Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Desperado napisał:

A wiesz ty jak smakuje oranżada? znam takich ciułaczy co mają kasę,  :P  tylko że w d*pie byli, gówno widzieli, chodzą obdarte i wodę z kranu chleją.  xD

Kiedyś piłem oranżadę, teraz nie pije, wolę coś innego ;) chyba, że znasz jakąś dobrą oranżadę, bo te co ja znam to średnio się do picia nadają. Jak już słodkie gazowane to wolę Pepsi/Cole lub Mirinde/Fante.. ale też mniej niż kiedyś się piło, po prostu nie smakuje. Wolę dobra, świeżomieloną kawę ...

Ale to nawet PiS przecież nas zachęcał do rezygnacji z słodkich napoi gazowanych nakładając na nie swoje podatki, to co się dziwić, że mniej ich piję, zgodnie z zaleceniami Kaczaffiego dbam o swoje zdrowie ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A co mają licytować jak mam 0zł kredytu ... Pieniędzy zarobionych w tym roku jeszcze na nic nie wydałem, więc jakbym chciał to 4 lata rządów platformy mogę przeleżeć jak ty wentylem do góry, bo na tyle starczy ...

To Doni będzie miał z kogo doić 😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A ja nie jestem😝

Czyli nie wiesz, tylko gadasz żeby gadać ... 

Na razie to Kaczaffi okrada mnie najwyższą inflacją w ciągu ostatnich 25 lat, a za Donka była najniższa -0,9% ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Kolejny kierunek rolnictwa zagrożony 🤦‍♂️

https://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/okopowe/ukrainski-ziemniak-w-niskich-cenach-konkurencyjny-dla-polskiego-jakie-ceny-ziemniaka-na-rynkach,137399.html

10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli nie wiesz, tylko gadasz żeby gadać ... 

Na razie to Kaczaffi okrada mnie najwyższą inflacją w ciągu ostatnich 25 lat, a za Donka była najniższa -0,9% ... 

Za Donka było  by lepiej, oj tak😆

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Kolejny kierunek rolnictwa zagrożony 🤦‍♂️

Wpompował w nich PiS kasę i uzbrojenie, to oni nam dostarczają teraz tanie jedzenie w podziękowanie PiS-owi ...

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Za Donka było  by lepiej, oj tak😆

Mi było tak samo, czy za Donka, czy za Kaczora ...

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Dziś słyszałem że bez problemu wjeżdża do nas śrutowana pszenica bo blokada jest na ziarno pszenicy a śruta to co innego. Ot taki niuans😄

Już chyba gdzieś ktoś o tym pisaĺ ze 2 miesiące temu

Opublikowano (edytowane)

Cukier też o tym nie słyszeli .

Otwarte granice na cukier z Ukrainy dla branży w Polsce i UE.

Do 5 czerwca 2024 roku .

12 minut temu, racyl napisał:

Temu naczelnikowi co złapał Kramera .

393973158_345219584540490_7373712517805309233_n.jpg.bc02c97dd3a51fa9e4a43bec34ad380b.jpg

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Już chyba gdzieś ktoś o tym pisaĺ ze 2 miesiące temu

Ponoć jeszcze lepsze jaja sa z rzepakiem. Nasion nie można więc to samo wjeżdża "w częściach" jako makuch i olej 😖

Opublikowano

zmień dilera 😂 sakiewicz straszy bo skończą mu się zarobki w tvp i reklam spółek skarbu państwa w swoich głupkowatych mediach 😂

Głupi odbiorca to i tandetny propagandowy tekst

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To co straszy to jest nic .

lewica nie straszy tylko będzie naciskać tym bardziej teraz .

Tusk powiada że 13 i 14 pozostaną i tak samo 800 + .

Hołownia stawia warunki , pada odpowiedz od Tuska , to że Hołownia ma 30 posłów nie będzie stawiał warunków .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v