Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

nie wiem co takiego tam linkujesz bo tego szajsa blokuję bo to zwykły śmietnik informacyjny a do tego szpieg i namolny spamer
ale skoro mamy w szambie informacyjnym grzebać to sam oceń czy to

https://comparic.pl/kurs-dolara-wzrosnie-do-8-zl-usd-pln-wystrzeli-po-15-pazdziernika-sugeruje-cezary-graf/

nie daje bardziej do myślenia

jeśli ocenisz że Toje bardziej to już odpalę jakiego live Linuksa i sprawdzę coś tam zlinkował bo jeszcze m in co niektórymi Tobie jako tako wierzę na slowo ,

Opublikowano

chyba szkoda pradu-jesli 99 dodaje jakies filmiki ,to swir na bank..

krowy w austri pasalem, nad renem , przy szwajcarskiej granicy. z widokiem na autotrade. wzdluz  przejscia granicznego do pola jezdzilem. jezdzilismy rowerami do szwajcarii w niedziele -nikt nie zwracal na nas uwagi.. nawet paszportow nie bralismy i tak wizy nie mielismy. 

kiedys mialem w planach tam pojechac znowu ale gospodarstwo sie pozniejspalilo,stara zaloga odeszla. 

Opublikowano

PO ma pomysł na handel w niedzielę. Izabela Leszczyna zapowiada zmiany .

Platfusy mają pomysła - trzeba zapłacić za pracę w niedzielę dodatkowo - zapewne 300 zł za 8 godzin dorzucić do normalnej zapłaty godzinowej .

Nie obowiązkowe wolne, lecz dodatkowe pieniądze dla pracowników. Tak Platforma Obywatelska chce zmienić przepisy dotyczące handlu w niedzielę. Posłanka Izabela Leszczyna w rozmowie z "Pulsem Biznesu" wskazała, jak opozycja chciałaby zmienić dotychczasowy zakaz handlu.

"Bo musieliśmy, ale łatwo się odzwyczaimy" — przekonywała. "Większość Polaków chce robić zakupy w niedzielę. Trzeba pomyśleć o dodatkowych rekompensatach dla pracujących w dni ustawowo wolne i niech firmy handlowe same decydują, czy opłaca im się pracować w niedziele. Równie istotne będzie zapewnienie prawa pracownika do wolnych niedziel" — wskazała posłanka Platformy Obywatelskiej i była wiceminister finansów w rozmowie z "Pulsem Biznesu".

Platforma Obywatelska, a także Koalicja Obywatelska, od początku sprzeciwiają się zakazowi handlu w niedziele. (...) Jednocześnie nie ma wątpliwości, że prawa pracownicze muszą być przestrzegane. Dobrze byłoby znaleźć takie rozwiązanie, żeby w niedziele pracowali wyłącznie ci, którzy tego chcą, np. studenci, emeryci i pracownicy z Ukrainy oraz osoby, które chcą zarobić więcej za godzinę pracy. Czy to będzie możliwe? Zobaczymy — mówiła wówczas Izabela Leszczyna.

Opublikowano (edytowane)

Teraz strach sprzedawać bo skarbówka kasę zbiera , będą robić zakupy i karać .

Położyła paragon na ladzie. Urzędnicy skarbówki tylko na to czekali

Sprzedawczyni lodów w sieciówce w centralnej Polsce, wydrukowała paragon, położyła go na ladzie i poszła nakładać lody dla klientów. Chwilę później do lady podeszły dwie osoby i poinformowały ją, że musi zapłacić mandat w wysokości trzy tys. zł. Kobieta była w szoku.

Prawnik: ekspedientka prawidłowo zadziałała

Jak się później okazało, właśnie to położenie na ladzie było kluczowe. W swoim oświadczeniu skarbówka podkreśliła, że "podstawą wystawienia mandatu, było niewydanie paragonu, w sposób umożliwiający klientowi jego odebranie". Zachowanie ekspedientki urzędnicy uznali za na tyle poważne, że mandat wyniósł aż trzy tys. zł.

