Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

No ty to tam pierwszy polecisz na ochotnika.   xD Razem z Pafnucem.    xD

A po co z Pafnucem mamy iść, na motorkach można śmigać bez szprycy ;) A i kagańca nosić nie trzeba bo jest kask z deflektorem zasłaniającym usta i nos ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nadal nic w tym złego nie widzę.

W swojej bezsilności próbujesz już wszystkiego by kogoś ośmieszyć, i to tylko dlatego że nie poparł PiS.

Wybacz, ale coraz słabiej ci to wychodzi.

Nawet bym powiedział że coraz bardziej żałosne to jęczenie pisiorków....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

Obowiązkową szprycę po tym co teraz wychodzi na jaw, to mogą sobie teraz w duupy wsadzić.

Niestety zdecydowaną większość nie ma mózgu i nadal wierzy w tą całą szopkę. I szybkie cudowne uzdrowienie w dniu wybuchu wojny. Tak sobie teraz myślę że jak miliony Ukraińców szły do Polski czy do Węgier i trupów tam nie było mimo dziesiątek tys ludzi w jednym miejscu a potem rozjeżdżali się po całym kraju i Europie. To jak teraz znowu wymyśla plandemie to trzeba się w takie skupiska zbierac. Może wirus się boi większych grup ludzi 😄

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak zamkną Cię w domu na pół roku z zakazem wyjścia to pierwszy po szprycę polecisz ...

Zamkną o ile ludzie na to pozwolą. Pozostaje pytanie czy ludzie się czegoś nauczyli po tej szopce co była. Chcoiaz jak patrzę na wyniki wyborów to widzę że nic się nie nauczyli, mimo iż mieli namacalny dowód jak rządziło po -psl 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, krzychu121 napisał:

Niestety zdecydowaną większość nie ma mózgu i nadal wierzy w tą całą szopkę. I szybkie cudowne uzdrowienie w dniu wybuchu wojny. Tak sobie teraz myślę że jak miliony Ukraińców szły do Polski czy do Węgier i trupów tam nie było mimo dziesiątek tys ludzi w jednym miejscu a potem rozjeżdżali się po całym kraju i Europie. To jak teraz znowu wymyśla plandemie to trzeba się w takie skupiska zbierac. Może wirus się boi większych grup ludzi 😄

Też myślałem, że to szopka, dopóki, zdrowy, silny, 50-letni mężczyzna z mojej rodziny nie trafił do szpitala z silnymi dusznościami a dwa tygodnie później wykopali dla niego dołek ... Sam się nie szczepiłem bo jestem w grupie wiekowej niskiego ryzyka, ale jakbym miał te 60 czy 70 lat to inaczej bym na to patrzył.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No bo najpierw wypuścili wirusa, żeby ludzi dobrze nastraszyć, inaczej by się tym czymś nie szczepili ,co i tak na to nie działa, za to na rozwój chorób już jak najbardziej.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał:

No bo najpierw wypuścili wirusa, żeby ludzi dobrze nastraszyć, inaczej by się tym czymś nie szczepili ,co i tak na to nie działa.

Rodzice chcieli, to się zaszczepili, efektów ubocznych na razie nie widać. Ja z racji tego, że w mojej grupie wiekowej śmiertelność była bardzo niska, a i przeziębienia czy grypy lekko przechodzę postanowiłem że czymś dobrze przetestowanym szczepił się nie będę.

Po szczepieniu nie chorowali, więc może i to działało ... I wcale się nie dziwię, bo gdyby ci szwagra w sile wieku z tego świata tak nagle zabrało to też bym myślał czy się szczepić będąc w ich wieku.

Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał:

Pamiętam dobrze jak Pafnuc się nie mógł doczekać kiedy go zaszczepią.    xD

A nie przyszło Tobie do głowy, że to przez tych zaszczepionych udało się powstrzymać dalszą ekspansję koronawirusa?

• Like 2
  • Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, limonka napisał:

A nie przyszło Tobie do głowy, że to przez tych zaszczepionych udało się powstrzymać dalszą ekspansję koronawirusa?

to putin zatrzymał wirusa. 

on wyzwolicielem jest I basta 🤫

Opublikowano (edytowane)

Tylko dlaczego teraz ci zaszczepieni, o ile jeszcze nie wykorkowali, chcą robić pozwy zbiorowe przeciw firmom farmaceutycznym i to nie tyko w Polsce? Zaczęła się wojna na Ukrainie i co, nie nadeszła następna fala? :P Też się widzę zaszprycowałaś zdrowo i wierzysz ślepo co Ci nagadali.  :D

4 minuty temu, limonka napisał:

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano

cowid lekki nie jest, do śmiechu mi nie było. 

5 dni z chalupy nie wylazłem. 

ale jak widzę tą bandę czworga co się prześcigała w ograniczeniach i przymuszaniu, to aż mnie dusi, ale z wkuwienia 😤

Opublikowano

A to przed covidem nigdy wcześniej żaden silny zdrowy mężczyzna nigdy nie zmarł ??? Obudź się. Parę lat temu na studiach znajomy ( jak to okreslasz zdrowy , silny , wysportowany 25 latek) o mało nie wybrał się na tamten świat bo też go coś chwyciło nie wiadomo kiedy i jak. W całą tą plandemie jak siedzieliśmy przy flaszce śmiał się pół żartem pół serio że jakby taka akcja przytrafiła mu się w tą całą szopkę to było by po nim . Ludzie nie umierali na srovida tylko na brak szybkiej pomocy lekarskiej a najczęściej na brak tej pomocy bo lekarze i pielęgniarki traktowali takie osoby jak trędowate i najlepiej ich unikali. Przykład nawet żony. W srovida była w ciąży, poszła na badania do szpitala. Ordynator zamknięty w gabinecie z maseczka i nawet nie chciał wychodzić a jak wychdozil to chciał badań z 2 m odległości. Pojechaliśmy do niego prywatnie to roześmiał się w poczekalni że jak chcemy skorzystać z jego usług to wszystkie osoby w poczekalni mają zdjąć maseczki. Różnica była taka że prywatnie brał 200 zl za każdą osobę i 25-30 minut konsultacji

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

ale jak widzę tą bandę czworga co się prześcigała w ograniczeniach i przymuszaniu, to aż mnie dusi, ale z wkuwienia 😤

Miałeś kiedyś prawdziwą grypę? nie to co ludzie teraz mają, niby grypę a na drugi dzień po markecie buszuje, jakby miał prawdziwą to to samo co covid.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

O ile to nie była standardowa grypa. Też robiłem testy i niby dwa razy przechodziłem a dla mnie to jak zwykła ciężka grypa 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Miałeś kiedyś prawdziwą grypę? nie to co ludzie teraz mają, niby grypę a na drugi dzień po markecie buszuje, jakby miał prawdziwą to to samo co covid.

miałem. ale tak nie dusiło i smaku z węchem też nie miałem. 

ale tu największym zabójcą w społeczeństwie był STRACH 

I medycy co za garść srebrników się sprzedali. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

Nie wiedziałem, że grypa aż tak dusi jak ten COVID ... 12h od początku objawów i jedynie tlen był w stanie utrzymać przy życiu ... Wiadomo, niektórzy przechodzili to jak grypę, tyle że węchu i smaku nie mieli, a inni po 2 tygodniach w dołku lądowali ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiedziałem, że grypa aż tak dusi jak ten COVID ... 12h od początku objawów i jedynie tlen był w stanie utrzymać przy życiu ...

Im się wydaje, że wszyscy przechodzą tak samo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v