Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

nie ma jednej strony na forum żeby nie było wyzwisk, poniżania i plucia jadem na wyborców pisu 

I tak Cię kocham. Jak brata.:lol:

https://www.money.pl/gospodarka/gdzie-lista-firm-ktore-zarobily-na-zbozu-z-ukrainy-minister-musze-wziac-to-na-klate-6939072514693760a.html

Lubię jak dziennikarze próbują dopytac pana Ministra, a ten wije się ja piskorz.:lol:Tajemnica jest tak wielka i tajemnicza, że nawet Pan Minister ( pewnie posiadający dostęp do informacji niejawnych) nie jest w stanie się zapoznać z tą sławetną listą.

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał:

też to zauważyłeś?

nie ma jednej strony na forum żeby nie było wyzwisk, poniżania i plucia jadem na wyborców pisu 

to jest właśnie ta różnica kulturowa (wychowanie, wykształcenie, inteligencja, wiedza, zasady moralne)

gdy człowiek jest sfrustrowany, zakompleksiony, nic nie potrafi osiągnąć i do tego jeszcze jest pozbawiony dobrego wychowania, to zostają mu tylko wyzwiska (nie chodzi tutaj o nazwanie kogoś głupim, tylko o ciągłe poniżanie i szkalowanie określonych osób za to, że mają inne poglądy polityczne)

jest to idealny przykład pokazujący, że zwolennicy po to totalitaryści 

Jako rządzący jedni i drudzy warci siebie PIS i opozycja .Ale ten fanatyzm mnie kłuje .Można a nawet należy mieć poglądy i tak samo jak kiedyś PO nie robiło wszystkiego źle tak i PIS obecnie .Moim zdaniem o czym już pisałem nieudacznictwem i złymi wyborami  najlepiej obciążyć kogoś .A nie wiem czy wyborcy opozycji naprawdę wierzą w to że opozycja rządząc wszystko zmieni - być może to co nic nie kosztuje (aborcja geje i słynną praworządność ) ale już tam gdzie trzeba szarpnąć budżet nie wierzę w ani jedną obietnicę .Rozumiem że wszystkich obietnic nie da się dotrzymać (jedni i drudzy) ale gwarantować że czegoś się nie zmieni a to sie zmienia -jak kolejny raz zaufać ? I tylko dla tego nigdy nie zagłosuję na PO PSL  oszustom nie wierze 

Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał:

naprawdę wierzą w to że opozycja rządząc wszystko zmieni - być może to co nic nie kosztuje (aborcja geje i słynną praworządność )

Skoro nic nie kosztuje to powinno być proste do wykonania i obecna ekipa już dawno mogłaby to zrobić.

3 minuty temu, v11 napisał:

ale już tam gdzie trzeba szarpnąć budżet nie wierzę w ani jedną obietnicę

Za to miłościwie panujący w szarpaniu budżetu są mistrzami świata i okolic. Nawet mój Reksio tak nie umie szarpać żarcia.:lol:

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

uświadamiasz mnie ze jesteś coraz większym idiotą  poczytaj sobie co gada a co ty piszesz wspólny język macie San Kocoń dla Polsatnews.pl: Jesteśmy traktowani przez rząd jak jakaś zaraza

te same bajki co ty .. ta sama retoryka straszeniem pisem komunizmem i o tych samo o wyborcach ....   2 perełki z was 

Daj link na który sie powołujesz

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Skoro nic nie kosztuje to powinno być proste do wykonania i obecna ekipa już dawno mogłaby to zrobić.

Za to miłościwie panujący w szarpaniu budżetu są mistrzami świata i okolic. Nawet mój Reksio tak nie umie szarpać żarcia.:lol:

Nic mi nie daje czy pedał dziedziczy po pedale to czy jesteś za jakąś formą aborcji to twoja sprawa ale dopuszczalność będzie nadużywana - żyjemy w kraju kombinatorów a pier**lona praworządność mało kto wie o co chodzi a na pewno nie o prawo chodzi o to by sędziowie mogli robić co chcą i być nietykalni a wśród nich są złodzieje i inni przestępcy i mają być bezkarni?

