Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
galan99 napisał:

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie bój się, w te twoje zacofane rejony się nie będą wybierać xD Na razie możesz ich podziwiać np na plebani w Dąbrowie Górniczej xD Nie mogli sobie zwykłej dziwki wziać, tylko męska ??

Nie mogli sobie zwykłej dziwki wziać, .

Nie mogli bo dziwka ma 2 dziury i mogła by oskarżyć o gwałt grupowy i byłby  wielki marsz macic na ulicach .

A tak był bal pedałów .

Trzy kolego, ona ma najmniej trzy dziury

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Się bierz do roboty, bo za Tuska kasy za pierdzenie w tapczan nie dajo xD

ta to za co podwyżka urzędnikom 2mln ludzi po ok 2/3k ? to jest gorsze od socjałów 

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Gdzie? Większość zatrudniona w samorządach - tym regulują samorządy a nie Marszałki.

oczywiście pensja ale gdy ustawodawca podniesie im procentowo to od pensji 

Podwyżki w samorządach dla wszystkich pracowników

1 minutę temu, galan99 napisał:

To ta trzecia dziura u kobiety cewka moczowa .

oral anal cipka 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

oczywiście pensja ale gdy ustawodawca podniesie im procentowo to od pensji 

Podwyżki w samorządach dla wszystkich pracowników

No szkoda, że znowu górnikom nie podniosą i odprawy większej nie dadzą xD 

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Gdzie? Większość zatrudniona w samorządach - tym regulują samorządy a nie Marszałki.

W tym roku po podwyżce najniższej krajowej 1/2 pracownikóww samorządzie będzie musiała dostac podwyżkę, bo ze swoimi zarobkami nie załapią się na najniższą krajową. No i będzie sukces rządu - dostaliście podwyżkę

A realnie rozmawiam z ludźmi, to mówią, że na miejsce 20 pracowników wystarczyłoby 10 kumatych z motywacją, ale reszta to kuzyni królika i nie można ich ani ruszyć, ani pogonić do pracy

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Miało być taniej i paliwo po 5 zł

Już P0 wyborach i będzie drogo i nie będzie paliwa po 5 zł

Kto oszukał Tusk czy premier z pis? 

Rysiek powoli. Tusku obejmie władze gdzieś w grudniu. Czyli od marca będziemy krainą mlekiem i miodem płynącą.

A co do ON, ja jestem ciekaw skąd ludzie którzy nakupili na zapas paliwa wezmą faktury w przyszłym roku ?

Jest kolejny kandydat na ministra obrony. Tym razem Kosiniak. Nadaje się. Psychiatra już był :ph34r:.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dsbh napisał:

A co do ON, ja jestem ciekaw skąd ludzie którzy nakupili na zapas paliwa wezmą faktury w przyszłym roku ?

Normalnie wezmą ?? Nikt przecież nie nakupił na 2 albo 3 lata ... Sam kupiłem "tylko" połowę tego, co przepalam rocznie. Normalnie bym wziął dopiero w listopadzie, gdzieś o tej porze, może trochę mniej niż kupiłem, ale i tak trzeba było kupić na zimowe orki, uprawę po QQ i żeby wiosną było na czym wyjechać.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Tyle to ja wiem od kiedy do kiedy ale patrząc czasami jak ludzie lali w beki i mausery, to chyba większe zapasy robili niż na rok 😛. No ale przynajmniej teraz jest luz na stacjach i mogę bez kolejek tankować.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Po 6,60 zamiast 5,99 xD A jutro już będzie 6,65 bo Obajtek codziennie o 5 gr podnosi ...

Na Orlen to mi się nie chce jechać bo za daleko a prywatną mam prawie za płotem i jest taniej niż na Orlenie. A po ile płace to już nie Twój problem.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, dsbh napisał:

Rysiek powoli. Tusku obejmie władze gdzieś w grudniu. Czyli od marca będziemy krainą mlekiem i miodem płynącą.

Jest kolejny kandydat na ministra obrony. Tym razem Kosiniak. Nadaje się. Psychiatra już był :ph34r:.

Nie mogę się doczekać i zobaczyć wkurłenie ludzi na nich jak rozczarowanie będzie 

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

Jakie rozczarowanie?

Czytałeś jak Tomek cieszy się na samą myśl  że ludzie podatek 7tys od auta będą płacić? Albo jak to dobrze że idą podwyżki cen energii?🤣🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v