Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Po zakończeniu edukacji miałem świadectwo ukończenia kursu chemizacyjnego oraz integrowanej produkcji.

I co? I gówno. Piorun miał to w d*pie i kazał robić nowe. 🤣

mnożą tylko certyfikatorów i wykładowców kursów i nie o żadne parametry żywności tu chodzi bo te barany soi i fasoli perełki nie odróżniają żyto i pszenżyto dla nich to samo a raz jeden taki kretyn opryskiwacza od deszczowni ramowej nie odróżnił i chciał mandat wypisać za zabiegi na ogórkach po 10-ej rano  tu  chodzi tylko o synekury
za durny na rolnika to na agronoma w sam raz

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Ja to nawet nie widm czy robiłem ponownie. Ale nawet jeśli to i tak nie jest ważne, bo te z początku lat 2000 po jakimś czasie traciły ważność.

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

mnożą tylko certyfikatorów i wykładowców kursów

file:///C:/Users/agata/Downloads/FASOLA.pdf

Weź taką metodykę integrowanej produkcji i powiedz jakie tam nowum albo wiedza tajemna odnośnie uprawy?🤣

Opublikowano (edytowane)

mam to przeczytać i jakaś analiza?
jeśli ew bym się zebrał to odpowiem w adekwatnym temacie

no dobra, tylko do link do wewnątrz kompa jakiejś Agaty

5 minut temu, mirro napisał:

file:///C:/Users/agata/Downloads/FASOLA.pdf

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

może napisz co trzeba zrobić żeby ceny spadły .

Same urosły, to i same spadną.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To wszystko prawda ale samym atakiem nic nie ugrasz , może napisz co trzeba zrobić żeby ceny spadły .

Drastycznie obnizyć podatki.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

A wicie że do nas idą litewskie jaja w pięknych opakowaniach z polskimi napisami? 🤣

A na Litwę idą moje truskawki w 4kg plastikowych skrzyneczkach dostarczanych do mnie przez Litwina, bo z polskiej łubianki 2kg oni nigdy nie kupią, bo polska truskawka kłuje ich w zęby xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Łatwiej zrobić z ludzi dziadów. Wówczas handel stanie i ceny spadną🤣

Opublikowano

A litewskie jaja to już wieki temu u nas były.  Niejaki Jagiełło pierwsze dwa przywiózł 😁😁😁

Opublikowano (edytowane)

Jeden przywiózł jaja, drugi dwa nagie miecze. Kuźwa, co to za historia?🤣

Cholera chyba mam Alzhaimera, bo mi się samo nieobyczajne kojarzy.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

przejrzałem i chyba to już kiedyś widziałem

malkontenctwem było by się czepiać tych truizmów jakich ta pisanina jest zbiorem z podręczników rolniczych różnej maści tylko gdzieś nie dokończyli bo nic nie ma o zbiorze i przechowalnictwie a od tego nie mniej zależy czy się konsument zatruje jak od pozostałej reszty. typowe kiedy coś jest pisane pod zamówienie dla samego pisania, - niedokończone
No ale dla nowicjusza może to być jakiś tam zbiór podstawowych porad i nawet gdy się dostosuje to tylko od pogody zależy co tam nałuska czy naobrywa tej fasoli.

Opublikowano (edytowane)

a czytałem o tych chińczykach

i co w tym nadzwyczajnego? chciał zachód otwarcia Chin to właśnie dostaje to co chciał

kolejny przykład na słuszność przestrogi - uważajcie czego żądacie bo możecie to otrzymać

teraz weź wykombinuj jak nie pozwolić się zdominować

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v