Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Roman176 napisał:

zaczyna się  Nadszedł właśnie moment na zakaz sprzedaży żywego karpia - oznajmia Katarzyna Piekarska z Koalicji Obywatelskiej.   To mogą być ostatnie takie święta. "Nadszedł moment na zakaz" Czytaj więcej na

Żywego wciągasz na Wigilii? Kupisz jak człowiek wypatroszonego...

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Ty. Kiedyś tłumaczyłeś ten neologizm jako zbitkę złożoną z wyrazu telewizja i Kurski. Kurskiego już tam niema kolego...

Ale "ghost in the shell" pozostał.:lol:

Opublikowano
mirro napisał:

10 minut temu, DTaras napisał:

Ty. Kiedyś tłumaczyłeś ten neologizm jako zbitkę złożoną z wyrazu telewizja i Kurski. Kurskiego już tam niema kolego...

Ale "ghost in the shell" pozostał.

Można rzec, że spączkował ...

Opublikowano (edytowane)

Romek zakaz zrobić chcą bo ludzie w domach nie mają gdzie trzymać nie ma. Już wanien u wielu a nawet brodzików. Teraz pod prysznicem modna płaska podłoga heheh. Jak tam karpia u hodujesz?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Roman176 napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał:

Żywego wciągasz na Wigilii? Kupisz jak człowiek wypatroszonego...

a ja wole sobie kupić żywego widzieć jak wygląda i na miejscu ...  a nie śnięta ryba 

No też zawsze mówiłem, że poddusić albo podtopić przed odyebaniem.

mirro napisał:

1 minutę temu, binek napisał:

Panowie pro animals, czy insyminacja krów to gwałt?

Tylko kiedy kończysz zabieg bez buzi z krową.

A przed to... qkwa lepiej nie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Czytając te wasze pierdy zbiera się na wymioty. Wsiowa inteligencja 🥹

Jak odbieracie blokadę granicy przez transportowców? Moze warto wykorzystać sytuację i podłączyć się do ich działań?
Wszak w dalszym ciągu, po cichu zboże do nas jedzie.

Czas wyborów minął, także założenie wjazdu na tym proteście do sejmu można wykluczyć. 

Edytowane przez dunda92
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Romek zakaz zrobić chcą bo ludzie w domach nie mają gdzie trzymać nie ma. Już wanien u wielu a nawet brodzików. Teraz pod prysznicem modna płaska podłoga heheh. Jak tam karpia u hodujesz?

większość ludzi chce żywego i zabija na miejscu to tak samo mógł bym powiedzieć po co kupuje sobie świnie na mięso jak w sklepie wszystko jest 

Opublikowano

kupuje wiozę i gość mi ja obrabia  

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Rozumiem, ze świnie żywą też kupujesz i w łazience do Wigilii trzymasz?

tak się robiło za komuny jak niebyło zamrażarek  i lodówek  tylko pato platforma coś wam wmawia  

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Są drony do zaglądania w komin będą o do zaglądania do kibla.

Ło matko, to jak tu spokojnie defekacje przeprowadzić na klopie, kiedy nie wiadomo co rurą podchodzi?:lol:

Opublikowano
1 minutę temu, binek napisał:

Cała masa ludzi nie chce chłamu z produkcji przemysłowej, na święta kupują świniaka, ubiją i robią swojskie wyroby - co w tym dziwnego?

no właśnie jeden myśli mogą ci z chin karpia przywieść ... reszta to sie nadaje .... 

Opublikowano
binek napisał:

Cała masa ludzi nie chce chłamu z produkcji przemysłowej, na święta kupują świniaka, ubiją i robią swojskie wyroby - co w tym dziwnego?

Samo odwalenie karpia młotkiem (choć ja twierdzę, że lepiej mu wywalić z mety bebechy) to jest pikuś. Zwolennikom idzie o brak humanitaryzmu w transporcie i ekspozycji w pierwszej kolejności.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v