Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Straszy czy nie po co  tak pleść? Może I jakiś procent przechodzi ale i ułatwia pracę pogranicznikom. Jak ktoś nie ma pojęcia co tam się dzieje proponuję pojechać zapytać, jak to wygląda szczególnie nocą. 

Po co pytać ja mam do tego płotu 30 km może nawet mniej. Ludzie sami mówią, że przełażą przez płot i tyle. Ale jeszcze raz powtórzę nikt nie chce rozbierać płotu za rok czy za dwa. Ale obyśmy dożyli czasów by nie był potrzebny i tyle.

7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Dokładnie, do odbudowy terenów Ukraińskich już spotkania mieli. A kto tam będzie rządził po wojnie to biznesmenów raczej mało co obchodzi.

Ale ja już dawno tłumaczyłem, ze tam będzie Niemiec czy Francuz pierwszy jeszcze jak rządowa propaganda tłumaczyła, że oni nie chcą pomagać. Kto nie wierzy niech poszuka. Bo było wiadomo, że rząd to spieprzy a do ludzi prowadzących politykę zagraniczną na kolanach jak pis wobec UA Ukraińcy szacunku mieć nie będą. A u tych co musieli zabiegać o pomoc już tak.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Dla mnie tak myślę .

Myślisz że władza wybrana w tych wyborach dogada się z władzą Hansa u którego robisz za parobka ?? xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 3
Opublikowano

Niemcy pracują w Anglii , bo lepiej zarabiają i tak na całym świecie .

W Polsce z jednego miasta jadą do drugiego bo lepiej płacą .

Tylko rolnik Polski jest parobkiem i będzie jeszcze  większym parobkiem .

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Referendum jest wiążące jeżeli zagłosuje więcej niż połowa uprawnionych do głosowania.

W sumie to czego się boicie ? Wystarczy zakreślić tak lub nie i to wszystko.

37 minut temu, Leszy napisał:

Dlatego ważne jest, by nie zagłosowało więcej niż połowa. 

Tak, nie,  mnie na przykład nie satysfakcjonuje. Uparcie się na jedną jedyną opcję, byłoby szkodliwe dla Polski w przyszłości. 

no nie panowie, w naszym prawodawstwie czy referendum jest wiążące czy nie to nie ma znaczenia i tak rządzący mogą to olać nie ważne z jakiej opcji są. To że pytania obrażają każdego inteligentnego człowieka to wiadomo, na takie pytania odpowiedź może być jedna 4x tak bo pytania są zmanipulowane. Chociażby takie pytanie o prywatyzację, Gdyby odwrócić i nadać takie brzmienie:

Czy popierasz nie sprzedawanie majątku państwowego podmiotom zagranicznym zapewniającym rozwój i pomnażanie PKB i zamiast tego wolisz zostawić ten majątek w spółkach skarbu państwa zarządzanych przez partyjnych bonzów robiących straty i bogacących się na barkach zwykłych obywateli?

To w referendum odpowiedź byłaby zupełnie inna w sumie w tym samym temacie

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Mateusz1q napisał:

Ale będzie wycie zawolajcie tego odklejeńca rolnik194677 iles tam

Twarze dziennikarzy tvp mówią wszystko tak że ponabijajcie się jeszcze ostatnie pół godzinki jakie wam zostało😁

• Haha 2
Opublikowano
27 minut temu, dsbh napisał:

I wybuchnie kolejna wojna.

Izrael ich rozpierniczy na odległość. Co by o Żydach nie twierdzić to gadać z muzułmanami to moglibyśmy się od nich nauczyć w Europie. 

Opublikowano

22 minuty temu, sakala napisał:

Twarze dziennikarzy tvp mówią wszystko tak że ponabijajcie się jeszcze ostatnie pół godzinki jakie wam zostało😁

też mam takie wrażenie. Do wiadomości dali jakąś nieznana lalkę bo pewnie Hołecka przechodzi załamanie nerwowe.

Opublikowano
51 minut temu, MariuszDe napisał:

A to Niemcy to będą robić interesy z wszystkimi jasna sprawa jak wygrają ruscy to z nimi a jak Ukraińcy to z nimi tacy są Niemcy tak u nich wyglądają prawa człowieka i wogóle biznes to biznes ja od dawna wiedziałem że my damy UA wszystko a Niemcy 5tys hełmów i ewentualnie z dobroci serca jeszcze z 20tys worków na zwłoki ale jak będzie koniec wojny to ich firmy będą odbudowywać UA a nasze będą w dużej d....

masz mocno nieakualne informacje

nas nawet dania wyprzedzila niemcy o wiele miliardow..lae togo juz w kurwizji nie mowia..

50 minut temu, dsbh napisał:

Referendum w sprawie wejścia do UE było wiążące ? Po co było przeprowadzone ?

Odpowiem Ci po ciszy wyborczej.

I wybuchnie kolejna wojna.

co ty porownujesz - napredce wymyslone pytania do bezsensownego wydawania pienaidzy-a'la sasin do referendum konstytucyjnego..

https://www.infor.pl/prawo/wybory/inne-wybory/686974,Referendum-akcesyjne.html

Opublikowano
26 minut temu, sakala napisał:

W TVN zadowoleni jakby znali już wyniki. Jedynie na Polsacie zachowują się normalnie.

22 minuty temu, Leszy napisał:

Izrael ich rozpierniczy na odległość. Co by o Żydach nie twierdzić to gadać z muzułmanami to moglibyśmy się od nich nauczyć w Europie. 

@mirro stwierdził, że komuś ten spokój pomiędzy nimi przeszkadzał i ma rację. Tylko konflikt pomiędzy Palestyną a Izraelem może być dużo większy niż Ukrainy i Rosji.

Na TVP 2 mecz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v