Poprzednicy też szarpali -może bardziej wyrafinowanie ale szarpali

Opublikowano

chlopie sprawdz dane-gierek przy nich to byl amator- sprawdz ile co roku dlug sie powieksza. w 2022 ma byc ponad 260 miliardow. spora czesc jest poukrywana po roznych kieszeniach.funduszach celowych..

wiez jaki masz komfort gdy spora czesc twojej najblizszej rodziny pracuje w sadzie i cala okolica o tym wie ?? bo ja tak 😂

sedzina sadu rejonowego dzwonila kiedys do ciebie zeby dowiedziec sie czym pryskac stonke bo jej ziemniaki zzera ??

kazdy medal ma dwie strony...

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

wiez jaki masz komfort gdy spora czesc twojej najblizszej rodziny pracuje w sadzie i cala okolica o tym wie ?? bo ja tak 😂

sedzina sadu rejonowego dzwonila kiedys do ciebie zeby dowiedziec sie czym pryskac stonke bo jej ziemniaki zzera ??

kazdy medal ma dwie strony...

nie rozumiem do czego to zmierza 

Opublikowano

Widzisz sam to tak wygląda myślenie opozycji - syn jest po prawie i twierdzenie wykładowców jest takie że największe głąby które nie potrafią się utrzymać jako prawnicy idą na sędziów 

Opublikowano

Jak podbijać do na 100% proszę opozycja się nie cyka .

Tusk przedstawia konkrety: bez podatku dla emerytów, podwyżki dla nauczycieli i darmowe in vitro

W Polsce każda emerytka i emeryt, którzy mają emeryturę do pięciu tys. zł, nie będą płacić podatku dochodowego — zapowiedział Donald Tusk. Ogłosił też 30-proc. podwyżki dla nauczycieli oraz darmowe in vitro dla wszystkich.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/tusk-przedstawia-konkrety-bez-podatku-dla-emerytow-podwyzki-dla-nauczycieli-i-darmowe/3merzm6

Jak BY TEGO MAŁO PROSZĘ JEST WIĘCEJ .

— Ludzie w Polsce chcą zarabiać na życie, by nie myśleć, czy starczy do pierwszego — mówił polityk, podkreślając, że za rządów KO nie będzie to możliwe. Tusk zapowiedział, że realizację 100 konkretów na 100 dni rządów KO rozpocznie dzień po wyborach. 

To nie wszystko jest jeszcze .

Tusk kusi seniorów. Obiecuje dwie waloryzacje i wyższy zasiłek pogrzebowy

Trzynastki, czternastki, matczyna emerytura, darmowe leki dla seniorów – przez siedem lat swoich rządów PiS kierował do emerytów i rencistów wiele programów społecznych. Teraz wygląda na to, że KO chce tę grupę podkupić. I kusi: drugą waloryzacją, zwolnieniem z PIT zamożniejszych seniorów i możliwością dorabiania do świadczeń. "Fakt" prześwietla listę "100 konkretów KO".

https://www.fakt.pl/pieniadze/tusk-chce-przekupic-emerytow-i-rencistow-sypie-obietnicami-jak-z-rekawa/m5zkslz

Opublikowano

mnie skusi  tym zasiłkiem pogrzebowym  bo to jedyne z czego może skorzystam-skorzystają bo mnie to już wtedy na uj wywalam jęzor i lecę do urny 

Opublikowano

Od wielu lat krzyczą i nic z tym nie robią , tym razem tez tak  będzie ale obietnice są . Przebijają się kto da więcej .

Gigantyczna zmiana dla milionów Polaków. KO chce likwidacji podatku Belki .

