Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witejus napisał:

8 godzin temu, DTaras napisał:

Mo i kuźwa nooo nie każdy co jedzie 300 to bandyta do xuja.

Z definicji jest bandytą, chyba że na torze wyścigowym te 300

O przeoczyłem. Na torach często brakuje prostych aby zrobić 300 bo na dniach otwartych w tłoku nie wyjdziesz w okolicach 200 z zakrętu - no, chyba że ma się naprawdę mocny wóz.

Tak przed wyborami, zanim zagłosujecie .

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Bo to byli ,,nasi" gdyby tam byli ,,oni" czyli z PIS to by miał używanie

8 lat na śledztwa i zarzuty to wystarczająco długo czasu. A błotem w kampanii najłatwiej obrzucić

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

USA mają problem z budżetem

USA mają także i problem z Republikanami. co przekłada się na problemy z budżetem. Podobnie jak my mamy problem z PiSem, tylko jeszcze nie widzimy problemu z budżetem.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jaki problemy budżetem kasę się dodrukuje ile tylko potrzeba nawet kilka bilionów w czym jest problem .

Przestańcie myśleć nad budżetem za wysokie progi tam są odpowiedni ludzie co o to zadbają i nikt nie będzie pytał .

Przewalać ziemię Pana bo zabierze i jeszcze pała na garba .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

jak nie? 848 mld wydatków a 683 dochodu gdzie na ten rok było 690 wydatków. Nie widać? Jak weźmiemy pod uwagę iż tych specjalnych środków na sprzęt dla wojska to jednak nie wynaleziono to bym proponował opozycji poczekać aż się nowy sejm PiSu najpierw rozleci.

Opublikowano (edytowane)

Bo większość to populiści, a taki głupi Janusz nie rozumie, że państwo skądś musi wziąć pieniądze żeby mu dać 500+ ... I potem głosuje na takich populistów.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

u nas madrych nie ma -ba nawet na calym swiecie..

budzet predzej czy pozniej uchwala i kasa sie znajdzie..

bilion w ta czy tamta co za problem. wojna w afganistanie  kosztowala kolo biliona dolarow alob i dwoch. jak w bloto wrzucil albo w piec..

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Bo większość to populiści, a taki głupi Janusz nie rozumie, że państwo skądś musi wziąć pieniądze żeby mu dać 500+ ... I potem głosuje na takich populistów.

Państwo to i tamto co ma zaznaczenie nie naprawicie świata po co to .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

u nas madrych nie ma -ba nawet na calym swiecie..

budzet predzej czy pozniej uchwala i kasa sie znajdzie..

bilion w ta czy tamta co za problem. wojna w afganistanie  kosztowala kolo biliona dolarow alob i dwoch. jak w bloto wrzucil albo w piec..

A ja mam nadzieję że nie znajdą i padnie ten pseudopanstwowy, przepełniony korupcja twór zwany Ukraina ... to co u nas było 30-40 lat temu, tam zwane było by praworządnościa i brakiem korupcji ... A taki Grodzki to nie brał łapówek w porównaniu z tym co robią lekarze w tym pseudopanstwie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Jak za bronią w Iraku której nie było zaś była ropa .

Sama Ukraina nie jest problem gospodarczym dla Polski tylko , dane regulacje Unii . Unia nie jest już gospodarcza tylko polityczna gorsza od stalinizmu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Państwo to i tamto co ma zaznaczenie nie naprawicie świata po co to .

A ja miałem ideały i próbowałem naprawiać. Oczywiście bez karabinu się nie obeszło, ale co mi tam.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

to dlaczego pojechałeś do roboty do Niemca a nie pod Lwów ?

Bał się min w tamtejszych winnicach.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jak za bronią w Iraku której nie było zaś była ropa .

Dlatego USA przestały widzieć biznes w wojnie UPAdlinskiej i już patrzą jak się wycofać, bo USA walczą tylko tam gdzie są dolary ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

bo USA walczą tylko tam gdzie są dolary ..

Bo jak Ukraina wejdzie do Unii, to ta wojna i tak im nic nie da. 

1 minutę temu, galan99 napisał:

uzdrawiają świat jak Linda w filmie Samum .

Nie oglądaj takich filmów, bo to jak "Zielona granica" tylko film fabularny i jeszcze będziesz twierdził że to tylko prawda,

• Like 1
Opublikowano

USA nie musi bezpośrednio zarabiać na Ukrainie. Wystarczy by tam mieszali by zarabiać na Polsce miliardy dolarów, co czynią bardzo sprawnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v