma zdrożeć i myśli i tak musi kupić i tak 😅 zobaczymy... 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Miały być przymrozki i nie będzie , jest na +8 piękna pogoda , ale błoto dolało i kiedy posiać nawozy ?. Kupno nawozów wzrośnie szybko bo zimy już nie widać .

Z początku marca ma być wyż, niby w okolicy zera w nocy. Może się coś jeszcze zmieni i będzie na minusie

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Miały być przymrozki i nie będzie , jest na +8 piękna pogoda , ale błoto dolało i kiedy posiać nawozy ?. Kupno nawozów wzrośnie szybko bo zimy już nie widać .

Poniedziałek mróz ma być 

Opublikowano
galan99 napisał:

Siać jak przeschnie albo złapie dobry przymrozek. Proste.

• Like 2
Opublikowano

U nas prawie by siał  bez mrozu więc starczy -2 i jest elegancko

Opublikowano (edytowane)

Głównie III a , glina , piaszczysta ze spodem gliniastym , czarmnoziem , wszyskie gatunki, meliorowane wszystko, w tym tyg. na szerokich kołach 600 już siali bez przymrozku , ale wiadomo troszke błotem rzuca

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
43 minuty temu, galan99 napisał:

Przymrozków nie widać a jak by nawet i było -3 ,przez 3 godziny nic nie zmienia , jest mokro .

Jak przyschnie kiedy połowa marca ?.

Siało się bez przymrozków i rosło nie rozumiem czego się mazesz jak dziecko. Liny w domu nie masz? 

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, galan99 napisał:

na równinach to jakość by przedarł z koleinami na 20 cm .

Pola są nie równe i nie da rady zrobiłby się poligon .

Ciebie też  już grzeje z tym sianiem nawozu?

Opublikowano

@Tomek90 Są takie tereny że jak nie ma przymrozku większego niż -7 stopni to wjazd na oziminy będzie możliwy przy suchej wiośnie dopiero w kwietniu. Ja mam 40ha nie meliorowanego pola i z pierwszą dawką naprawdę trzeba trafić w dobrą grudę 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, andrzej1988 napisał:

Siać jak przeschnie albo złapie dobry przymrozek. Proste.

Dokładnie jak napadało to i kiedyś wyschnie ale każdy ma sraczke 

22 minuty temu, Tomek90 napisał:

Siało się bez przymrozków i rosło nie rozumiem czego się mazesz jak dziecko. Liny w domu nie masz? 

Jak nie chce czekać na przymrozek albo jak wyschnie to niech jedzie teraz przeciez nikt mu nie broni trzeba było w styczniu jechać jak był mróz 😅

Edytowane przez rolnik039
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dodi napisał:

@Tomek90 Są takie tereny że jak nie ma przymrozku większego niż -7 stopni to wjazd na oziminy będzie możliwy przy suchej wiośnie dopiero w kwietniu. Ja mam 40ha nie meliorowanego pola i z pierwszą dawką naprawdę trzeba trafić w dobrą grudę 

Dwa czy trzy lata temu na 3klasie ziemi przy -10 siedziałem.

Sól potasowa 60% 3400+ vat

Edytowane przez PAN88
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v