Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Lubeelskirolnik napisał:

Firma "Terpol " Golice koło Siedlec 
Z czystym sumieniem mogę polecić jeśli nie masz gdzie i jak zamówić całego składu
W ostatnich dniach stycznia mieliśmy zamówiony cały skład azotu i soli potasowej ( w parę osób ) , 1 lutego poszła obniżka bardzo duża na azot w GA to i nam ceny poprawił mimo ze towar już był na podwórku, czekaliśmy tylko na fakturę
Nie ma czegoś takiego jak u większości handlarzy w okolicy " bo ja drogo kupiłem i muszę dokładać " 

. On też nie zapłacił za ten towar tyle co wcześniej. Dostał niższa cene od hurtownika. Doliczył taka sama marzę jak przy wcześniejszej cenię i tyle. Uczciwa firma poprostu. W takiej firmie to nawet warto czasami później przepłacic niedużo za jakiś towar bo wiesz że uczciwie podchodza do tematu 

Opublikowano
3 godziny temu, Rafi1979 napisał:

A gdzie kupię Polifoske 7 w cenie 2300 - 2400 netto. Ktoś coś wie ?  

Za tanio u  mnie 2670 przy całym aucie

Opublikowano

Ta co miała połowę składników to nie polifoska

43 minuty temu, Rafi1979 napisał:

Gdzie i kiedy kupiłeś ta polifoske 7 ? 

Miesiąc temu opolskie ale towar już nie dostępny u nas 

Opublikowano
Dnia 7.07.2023 o 15:25, miwigos napisał:

Za 2-3 tyg, żniwa , wysiewamy na ściernisko, a ceny niższe na P i K raczej nie będą 

Od 3 sezonów tak mówią, jakby nie stosował te 3 sezonu to ubytki ze hej 

Opublikowano

Nie brdzo rozumiem  Twój wpis , sądzisz że będzie taniej do wrzesnia

Opublikowano
6 minut temu, miwigos napisał:

Nie brdzo rozumiem  Twój wpis , sądzisz że będzie taniej do wrzesnia

Ja już mam kupione. 

Niewiem czy będzie taniej w wrzesniu, niewiem czy wtedy będzie czas szukać i ja daje przed uprawa pożniwna po ścieżkach tak jak powonno być. 

Opublikowano (edytowane)

J

1 minutę temu, jacek1296 napisał:

Bez urazy, kto tak twierdzi?

Każdy normalny, a co myślisz ze prawidłowo po skibach jak dziadek czy ojciec?? 

W większości profilu mu wymieszane nawozy, głównie zaletą z fosforem jesli ktoś orze. 

4 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Tomek, dajesz wieloskładnik NPK tuż po żniwach? Nie zbyt wcześnie z niewielką ilością azotu? Nie za wcześnie z potasem?

Siew oziminy powiedzmy dopiero za dwa miesiące 

Chodzi o wypłukanie? 

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano
11 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Tomek, dajesz wieloskładnik NPK tuż po żniwach? Nie zbyt wcześnie z niewielką ilością azotu? Nie za wcześnie z potasem?

Siew oziminy powiedzmy dopiero za dwa miesiące 

I zero deszczu do tego czasu.

Też w tym roku jest plan npk dać przed uprawą pożniwną

Opublikowano

O wypłukanie, o przemieszczenie w profilu glebowym. Wiadomo że fosfor to ciężki dziad, ale taki potas...

U mnie od zawsze szło tuż przed siewem, na orane, żeby było blisko korzeni zboża. Moim zdaniem w rzepaku spoko bo ma za***isty korzeń, a zboże już takiego nie ma, a przy orce NPK wrzucimy w bruzdę.

Jakie Twoje zdanie?

Opublikowano (edytowane)

Ja się wyleczyłem z sypania nawozu na orane, tylko i wyłącznie pod orke i to na ściernisko, raz komfort jazdy przy rozsiewie bo jeździ się w ścieżkach, dwa głębokość aplikacji nawozu, trzy że po orce można od razu jechać siac nie trzeba "marnować" czasu na jazde z rosiewaczem

Przecież pszenica ma korzenie na 50cm delikatnie mówiąc bo pewnie więcej 

Edytowane przez tommy66692
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Tylko że pług odkłada nawozy pasowo,,,, na dobrej ziemi tego nie widać ale jałowizna albo troche kwaśnego i było u mnie widać każdą odkładnie. W rzepaku i tak dawałem pod pług ale pod pszenice już po orce. Teraz uprawiam bezorkowo to problem sam się rozwiązał, pod rzepak rzuce troche potasu rozsiewaczem i dopiero npk wgłębnie kultywatorem.

Opublikowano
16 minut temu, tommy66692 napisał:

Ja się wyleczyłem z sypania nawozu na orane, tylko i wyłącznie pod orke i to na ściernisko, raz komfort jazdy przy rozsiewie bo jeździ się w ścieżkach, dwa głębokość aplikacji nawozu, trzy że po orce można od razu jechać siac nie trzeba "marnować" czasu na jazde z rosiewaczem

Przecież pszenica ma korzenie na 50cm delikatnie mówiąc bo pewnie więcej 

No co ty gadasz? Pszenica ma 0,5m korzeń? Kurde nie wiedziałem.

Opublikowano (edytowane)

Robiłem i tak i tak i różnicy nie widziałem, jednak siejąc na 1-3 klasie wolę stosować na orke, sucha ziemia idzie na spód a fajna mokra wyorana i zawsze to więcej deszczu przyjemnie góra a nie dół 

Edytowane przez Tigon
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v