Teraz paragon klientowi sprzedawca musi wsadzić w żeby , żeby na pewno otrzymał .

Religia to rzecz święta .

Może być zdjęciem przedstawiającym zwierzę i trawa

Edytowane przez galan99
Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał:

Teraz strach sprzedawać bo skarbówka kasę zbiera , będą robić zakupy i karać .

Położyła paragon na ladzie. Urzędnicy skarbówki tylko na to czekali

Sprzedawczyni lodów w sieciówce w centralnej Polsce, wydrukowała paragon, położyła go na ladzie i poszła nakładać lody dla klientów. Chwilę później do lady podeszły dwie osoby i poinformowały ją, że musi zapłacić mandat w wysokości trzy tys. zł. Kobieta była w szoku.

Prawnik: ekspedientka prawidłowo zadziałała

Jak się później okazało, właśnie to położenie na ladzie było kluczowe. W swoim oświadczeniu skarbówka podkreśliła, że "podstawą wystawienia mandatu, było niewydanie paragonu, w sposób umożliwiający klientowi jego odebranie". Zachowanie ekspedientki urzędnicy uznali za na tyle poważne, że mandat wyniósł aż trzy tys. zł.

Teraz paragon klientowi sprzedawca musi wsadzić w żeby , żeby na pewno otrzymał .

Paragon musi trafić na ladę najpóźniej wraz z wydaniem reszty pieniędzy bądź natychmiast po zapłacie o ile całość wyliczona .Bajki bajeczki takie polowanie zamarło z 6 lat temu ,Skarbówka zwykle od takiego zakupu rozpoczyna kontrolę gdybym nie znał z doświadczenia to bym nie pisał na opisane zdarzenie o ile było zawsze jest zażalenie .ą zwykle jest błąd po stronie sprzedawcy -co kontrolującemu po mandacie -ma tylko więcej roboty pisanie papierów i uzasadnień. 

Opublikowano

To jest bardzo mądra kobieta , tylko takie powinni być w sejmie .

Jak wynika z rozmowy posłanki z portalem o2.pl, rocznie otrzymuje ona od Zakładu Ubezpieczeń Społecznych 154 348,18 złotych brutto. Oznacza to, że miesięcznie na jej konto wpływa ponad 12 tysięcy złotych. 

Dodatkowo Joanna Senyszyn może pochwalić się emeryturą z Parlamentu Europejskiego, której wysokość sięga 18 510,84 euro rocznie, czyli ok. 83 tys. zł. W związku z tym miesięcznie posłanka otrzymuje około 19 tysięcy złotych.

Senyszyn ma niespotykaną, gigantyczną emeryturę. Mówi, co seniorom należy zabrać

Opublikowano (edytowane)

Ta Senyszyn ma chociaż dystans do samej siebie
sama kiedyś rozgłosiła jak to Jej oponenci  polityczni czepili się jakoby miała "głos wabiący knury" xD najcenniejszy był komentarz już nie pamiętam czy Jej czy kogoś innego z ówczesnego SLD że pewnie "eksperci w gatunku skoro wiedzą co ich wabi" xD

1 godzinę temu, jacus napisał:

chyba szkoda pradu-jesli 99 dodaje jakies filmiki ,to swir na bank..

mowi... znaczy - piszesz?

na prawdę tego nie otwierałem bo klikaniny od czorta rozblokować i kompa i router i jeszcze wewn DNS a na telefonie pakiet mi się skończył i na "lejku" to nawet leciutkie AF mi ze dwie-trzy minuty otwiera a co dopiero ten reklamowo szpiegowski ciężki syf jakim jest szajs-zbuk

pewnie zobaczyłeś co to i co? nie warto? bo - widzę od niego się nie doczekam a pakiet do tel gdzie jako router blokad nie ma doładuję dopiero jutro

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

sama kiedyś rozgłosiła jak to Jej oponenci  polityczni czepili się jakoby miała "głos wabiący knury" xD najcenniejszy był komentarz już nie pamiętam czy Jej czy kogoś innego z ówczesnego SLD że pewnie "eksperci w gatunku skoro wiedzą co ich wabi" xD

kury a nie knury -na taki dzwięk i traumę z tym związaną  to knur już nigdy nie będzie kryć a ty chcesz go wabić 

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

A chleb po 30 zł, wg Tuska.

zebys ie wykrakal..

