Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ale to chyba obowiązywało powyżej 10ha jak siebie myle a tutaj każdego czyasz 5 czy 55 

Myślę że znowu sporo odleci osób przez to no i dodatkowo że to jest brane z 2021 i 2022 pewnie dlatego że tak liczą prosiaki na przelomie lat

Opublikowano

Co sie dziwicie próbują odsiac ziarna od plew tzn tych co tylko wyłudzali badz prubowali wyludzac dofinansowanie. Dlatego teraz zapis, ze mysi byc zarejestrowana ma n 1 sztuka od 1 kwietnia 2022 do 18 stycznia 2023

Opublikowano
25 minut temu, Krystian86 napisał:

Co sie dziwicie próbują odsiac ziarna od plew tzn tych co tylko wyłudzali badz prubowali wyludzac dofinansowanie. Dlatego teraz zapis, ze mysi byc zarejestrowana ma n 1 sztuka od 1 kwietnia 2022 do 18 stycznia 2023

Nie zarejestrowana tylko w tym czasie urodzona 1 szt na gospodarstwie

Co najmniej 1 sztuka

A tak poza tym to cały czas pierdo_enie że to jest dopłata do cyklu zamkniętego, a znam masę ludzi, którzy te urodzone prosięta sprzedają po ok 7-8 tyg. Tak więc jaki to jest cykl zamknięty?

Opublikowano

przecież to nie  żadne wsparcie produkcji  tylko zostało z programów unijnych i żeby złym Niemcom kasy nie oddać trzeba ją jakoś rozdysponowac,z polskiego budżetu gówno byśmy teraz dostali bo NI MA 

Opublikowano
39 minut temu, krzysiek277 napisał:

Panowie wiem że to nie temat o żywieniu ale w tamtym temacie cisza od jakiegoś czasu 

Co sądzicie żeby zamiast koncentratu dawać śrutę sojową?

Po śrucie sojowej są dużo lepsze przyrosty ?

Sruta sojowa plus dobry premiks i musi byc dobrze. Tylko zywieniowiec musi ci zbadac pasze czy wszystko w normie

Opublikowano
22 godziny temu, krilan06 napisał:

Kolega zmniejsza ilość loch z 60 do 25, masa gospodarstw likwiduje stada, także coś słabo działają te programy

19 godzin temu, ws71 napisał:

Do 15 ha ornej zazielenienie jest nieobowiązkowe

Chciałem zgłosić sprzedaz i w tej liście rozwijanej bydło owce itd nie mam świń wszystko robię z telefonu czy wy też tak mieliście czy trzeba z komputera to robić czy jak bo mnie to lekko mówiac do szału doprowadza coś co zajmowało 2min teraz 30

Opublikowano
11 minut temu, krilan06 napisał:

Jutro spróbuję jeszcze zgłosić a jak nie dam rady to gdzie zadzwonić żeby im wyklarować tak jak piszesz, że wcześniej 2min to zajmowało a teraz pół godziny?

Jak dzwoniłem do ARiMR to powiedziała mi że największy problem jest z zdarzeniami grupowymi czyli świnie i że u nich działa system tak jak działa czyli jak u mnie że raczej nic nie da się zrobić a kiedy co i jak to oni nie wiedzą kiedy to wróci do normy 

Opublikowano (edytowane)

Bardzo mądre - coś działało dobrze, teraz nie działa i nic nie mozna zrobić. I jeszcze ktoś za to zgarnął pieniądze, takie rzeczy tylko w Polsce 😂

Podobnie było z tym systemem do zgłaszania suszy. A tak na marginesie, osoby samotne nie mogły składać wniosków, a minister Kowalczyk mówił że te osoby będą mogły ubiegać się o wsparcie po nowym roku. Jest 14. stycznia, ktoś coś słyszał? Żeby nie było - ja pomoc otrzymałem 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano

Podobno zależało to od ARiMR miekorrzy wpisali rodziców i dostali 

Miało być suszowe niby z tego de minimis po nowym roku 

Jak w ARiMR nawet nie wiedzą jak co i gdzie szukać w nowej aplikacji bo nie było jak się obeznac no i dodatkowo że jak wygenerowało komuś numer dokumentu to wydrukować potwierdzenie a jak system jednak nie odnotuje to wówczas oni zrobią kopie i wyślą do Warszawy żeby uzupełniali na serwerach co jest chore dla mnie

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Chciałem zgłosić sprzedaz i w tej liście rozwijanej bydło owce itd nie mam świń wszystko robię z telefonu czy wy też tak mieliście czy trzeba z komputera to robić czy jak bo mnie to lekko mówiac do szału doprowadza coś co zajmowało 2min teraz 30

Po wejściu na Twoją główną stronę w IRZ po prawej stronie pojawia sie kolumna ,,moje zwierzęta'' klikasz w poniższej kolumnie ,,Świnie''

obraz.png.4e9a13c81c81342640909db5fc9e24ec.png

Pojawia się takie okno, kliknąć w okno ,,nr działalności'', nastepnie w ,, utwórz dokument dla zaznaczonych zwierząt i dalej jest już prawie tak jak było wcześniej

obraz.png.e4b3b25de0c7c498deabfedf983d32f2.pngobraz.png.ec85f4e7ea80a7e8109cbb873e450a84.png