Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Michał88 napisał:

Wszystko możliwe, nie znam się. Wolę zgodzić się na stałe oprocentowanie bo mi łatwiej przewidzieć  wydatki. Możliwe że mnie robią w wała, ale i tak ten bank jest dla mnie najbardziej przyjazny.

O chłopie, tacy ludzie to dla banku skarb 🙆🏾‍♂️

Edytowane przez jajonasz
  • Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Michał88 napisał:

Nie wiem, nie interesuje się tym. Wiem ile płacę odsetki  i kapitał i to mnie interesuje, obsługa u mnie jest świetna i sama kierowniczka podpowiada co zrobić żeby było taniej uzyskać kredyt  i ze stałą stawką oprocentowania przez cały okres.  Pewnie nie każdy bank tak podchodzi do klienta, tak że pewnie ten kredyt pko to będzie interes życia.

Tak pomogą tym kredytem że jeszcze bardziej zadłużą Polską wieś, ludzie mają towar do sprzedania więc tego kredytu nie potrzebują... sprzedać uczciwie towar chcą to nawozy sami sobie kupią.

To trochę się zapoznaj.

Od słów tak pomogą dalej to mądrze napisałeś

Opublikowano (edytowane)

W takim razie jestem bardzo bogatym człowiekiem. Nie będę się upierał przy swoim - przecież na mnie zarabiają. Jeśli mogę znawców dopytać to mam 1 kredyt 150 tyś zł, oprocentowanie 4,5% a prowizja była 2 % na 15 lat.  To dobra opcja czy zła?    Kapitał 1 w roku,  odsetki malejące kwartalne.

Edytowane przez Michał88
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Michał88 napisał:

W takim razie jestem bardzo bogatym człowiekiem. Nie będę się upierał przy swoim - przecież na mnie zarabiają. Jeśli mogę znawców dopytać to mam 1 kredyt 150 tyś zł, oprocentowanie 4,5% a prowizja była 2 % na 15 lat.  To dobra opcja czy zła?

A kiedy brałeś ten kredyt? Niektóre spółdzielcze mają umowy z ARiMR i mają kredyty preferencyjne na zakup ziemi 

Opublikowano

Nie chciałbyś kupić supergarnków za 20 koła? Prześlę ci ofertę na maila. Jak dziś podejmiesz decyzję to ci jeszcze dorzucę wyciskarke do bakłażanów warta dwa tysiące całkiem darmo

• Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, komizmo napisał:

Nie chciałbyś kupić supergarnków za 20 koła? Prześlę ci ofertę na maila. Jak dziś podejmiesz decyzję to ci jeszcze dorzucę wyciskarke do bakłażanów warta dwa tysiące całkiem darmo

Dałeś się naciągnąć i chcesz dalej sprzedać? poszukaj może w rodzinie kogoś znajdziesz. Jak masz takie bzdety pisać to już lepiej nie pisz, co innego kredytować sprzęt do pracy a co innego pierdoły.

Opublikowano
4 minuty temu, rolnikon1989 napisał:

To masz bardzo tani kredyt. Tylko żebyś wiedział że tą stała masz przez 5 lat a później przechodzi na zmienną 

Widać kolega bardzo dużo kredytów bierzesz

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, rolnikon1989 napisał:

To masz bardzo tani kredyt. Tylko żebyś wiedział że tą stała masz przez 5 lat a później przechodzi na zmienną 

Ja mam stałą przez cały okres kredytowania. I teraz wychodzi mimo że się nie znam to mam kredyt na dobrych warunkach... po ch*j było się wyśmiewać. Nie biorę żeby pojechać na wakacje a tylko ze względu że nie jestem w stanie odłożyć w rok aż tak dużej kwoty.

9 minut temu, PAN88 napisał:

Widać kolega bardzo dużo kredytów bierzesz

w sumie to mam z 300 tyś, czy dużo czy mało to zależy od gospodarstwa. Za 300 teraz to ciężko jakiś solidny ciągnik kupić. Stać mnie spłacać, robota idzie mi szybciej a nie mam człowieka do pomocy.  

Edytowane przez Michał88
Opublikowano
Przed chwilą, Michał88 napisał:

Ja mam stałą przez cały okres kredytowania. I teraz wychodzi mimo że się nie znam że mam kredyt na dobrych warunkach... po ch*j było się wyśmiewać. Nie biorę żeby pojechać na wakacje a tylko ze względu że nie jestem w stanie odłożyć w rok aż tak dużej kwoty.

w sumie to mam z 300 tyś, czy dużo czy mało to zależy od gospodarstwa. Za 300 teraz to ciężko jakiś solidny ciągnik kupić. Stać mnie spłacać, robota idzie mi szybciej a nie mam człowieka do pomocy.  

Do było do kolegi rolnik coś 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, rolnikon1989 napisał:

2020 roku wziąłem na maszynę kredyt na stałej stopie na 1,5 na 7  lat, a dawali na zmiennej na 1

tak więc takie rzeczy mogą być

obecnie najniższe około 7% w zachodnich bankach 

Opublikowano

Nie mam czegoś takiego, podpisana jest umowa  ze stałą stopą procentową do końca zobowiązania. Tak jak pisze są banki bardziej chytre i mniej. I bali przebierańców nie robią dla klientów jak to niektóre. Dla mnie temat jest zamknięty. Nigdy nie oszukiwałem .

Opublikowano
13 minut temu, rolnikon1989 napisał:

Po 5 latach spłaty kredytu na stałej stopie bank siada do rozmów z Tobą i jeśli koszty kredytów będą takie jak dziś to będziesz na zmiennej stopie. Bank musi na tym zarabiać 

to akurat bzdura, umowa obowiązuje 2 strony

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v