Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To czy potanieje czy nie to zagadka. Bardziej bym się obawiał tego czy towar dotrze na czas przy późniejszych zamówieniach. Z kim bym nie gadał to zastój w sprzedaży. Każdy ma braki. Małe składy to już wogole mają tyle co dla jednego czy dwóch klientów. Większe też nie wszystko mają. Jak nagle  wszyscy zaczną zamawiać bo za chwilę trzeba będzie aplikować nawozy to może się okazać że dostawy będą za miesiąc albo dwa bo spedycję nie nadąża wozić towaru. Teraz zamawiając jakieś nawozy trzeba 2-3 tygodnie czekać a mamy zastój. No i później jak się wszyscy rzuca to i ceny będą mogły iść w górę bo klient nie będzie patrzył tak na cenę. Ważne aby towar jak najszybciej dojechał i byl dostępny. Sam nie wiem czy zamawiać czy nie. Już w grudniu prawie zamówiłem ale się rozmyślilem i teraz nie wiem czy zamawiać czy nie. Korn kali przy całym aucie 1660 zł brutto . Cena praktycznie od wiosny taka sama z tego co przesledzilem forum. Fosforan 8-28 z cynkiem za 1830 brutto przy kilku tonach. I kizeryt 1470 brutto 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, miwigos napisał:

Ja będe siał normalnie , bo mam zapas kasy , a TY ograniczysz nawożenie , ta za 3 lata ja poogospodarze , a Ty możesz padnąć , narzazie nie zamierzam oszukiwać ziemi, to juz lepiej rok ugorować, a są tu tacy co już dwa lata ograniczają nawożenie, dla nich perspektywa sie kurczy

O kurde to ja już powinienem dawno "padnac" pod zborza na pewno 10 lat już nie szło PK i do tego monokultura 

Opublikowano
22 minuty temu, krzychu121 napisał:

To czy potanieje czy nie to zagadka. Bardziej bym się obawiał tego czy towar dotrze na czas przy późniejszych zamówieniach. Z kim bym nie gadał to zastój w sprzedaży. Każdy ma braki. Małe składy to już wogole mają tyle co dla jednego czy dwóch klientów. Większe też nie wszystko mają. Jak nagle  wszyscy zaczną zamawiać bo za chwilę trzeba będzie aplikować nawozy to może się okazać że dostawy będą za miesiąc albo dwa bo spedycję nie nadąża wozić towaru. Teraz zamawiając jakieś nawozy trzeba 2-3 tygodnie czekać a mamy zastój. No i później jak się wszyscy rzuca to i ceny będą mogły iść w górę bo klient nie będzie patrzył tak na cenę. Ważne aby towar jak najszybciej dojechał i byl dostępny. Sam nie wiem czy zamawiać czy nie. Już w grudniu prawie zamówiłem ale się rozmyślilem i teraz nie wiem czy zamawiać czy nie. Korn kali przy całym aucie 1660 zł brutto . Cena praktycznie od wiosny taka sama z tego co przesledzilem forum. Fosforan 8-28 z cynkiem za 1830 brutto przy kilku tonach. I kizeryt 1470 brutto 

W ub roku też był ten temat poruszany , że kto dowiezie na ostatnią chwilę itp. Nie bój się i małym składom będą pchać towar w komis jeżeli nie będzie zbytu. Chociaż kto ma dużo zbóż faktycznie na pierwszy strzał dobrze mieć towar. 

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze i pokojowego dostanie.

Obama dostał to czemu nie Putin?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, krzychu121 napisał:

To czy potanieje czy nie to zagadka. Bardziej bym się obawiał tego czy towar dotrze na czas przy późniejszych zamówieniach. Z kim bym nie gadał to zastój w sprzedaży. Każdy ma braki. Małe składy to już wogole mają tyle co dla jednego czy dwóch klientów. Większe też nie wszystko mają. Jak nagle  wszyscy zaczną zamawiać bo za chwilę trzeba będzie aplikować nawozy to może się okazać że dostawy będą za miesiąc albo dwa bo spedycję nie nadąża wozić towaru. Teraz zamawiając jakieś nawozy trzeba 2-3 tygodnie czekać a mamy zastój. No i później jak się wszyscy rzuca to i ceny będą mogły iść w górę bo klient nie będzie patrzył tak na cenę. Ważne aby towar jak najszybciej dojechał i byl dostępny.

Co Ty opowiadasz. Jeszcze na starym roku na okolicznych składach azotów do wyboru do koloru, dzwonisz i jak samochód mają wolny to tego samego dnia Ci przywiozą. 

Edytowane przez tytanowyJanusz
  • Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Owies jest fitosanitarny. Pszenżyto po owsie zawsze deczko lepiej wyglądało jak pszenżyto po pszenżycie.

Może i jest fitosanitarny, ale ciągnie wodę jak polak wódkę na święta. 

Opublikowano
10 godzin temu, zbyszek8201 napisał:

W ub roku też był ten temat poruszany , że kto dowiezie na ostatnią chwilę itp. Nie bój się i małym składom będą pchać towar w komis jeżeli nie będzie zbytu. Chociaż kto ma dużo zbóż faktycznie na pierwszy strzał dobrze mieć towar. 

To dlaczego teraz nikt nie pcha w komisy i place nie są załadowane tak jak w tamtym roku?

