Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

To są 10 sekundowe przebitki do tego z określoną narracją. Daj całość wypowiedzi mówiącej o 13 latkach.

No i oczywiście udowodnij że jest pedofilem

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna paliwo na Orlenie drożeje....

Co ten Tusk wyrabia?🙆‍♂️

Nie wydaje mie sie

Przejrzyj fv 

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Te 100 innych kanałów utrzymuje się samo, a nie za 2mld rządowej pomocy i obowiązkową daninę zwaną abonamentem RTV ... Więc niech sobie pokazują co tam chcą, w TVN to i 24h może lecieć relacja z ślubów gejowskich, nim mi do tego ... Nie ja za to płacę ...

Jak TVP będzie się samo utrzymywać a nie za państwowe pieniądze to może i przez całą dobę lecieć tam przemowa Kaczaffiego ... 

Przypomnij sobie że to zbawca narodu nie jaki Donek obiecał likwidacji abonamentu RTV , pytam się więc kiedy ten oszust to zrobił 🤔

https://www.money.pl/gospodarka/polityka/artykul/tusk;przeciw;abonamentowi;rtv,12,0,325388.html

Opublikowano
Roman176 napisał:

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A to co to znaczy, bo ja nie za bardzo umiem po niemiecku ;) 

niemiecka pieść 

zobaczcie markety nie chcą być otwarte weekend 

- Firmy będące członkami izby w zdecydowanej większości są zadowolone z obecnego systemu i przepisów, jeśli chodzi o handel w niedziele - tłumaczy z kolei w rozmowie z Interią Maciej Ptaszyński, prezes Polskiej Izby Handlu. - W chwili wejścia ograniczenia handlu duże sieci dyskontowe wydały setki milionów złotych na akcje marketingowe, aby zachęcić do zakupów w piątki i soboty. To właśnie duże sieci dyskontowe są też największym zagrożeniem, jeśli chodzi o symetrię na rynku spożywczym, który uderza w małe sklepy. Dlatego utrzymanie obecnej sytuacji, w której właściciel małego sklepu może stanąć za ladą w niedziele, jest jednocześnie sposobem, aby w jakiś sposób nawiązać konkurencję z dużymi podmiotami. Z naszej perspektywy zmiana obecnych przepisów nie przyczyni się w żaden sposób do poprawy sytuacji małych i średnich przedsiębiorstw z branży spożywczej - dodaje prezes Ptaszyński.
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-co-dalej-z-zakazem-handlu-w-niedziele-jasny-sygnal-i-komplik,nId,7099224#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Utrzymanie też nie albowiem otwarcie w niedziele to koszty. To poco zabraniać?

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

No właśnie, młodzież wreszcie przejrzała na oczy i poszła na wybory, a ta telewizja typu TVP INFO czy propaganda o 19.30 to nie Białoruś ?? Te lansowanie się z wojskiem to normalnie jak u Łukaszenki ... Młodzież jako jedyna używa mózgu w tym kraju i widzi, że rząd przekupuje ich rodziców i dziadków ich własnymi pieniędzmi zabranymi im w podatkach i daninach ...

Tak analizując to starsi głosowali za tym co dla nich dobre czyli 13, 14, bezpłatne leki . Idzie to zrozumieć.

Młodzi też zagłosowali za tym co dla nich dobre - wyższy wiek emerytalny, ograniczenia w lotniczej komunikacji międzynarodowej ( to chyba oni najwięcej za chlebem latają), ograniczenia w komunikacji miejskiej. Też idzie to zrozumieć🤭

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Marcin że ceny wyższe na fakturach, to nie znaczy że zdrożały 

Zobacz inflację i co można za to kupić wtedy i dziś.

Zbigniew daj jakiś przykład , policzmy to , niech nas w ch*ja nie robią kaczuszka z donkiem 😛

Opublikowano

Darmowe leki te po 2 zł. A ludzie dalej płaca po kilkaset zł za leki i w aptekach się kłócą bo Kaczyński powiedział.

Wyższy wiek emerytalny kogo tym nastraszysz z młodych. Oni na emę pójdą za kilkadziesiąt lat i wtedy może ci politycy pis co mają dzisiaj koło 40 stki będą im mówić, że trzeba podnieść. Bo nie ma kasy.

Lotnisko CPK przecież tam nic nie ma i nie będzie chodziło tylko o dojenie kasy.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Lotnisko CPK przecież tam nic nie ma i nie będzie chodziło tylko o dojenie kasy.

Nie no, z 2 tygodnie temu byłem tam na moto, to kilka domów zburzyli ;) Z jakieś 3 albo 4 xD Budowa trwa xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Daj się kajtnąć...

Jak się przesiądziesz z FZ6S2 na FZ8 to wielkiej różnicy nie poczujesz ;) Z niskich obrotów może trochę bardziej śmiały jest i to w sumie tyle ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Sam daj. Tu pisałeś że zdrożały 

No ale Ty obaliłeś moją tezę , wyjaśnij bo nie zasnę 🙃

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak się przesiądziesz z FZ6S2 na FZ8 to wielkiej różnicy nie poczujesz ;) 

Ale jednak coś innego.

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No ale Ty obaliłeś moją tezę , wyjaśnij bo nie zasnę 🙃

Loj tam. Nie opłaci sie. Lepiej iść na etat 

Opublikowano (edytowane)

Tomasz.   Muszę naprawdę innymi pojeździć. W sumie to nie mam porównania tak w jeździe. Jedynie kawasaki i ten co teraz mam.

No i mój to fz6s1.  Nie 2. Ale to tylko kosmetyka.

2 minuty temu, radekz200 napisał:

kupujesz ode mnie dojcyka?

Po co mi taki pirdek?

6 cylindrow i 100 koni przynajmniej.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak szukałem to oglądałem i fz6s2, to po przejażdżce jednym i drugim czułem tylko różnicę na niskich obrotach, fz8 bardziej śmiało przyspiesza do tych 5-6k obrotów, powyżej ta różnica się zaciera. Kawe 800 jedną też oglądałem, to wrażenia porównywalne do fz8.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

No odrobinę się wacha na niskich...ale i tak niezła rakieta...

Kurna już tydzień nie jeździłem 

Blisko 6 tys przez sezon.

Nieźle jak na dziadka... 

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No odrobinę się wacha na niskich...ale i tak niezła rakieta...

Na mój jak wsiadł ojciec wychowany na WSK, Jawach i MZ'tce to też był pod wrażeniem mocy ;) 

U mnie w tym roku słabo, z 3,5tys nakręcone tylko ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v