W 2022 r. wpływy do budżetu państwa z tzw. podatku Belki wyniosły 5,75 mld zł i były o blisko 40 proc. wyższe rok do roku. Były też rekordowe w sięgającej blisko dwóch dekad historii tej tej daniny. Dochody z podatku Belki nie są ważną pozycją w kasie państwa, bo odpowiadają za około 1 proc. wszystkich wpływów budżetowych.

https://businessinsider.com.pl/finanse/gigantyczna-zmiana-dla-milionow-polakow-ko-chce-likwidacji-podatku-belki/499xet2

Opublikowano (edytowane)

NIC , NIC , NIC - PO CO DLA ROLNICTWA JAKIEGO ROLNICTWA . TEGO NA UKRAINIE TO ZNAJDĄ PO WYBORACH .

Dalszy ciąg wydarzeń . Nie słyszę krytyki opozycji za mało daje czy co .

jak tu wybrać tyle dobroci obiecują .

1000 plus Tuska. Tak ulży samotnym matkom

Podczas konwencji wyborczej politycy Koalicji Obywatelskiej podkreślali, że polska rodzina to także rodzice samotnie wychowujący dzieci. Jednym z konkretów Tuska jest podwyższenie kwoty świadczenia w ramach Funduszu Alimentacyjnego o 100 proc.

To najdroższa obietnica PO. Skorzystają miliony pracujących i emerytów

Donald Tusk zapowiedział, że jeśli jego partia dojdzie do władzy, to podwoi kwotę wolną od podatku, która wzrośnie do 60 tys. zł. Koszt takiego ruchu to około 45 mld zł w 2024 r., ale miliony pracujących i emerytów nie płaciłyby wówczas podatku dochodowego.

Po chce zwiększyć kwotę wolną w PIT z 30 tys. zł do 60 tys. zł

Taki ruch oznacza ubytek dochodów sektora finansów publicznych w wysokości ok. 45 mld zł w 2024 r. i ok. 48 mld zł w 2025 r.

Gminy straciły na takim wzroście kwoty wolnej ok. 15 mld zł

Na wzroście kwoty wolnej skorzystałyby miliony pracowników oraz emerytów

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/po-chce-zostawic-miliardy-z-kieszeni-pracownikow-i-emerytow-to-najdrozsza-obietnia/52sjq88

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

Widzisz sam to tak wygląda myślenie opozycji - syn jest po prawie i twierdzenie wykładowców jest takie że największe głąby które nie potrafią się utrzymać jako prawnicy idą na sędziów 

jak popatrzeć na polski TK to .. no święte słowa

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

w opolskim to chyba tak moze byc..ale tej sedzi to na pewno nie dotycyz -do jednej klasy chodzilismy..

corka kuzynki mam meza notariusza -on pochodzi  spod gogolina,ale tam nie mogl sie przebic bo taka klika i u na skancelarie zalozyl.

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

w opolskim to chyba tak moze byc..ale tej sedzi to na pewno nie dotycyz -do jednej klasy chodzilismy..

corka kuzynki mam meza notariusza -on pochodzi  spod gogolina,ale tam nie mogl sie przebic bo taka klika i u na skancelarie zalozyl.

sam potwierdzasz że to zorganizowana grupa a nie jakiś konkurs 

A dobór na podstawie koneksji i to jest praworządność i niezawisłość ? kuźwa trochę pomyśleć o co chodzi 

Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Nic mi nie daje czy pedał dziedziczy po pedale to czy jesteś za jakąś formą aborcji to twoja sprawa ale dopuszczalność będzie nadużywana

A na coś liczyłeś? :lol:Nie każda oferta musi być skierowana do Ciebie. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A na coś liczyłeś? :lol:Nie każda oferta musi być skierowana do Ciebie. 

No się usmarkałem, choć swoje lata już przeżyłem🤣

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Co tu taka cisza zapanowała , opozycja tyle dobroci daje i nic niema radości , co jest ludzie z wami .

Nie każdy wierzy w obiecanki...

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Jak to tak nie wierzyć Tuskowi .

Tak samo jak pisowcom. Kłamią równie dobrze.,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v