Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

a no mamy ... jak to się nazywa? PiS i zwolennicy jednocześnie kontestują ujnię i jednocześnie panicznie boją się jej rozpadu. No proste słowo ( na prawdę zapomniałem) noż qwa - hipokryzja

pi..ola skleroza

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

prywatnie, na płaszczyźnie biznesowej a często i kulturowej przecież jesteśmy w stanie dogadać się - nazwę - międzynarodowo, a jednak coraz to nam trudniej

kto i dla czego to utrudnia? i dlaczego ulegamy?

z kolei trafne odpowiedzi na te pytania i implementacja wniosków, kto wie czy nie niosą potencjału budowy nowego świata

nie będę tu sugerował niczego i niech sobie na te pytania odpowie każdy sam bo niczego tak się nie broni jak swoich własnych wniosków

sorry za tę 'implementację" ale niczego bardziej dosłownego by mi tu ... no został bym ocenzurowany ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, mirro napisał:

Czyli zastosuje sprawdzoną metodę działania z Pandemii. "Kto ma umrzeć , ten umrze. Kto ma przeżyć ten przeżyje a najważniejsze żeby dobrze wydać kasę.":lol:

Zapewne pan Komisarz Wojciechowski ma podobne zdanie w tym temacie, inaczej już by grzmiał że nie pozwoli na takie urzędnicze dictum.:lol:

Pan komisarz Wojciechowski  , powoli przechodzi do lamusa , dopiero nastanie odpowiedni jakiś Pan komisarz być może to będzie Niemiecki lub Holender . Co w tedy jakie będą mu wytoczone  pretensje ze strony Polski że nie dba o Polskie rolnictwo ?.

Przetaczałem daną informację jak Pawlak został premierem , jak chłopi przepraszam - Rolnicy byli uradowani teraz będzie nam się dobrze żyło bo to rolnik . Jak wyszło nic nie wyszło miał gdzieś wszystkich .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Pan komisarz Wojciechowski  , powoli przechodzi do lamusa

Chyba w dniu wyboru sam się udał do lamusa, bo jakoś trudno wyłapać heroiczne czyny jego,:lol:

Opublikowano
24 minuty temu, mirro napisał:

Czyli zastosuje sprawdzoną metodę działania z Pandemii. "Kto ma umrzeć , ten umrze. Kto ma przeżyć ten przeżyje a najważniejsze żeby dobrze wydać kasę.":lol:

Po co trzymać pasożyty dać za darmo wyzdychają i spokój 

Opublikowano (edytowane)

Czyny jego są takie na ile mu pozwolono w danej dziedzinie zrobić , jako komisarz rolnictwa nie ma nic do powiedzenia jako sam od siebie .

Dobrze zdaje sobie z tego sprawę nie  jeden tylko na kimś psy trzeba wieszać .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Chyba w dniu wyboru sam się udał do lamusa, bo jakoś trudno wyłapać heroiczne czyny jego,:lol:

Jakoś heroicznych wyczynów Tuska nie zauważyłem  jak kierował- chyba że daj przykład bo mogłem nie zapamiętać 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, v11 napisał:

Po co trzymać pasożyty dać za darmo wyzdychają i spokój 

pasożyt zdycha dopiero a nawet nieco później gdy zdechnie jego żywiciel tak że "pozwól sobie iść w piz..u z takimi radami" ;)

ja - jako lokalnowioskowy chemizator - zalecał bym dezynsekcję :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

Czyny jego są takie na ile mu pozwolono w danej dziedzinie zrobić ,

Nazwiska, pseudonimy, adresy tych co mu nie pozwalali działać.:lol:

5 minut temu, v11 napisał:

Jakoś heroicznych wyczynów Tuska nie zauważyłem

Ja też.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Już nie długo w Brukseli zmienią się komisarze ciekawe kogo sobie obierzecie na cel że źle robi . Tak nic nie zrobicie bo wasza władza tam nie sięga ale będzie można krytykować , tylko im tak to jest lotto .

Nazwiska, pseudonimy, adresy tych co mu nie pozwalali działać.

Nie boć smieszny wiesz jak to działa .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

czytaliście te Tuskowe obietnice? ja w Onecie natrafiłem wczoraj, nie chce mi się szukać no chyba że kto poprosi to ew później, znaczy jak se zmontuję jakieś śniadanie

no nie ma z kogo wybrać za miesiąc

który to już raz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

czytaliście te Tuskowe obietnice?

Ale które? Te o wsadzeniu całego PiSu do jednej celi, czy te o rozpiżdżeniu systemu emerytalnego do końca?:lol:

Opublikowano

Wszelacy komisarze pilnują swojej du py żeby ich nie odwołali jak się będą wychylać -to pierwsze ich zadanie ale mogą wpływać przekonywać zdobywać poparcie ale zawsze jest coś za coś .Nie czarujmy się kolesiostwo w partiach UE istnieje i walka polityczna również -a komu z krajów zachodnich pasuje bycie płatnikiem do budzetu podczas gdy Polska jest beneficjentem .Wybierając płynięcie pod prąd trzeba mieć plan i np blokując inne mniej ważne posunięcia wywierać presje na parlament

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Ale które? Te o wsadzeniu całego PiSu do jednej celi, czy te o rozpiżdżeniu systemu emerytalnego do końca?:lol:

całą listę zamieścili w tym Onecie
Przynajmniej tak to wyglądało

to wsadzanie (ew) prominentów to chwyt bardziej pasujący do PiSu i do elektoratu najprymitywniejszego tak że jeśli zadziała to... kto wie

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

czytaliście te Tuskowe obietnice? ja w Onecie natrafiłem wczoraj, nie chce mi się szukać no chyba że kto poprosi to ew później, znaczy jak se zmontuję jakieś śniadanie

no nie ma z kogo wybrać za miesiąc

który to już raz

Kolego już powoli dociera że wszyscy to skurwysynska banda przecież Tusk Biedroniowi by d*py dał na wizji  byle wygrać wybory 

2 minuty temu, dysydent napisał:

całą listę zamieścili w tym Onecie
Przynajmniej tak to wyglądało

to wsadzanie (ew) prominentów to chwyt bardziej pasujący do PiSu i do elektoratu najprymitywniejszego tak że jeśli zadziała to... kto wie

Nie ma takiej celi -chyba że przebudują jakiś stadion a prymitywy są i będą wszędzie 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Biografowie piszą to na co jest popyt a nie jak było na prawdę
a i większość "dzieci" wolała by nie dociekać prawdy jak została poczęta i pisze fikcje. "Dzieci" w sensie doktryn politycznych, religijnych; ogólnie - ideologii

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v