Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zobaczcie jak pisiory rewelacyjnie zarządzaj firma. Tylko kogo kosztem? Mamy najwiekszego producenta nawozów w Europie, a nawóz mamy droższy niż na zachodzie. Do tego głównym właścicielem jest państwo, masakra. 

Zwróćcie uwagę przy jakich przychodach wypracowany ten zysk w 2022. Oznacza to gigantyczne marże. Brawo pis, dojenie było udane. 

To jest rozbój w biały dzień i traktowanie państwowych spółek jak bankomatu do finansowania socjalu. 

Edytowane przez driver24
  • Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Obecnie mamy droższy.

Od szczytu cenowego ceny azotu i gazu poleciały na łeb i na zachodzie rynek dostosował ceny nawozu, a nasi sztucznie trzymali ceny i doili w najlepsze. Dlatego pojawił się import. 

Kolego mds, wczytaj się w ten krótki raport, który kolega wyżej wkleił bo bardzo dużo tam widać i nic tego nie zmieni. Czarno na białym. 

Edytowane przez driver24
Opublikowano

Zapytalem czemu w tamtym roku import nie istniual skoro GA mialo kolosalne marze w 2022 i a wEuropie bylo taniej a jakos dziwnym trafem nie bylo zadnego importu. UMiesz łaczyc kropki?

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

W u biegłym roku ceny były podobne. Różnice zaczęły się robić od lata/jesieni. I wtedy na dużą skalę ruszył import. Sam połącz kropki.

Widać to w raportach i nic tego nie zmieni, tylko do niektórych nic nie dociera oprucz pisowskiej propagandy. 

Edytowane przez driver24
  • Like 7
  • Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, mds212 napisał:

Zapytalem czemu w tamtym roku import nie istniual skoro GA mialo kolosalne marze w 2022 i a wEuropie bylo taniej a jakos dziwnym trafem nie bylo zadnego importu. UMiesz łaczyc kropki?

To nie jest takie proste od tak uruchomić taki import. Najpierw ktoś z odpowiednią kasą musi wypatrzeć okazję, następnie całość zorganizować. To nie przewiezienie kilku worków ziemniaków. Sama organizacja logistyki i podpisanie wynegocjowanych umów to pewnie pod rok podchodzi.

• Like 1
Opublikowano

Jak to określiłeś ,, pół Polski beczało'' bo grupa azoty miała podpisane kontrakty na dostawy dwutlenku węgla które chcieli z dnia na dzień przerwać. A te ,,pół Polski '' to sektor spożywczy, którego nie da się zatrzymać od pstryknięcia palcem. Trzeba ma bieżąco wszystko przerabiać. Nikt np mleka nie będzie magazynował dwa miesiące bo po pierwsze nie ma gdzie a pod drugie nadawałoby się do ścieków te mleko. Teraz większość firm już ma inne źródła i mają gdzieś uzależnienie się od ga. A w tamtym roku nikt praktycznie nia produkował nawozów. To GA korzystała na napalencach którzy czy to w Polsce czy za granicę byli skłonni placic po 5-8 tys za nawóz. Importu nie było bo zagraniczne fabryki stały to ga robiła co chciała. Chłopie myśl bo im dłużej piszesz tu komentarze tym coraz bardziej są odklejone od rzeczywistości. Nie wszystko jest czarno białe jak ci się wydaje 

• Like 4
Opublikowano

Ból d.py to masz ty jak ktoś te twoje teorie wyssane z palca obali. Napisze prawdę i jak się twoje argumenty skończą to wtedy piszesz takie komentarze. Dla ścisłości ja nie mam ani grama nawozów. Rób dalej z siebie błazna. Chociaż już coraz mniej osób zwraca na ciebie uwagę. 

• Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

Ból d.py to masz ty jak ktoś te twoje teorie wyssane z palca obali. Napisze prawdę i jak się twoje argumenty skończą to wtedy piszesz takie komentarze. Dla ścisłości ja nie mam ani grama nawozów. Rób dalej z siebie błazna. Chociaż już coraz mniej osób zwraca na ciebie uwagę. 

Nie dyskutuj z nim bo on chce byś zszedł do jego poziomu

• Like 8
  • Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, mds212 napisał:

Jak GA wstrzymalo produkcje na chwile to zaraz pol Polskio beczalo. Juz nie pamietasz tego jazgotu?

@mds212  marnujesz się w tej polsce chłopie. Na wojnie w Ukrainie przydałbyś się ze swoim talentem twórczym

• Like 1
Opublikowano

Na zachodzie nie bylo takich napalencow co nakupowali nawozow po 5k na rok dwa do przodu. Sami zescie hłupie chłopki nabili te zyski GA kupujac nawoz w najwiekszej gorce cenowej.

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, mds212 napisał:

Na zachodzie nie bylo takich napalencow co nakupowali nawozow po 5k na rok dwa do przodu. Sami zescie hłupie chłopki nabili te zyski GA kupujac nawoz w najwiekszej gorce cenowej.

Ja nic nie siałem nawozu na oziminy i nic nie mam teraz. Nie będę płacił za nawozy po 3000 bo to chore

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, miwigos napisał:

W jaki sposób blokują wyjaśnij mi to, mają drogo kupi jedynie jakiś jeleń 

Ten co przywieźli po 5000 zł i ten co teraz zapewne po 2900 zł sprzedają po 3800 zł .

Opublikowano
45 minut temu, Jurniczek napisał:

Ja nic nie siałem nawozu na oziminy i nic nie mam teraz. Nie będę płacił za nawozy po 3000 bo to chore

To zbieraj 3t zamiast 6t, resztę zostawiam do policzenia już tobie. 

Opublikowano
3 godziny temu, ozotek napisał:

Jest jedno wyjście, ruszenie 4 liter poszukanie w okolicy kogoś kto ma taniej i niech im zostanie ten towar. Jeśli nie zejdą do obecnego poziomu to maj /czerwiec dołożą jeszcze więcej. 

Do 2 dawki po kilka worków może się pozbędą . NPK nie widać obniżek a bez chlorki ponad 6000 zł .

Opublikowano
3 minuty temu, Tomek90 napisał:

To zbieraj 3t zamiast 6t, resztę zostawiam do policzenia już tobie. 

Na 6t to potrzebny jest deszcz na moich polach.W ostanich pięciu latach jeden rok był bardzo dobry a cztery suszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v