9 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Co Ty opowiadasz. Jeszcze na starym roku na okolicznych składach azotów do wyboru do koloru, dzwonisz i jak samochód mają wolny to tego samego dnia Ci przywiozą. 

U mnie praktycznie wszyscy czekają na dostawę. Dzwoniłem za Korn kali wczoraj to trzeba czekać 2-3 tygodnie na cały samochód przy cenie 1660 brutto. A jak ktoś mial na placu to 1900 -2000 zł za tonę. Jak jeden pan powiedział on ma od ręki i za tyle może mi sprzedać. Jak ja nie wezmę to inni wezmą. I faktycznie jak ktoś bierze po kilka ton to płacą po te 2 tyś za tonę. Canwil saletrzak tak samo niedostępny albo jakieś nie duże ilości na placu po 1800 zł. To myślisz że jak za miesiąc zrobi się sraczka że kto nie sieje ten nie zbiera i będzie mało towaru to ludzie będą patrzeć czy np taki saletrzak kosztuje 1800 czy 2000 zł jak tu trzeba siać? 

Druga sprawa to w tamtym roku nawozów było do wyboru do koloru. Wszystko było. Sami handlowcy dzwonili żeby brać bo już nie mieli gdzie upychać. A teraz np polidapu nie ma wcale bo nie produkują. Azoty ograniczone produkcję itd. Moze i to wszystko jeszcze potanieje ale obstawiam że to będzie gdzieś czerwiec jak będzie po sezonie 

Opublikowano
31 minut temu, Tomek90 napisał:

Może i jest fitosanitarny, ale ciągnie wodę jak polak wódkę na święta. 

O tym ludzie zapominają. Niby na słabe gleby mówią a ma współczynnik transpiracji większy niż pszenica

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Agrest napisał:

Wątpie czy dojedzie towar , pewnie przedpłata

10 godzin temu, korasss napisał:

O kurde to ja już powinienem dawno "padnac" pod zborza na pewno 10 lat już nie szło PK i do tego monokultura 

Widocznie nie żyjesz z gospodarstwa , ja żyje , rozwijam się , inna działalność mnie nie interesuje,jak bym  miał sprzątać 4 tony , to bym  brał tylko dopłaty i nie sprzątał z tej ziemi

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Netto plus transport.

Można zaproponować odbiór swoim autem i płatność po załadunku.  Szybko się wyjaśni. 

Opublikowano
28 minut temu, krzychu121 napisał:

To dlaczego teraz nikt nie pcha w komisy i place nie są załadowane tak jak w tamtym roku?

U mnie praktycznie wszyscy czekają na dostawę. Dzwoniłem za Korn kali wczoraj to trzeba czekać 2-3 tygodnie na cały samochód przy cenie 1660 brutto. A jak ktoś mial na placu to 1900 -2000 zł za tonę. Jak jeden pan powiedział on ma od ręki i za tyle może mi sprzedać. Jak ja nie wezmę to inni wezmą. I faktycznie jak ktoś bierze po kilka ton to płacą po te 2 tyś za tonę. Canwil saletrzak tak samo niedostępny albo jakieś nie duże ilości na placu po 1800 zł. To myślisz że jak za miesiąc zrobi się sraczka że kto nie sieje ten nie zbiera i będzie mało towaru to ludzie będą patrzeć czy np taki saletrzak kosztuje 1800 czy 2000 zł jak tu trzeba siać? 

Druga sprawa to w tamtym roku nawozów było do wyboru do koloru. Wszystko było. Sami handlowcy dzwonili żeby brać bo już nie mieli gdzie upychać. A teraz np polidapu nie ma wcale bo nie produkują. Azoty ograniczone produkcję itd. Moze i to wszystko jeszcze potanieje ale obstawiam że to będzie gdzieś czerwiec jak będzie po sezonie 

Krzyś, nawozy już nie sprzedają się tak dobrze jak 3 lata temu. Zapytaj mniejszych sprzedawców dlaczego nie chcą zawalac placu czy magazynu naowzem . Będziesz miał odpowiedź. A o dostawy czy dostępność nie martwię się bo już w ostatnich 2 latach straszyli nie raz w ten sposób. 😎

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Cały kraj?

Lubelskie, dalej transport już inaczej wychodzi 

1 minutę temu, krzychu121 napisał:

Korn kali w jakiej cenie przy całym samochodzie ?

1535 netto wczoraj klientowi robiłem 

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Krzyś, nawozy już nie sprzedają się tak dobrze jak 3 lata temu. Zapytaj mniejszych sprzedawców dlaczego nie chcą zawalac placu czy magazynu naowzem . Będziesz miał odpowiedź. A o dostawy czy dostępność nie martwię się bo już w ostatnich 2 latach straszyli nie raz w ten sposób. 😎

Tylko w ostatnich dwóch latach straszyli że nie dowiozą na czas bo cena była wywindowana na max a wszyscy byli zawaleni towarem. A składy nie chcą brać bo cześć utopiła spore pieniądze biorąc np saletrę za 3600 a za dwa miesiące zrobiło się 1800. A teraz nie ma co się spodziewać obniżki na 1500. Daj Boże żeby saletra spadla na 1000 zł. 

2 minuty temu, tommy66692 napisał:

Lubelskie, dalej transport już inaczej wychodzi 

1535 netto wczoraj klientowi robiłem 

Czyli cena jednakowa praktycznie wszędzie. Różnica 10-20 zł na tonie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v