Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, migacz napisał:

To ja też myślę. Pisałem nawet z przedstawicielami z Polish agro ale nic nie chcą powiedzieć. Ale tendencja spadkowa 

nawozy będą tanie do połowy lipca, zaś się zaczną żniwa i nawozy poszybują , ja myślę ale raczej wezmę, taniej już napewno nie będzie.

Opublikowano
29 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

w detalu? ładna cena za salmag

Na tę czasy to drogo...przypomnijcie sobie ilu się tu śmiało że poniżej 2000zł za tonę nie spadną ceny? Pewni Ci sami co wyglądali pszenicy w tej samej cenie. W żniwa nie wszystkich będzie stać na zakup jak skupy nadal zapchane. 

Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Na tę czasy to drogo...przypomnijcie sobie ilu się tu śmiało że poniżej 2000zł za tonę nie spadną ceny? Pewni Ci sami co wyglądali pszenicy w tej samej cenie. W żniwa nie wszystkich będzie stać na zakup jak skupy nadal zapchane. 

uwielbiam ten sam tekst, jasne że za drogo, ale to już nie wróci do tych cen co było,  tym co kupili mocznik za 4700 też powiesz że teraz jest za drogo?

Opublikowano
1 godzinę temu, ŻakowskiSławomir napisał:

uwielbiam ten sam tekst, jasne że za drogo, ale to już nie wróci do tych cen co było,  tym co kupili mocznik za 4700 też powiesz że teraz jest za drogo?

Kupowali i mieli możliwość sprzedaży pszenicy po 1600 teraz masz możliwość sprzedaży po 750 widzisz różnicę? Chcesz kupuj wg mnie muszą stanieć 

• Like 4
Opublikowano

Właśnie w tym sezonie trzeba przetrzymać, a nawóz , zależy do ile spadnie 1200 salera akceptowalna dla mnie

Opublikowano
20 minut temu, rumcio40 napisał:

Skutecznie nas wyleczyli z kupowania na zapas i z przetrzymywania plonów, także.

Raczej nauczyli myśleć że nie robi się zapasów na górce i nie trzyma plonów na górce cenowej, tylko odwrotnie.

• Like 2
Opublikowano

Nawet jak nawozy będą za darmo to zapytacie dlaczego nie dopłacają - to takie zboczenie .A przechowywanie - prawie zawsze był zysk więc jedna lekka wtopa mnie nie zniechęci 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Kupowali i mieli możliwość sprzedaży pszenicy po 1600 teraz masz możliwość sprzedaży po 750 widzisz różnicę? Chcesz kupuj wg mnie muszą stanieć 

pewnie że tak, sam sprzedałem rzepak po bardzo dobrej cenie, jednak uważam że trzeba się cieszyć z każdej ceny która mamy teraz ,dłuugi czas były nawozy poza zasięgiem jakikolwiek, teraz cena jest słaba, ale do przeżycia, nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy kupić RSM po 2400

Opublikowano
2 godziny temu, ŻakowskiSławomir napisał:

Powielasz ten sam tekst, ,,ceny nie wrócą " Już wracają...Ale widać bogol jesteś to bierz bo promocja.

1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Dokładnie 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Powielasz ten sam tekst, ,,ceny nie wrócą " Już wracają...Ale widać bogol jesteś to bierz bo promocja.

pewnie że wezmę, tylko jak w sierpniu saletrzak przypadkiem wróci do 3 tyś za tonę, to nie wylewajcie żali na forum że nie szło kupić taniej, gdzie wracają? polifoska 5 2900 netto, amonowa 1900 brutto, to jest ten powrót? oj to daleko jeszcze do tego powrotu

Opublikowano
36 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

pewnie że wezmę, tylko jak w sierpniu saletrzak przypadkiem wróci do 3 tyś za tonę, to nie wylewajcie żali na forum że nie szło kupić taniej, gdzie wracają? polifoska 5 2900 netto, amonowa 1900 brutto, to jest ten powrót? oj to daleko jeszcze do tego powrotu

Sam sobie zaprzeczasz jescze kilka tyg temu polifoska u mnie była 4700...

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Sam sobie zaprzeczasz jescze kilka tyg temu polifoska u mnie była 4700...

gdzie zaprzeczam? że nie spadną? to jest moja opinia, ty natomiast twierdzisz że zbliżamy się do normalnych cen, więc jeśli dla ciebie 1900 brutto saletra czy 3300 polifoska 5 to zbliżanie się do normalnych cen to trzymam tam kciuki, jeszcze z miesiąc to za darmo będą rozdawać, to może się wstrzymam jednak :P może chociaż kierowca za transport weźmie, bo jak to też friko to dziwnie będzie

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v