Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

@mirro czy to nie spaniałe .

USA szukają sposobów na pomoc Ukrainie. Jeden z pomysłów: wysłać do Polski Żelazną Kopułę, a Polska w zamian dostarczy Kijowowi patrioty

Administracja prezydenta Joe'go Bidena rozważa wykorzystanie programu dotacji Departamentu Stanu do wysłania dodatkowej pomocy wojskowej dla Ukrainy, po tym jak Kongres wstrzymał finansowania broni. Równolegle w Senacie powstała koncepcja, żeby dokonać trójstronnej wymiany, w ramach której Polska otrzymałaby z Ameryki izraelski system Żelazna Kopuła i wysłała część swoich systemów Patriot do Ukrainy.

Dopiero co pisałeś że lada chwila Ukraina padnie bo kongres nie przyznał specjalnych pieniędzy Ukrainie, to zdecyduj się w końcu na coś, zastanawiam się ilu tych Gałganów jest na tym forum, dwóch, trzech czy jeszcze więcej?😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Luki99 napisał:

Ale w Polsce są najmniejsze zarobki niż w innych państwach. Ja i tak głosuje na KO. 🤪

znowu kłamstwo ..  powiedz mi rudy robi wowf wof ... czy kwa kwa ? 

57 minut temu, DTaras napisał:

respiratorem nie wspominała najlepiej przy czym ten stres odpalił u niej nowotwór w jelicie grubym...

co to za bzdury ?  ja na wiosnę używałem kurzego obornika  ... posadziłem kapustę i urosło takie coś 

Może być zdjęciem przedstawiającym kapusta pastewna

Opublikowano
52 minuty temu, witejus napisał:

Dopiero co pisałeś że lada chwila Ukraina padnie bo kongres nie przyznał specjalnych pieniędzy Ukrainie, to zdecyduj się w końcu na coś, zastanawiam się ilu tych Gałganów jest na tym forum, dwóch, trzech czy jeszcze więcej?😂

Jak być  poczytał Dziadek kombinuje jak by tu Ukrainie pomóc w inny sposób .

Opublikowano

romus tak przed obiadem czy po chlejesz ??

a u was owczarki prawdziwie niemieckie jak ujadaja ?? a u onkla  w raichu ?? opa mial takiego sluzbowego ??

2 godziny temu, Roman176 napisał:

jaka ? bo tak tusk powiedział ?

Polsce daleko do średniej unijnej. Ceny u nas nawet o połowę niższe

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polsce-daleko-do-sredniej-unijnej-ceny-u-nas-nawet-o-polowe-,nId,6899848#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

jaka ? bo tak tusk powiedział ?

Polsce daleko do średniej unijnej. Ceny u nas nawet o połowę niższe

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polsce-daleko-do-sredniej-unijnej-ceny-u-nas-nawet-o-polowe-,nId,6899848#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „CHCEMY WEJŚĆ DO UNII. A MY CHCEMY WYGRAĆ WYBORY W POLSCE.”

a znasz tysiące chorych ?  ja zmam paru dziesięciu i co ?  

tu masz dokument niemiecki 

najgorsze jest to ze nikt nie zbiera danych po covidzie nikt im nie umie pomóc 

odbijają się od drzwi nikt im nie umie pomoc 

niemiecki film mam ogladac ??? ja ty mozesz ..

szczepili sie glownie starzy i chorzy.wiec jak mozna sie dziiwc ze i po szczeponce sa chorzy i starzy ??? powinni uzdrowic sie.

kolega z klasy-47 lat poszedl do osrodka zdrowia i wzial blokade na bolace ramie i umarl..

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

tak to się kończą rządy ideologów religijnych a ta w Izraelu aż nazbyt grubymi nićmi szyta przez zakapiorów strotestamentowych

Pewnie to będzie kolejna wojna obronna Izraela, po której powiększy swoje terytorium. A do tej pory każda jedna się tak kończyła.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

szczepili sie glownie starzy i chorzy.wiec jak mozna sie dziiwc ze i po szczeponce sa chorzy i starzy ???

Oj gdybym miał
kropidło i święconą wodę

Przerabiał bym ci ja baby
ze starych na młode.

Dana, moja dana,,,,,,,,:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

niemiecki film mam ogladac ??? ja ty mozesz ..

ja ? przecież wy tylko czytacie co Niemiec zaintryguje ... onet wp fakty razem przerzucają się tematami 

4 minuty temu, jacus napisał:

szczepili sie glownie starzy i chorzy.wiec jak mozna sie dziiwc ze i po szczeponce sa chorzy i starzy ??? powinni uzdrowic sie.

a filmie są starzy czy sportowcy młodzi itp ? 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, racyl napisał:

Oni ciebie prędzej wykurzą bo twój Helmut więcej płaci niż ja 😄

Ja pracować zaś oni socjal dostać wiec oni nie  będą pracować .

Oni palić samochody i śmietniki .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Ja pracować zaś oni socjal dostać wiec oni nie  będą pracować .

Bo oni kupić dobra wiza od polska dyplomata. A polska wiza dooobra.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał:

Pewnie to będzie kolejna wojna obronna Izraela, po której powiększy swoje terytorium. A do tej pory każda jedna się tak kończyła.

Te zamieszki w Izraelu spowodowane reformami się skończyły już czy to atak Palestyńczyków je zakończył ?

14 minut temu, racyl napisał:

Kołodziejczak w zasadzie tam się nie różnił nic od Kowalskiego. No i nie odpowiedział na pytanie czy popiera Tuska.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v