1 godzinę temu, dysydent napisał:

mowi... znaczy - piszesz?

na prawdę tego nie otwierałem bo klikaniny od czorta rozblokować i kompa i router i jeszcze wewn DNS a na telefonie pakiet mi się skończył i na "lejku" to nawet leciutkie AF mi ze dwie-trzy minuty otwiera a co dopiero ten reklamowo szpiegowski ciężki syf jakim jest szajs-zbuk

pewnie zobaczyłeś co to i co? nie warto? bo - widzę od niego się nie doczekam a pakiet do tel gdzie jako router blokad nie ma doładuję dopiero jutro

a ona to ma taka sama emeryture jak kazdy kto pracowal w takich samych miejscach co ona ??

taki euro-osel z pis-u ma taka sama czy inna ??

opowiadala z eglos sie jej zdarl od prowadzenia wykladow ze studentami.

galan wszystko dodaje w jednym stylu- niezrownowazonych psychicznie wszystko wiedzacych i wszedzie weszacych spiski polglowow, swiatowa masoneria , nowy swiatowy rzad itd,itp.

tym razem o mrowkach o czarnych i czerwonych  w pudelku..

zaloz sobie lipne konto na fb jak ja-dane  falszywe-  nie wiem czy teraz sie da..

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Z wadami czy bez jakby do ciebie strzelali na pewno wypali 

Jako wieloletni użytkownik tego typu utensyliów śmierci, powiadam Ci błądzisz.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Szlag by to trafił.Bardziej debilnego uzasadnienia pozostawienia czasu letniego na zimę jeszcze nie widziałem, zresztą uzasadnienie pozostawienia czasu zimowego jest równie idiotyczne.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ja tam akurat nie miałem nic przeciwko zmianie czasu ;) 

ja też

1 godzinę temu, v11 napisał:

bo to brzmi jak duszona kura 

raczej skrzek ropuchy

25 minut temu, jacus napisał:

nie wiem czy teraz sie da..

da

Opublikowano (edytowane)

Będzie czas  obrotowy 25 godzin będzie miała doba , więc będzie dobrze .

zanim zacznie się placek dopytywać .

Dla sporej części mieszkańców Ziemi doba jest zdecydowanie za krótka, chociaż ma aż 24 godziny. „Aż”, ponieważ naukowcy z University of Wisconsin–Madison właśnie odkryli, że dawno, dawno, naprawdę daaawno temu ziemska doba miała zaledwie 18 godzin. Co ciekawe, 24-godzinną dobę zawdzięczamy… Księżycowi.

Wkrótce doba będzie miała 25 godzin - twierdzą brytyjscy naukowcy. Astronomowie z uniwersytetu w Durham uważają, że Ziemia kręci się coraz wolniej i dni będą znacznie dłuższe. Dlatego do doby trzeba dodać jeszcze jedną godzinę. Brytyjscy astronomowie zbadali zmianę długości dnia od czasów dinozaurów. Stwierdzili, że dni są coraz dłuższe, a nasza planeta obraca się coraz wolniej. Winą obarczają Księżyc, którego grawitacja wytwarza przypływy, zwalniające Ziemię. Dlatego, by nie zgubić rytmu obrotów naszej planety, trzeba będzie wkrótce dodać jedną godzinę do dnia. Pytanie tylko, czy do czasu, w którym pracujemy, czy do czasu naszego odpoczynku.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jacus napisał:

zaloz sobie lipne konto na fb jak ja-dane  falszywe-  nie wiem czy teraz sie da.

nic mi nie a konto na fb bo blokuję serwery tego szamba i zwyczajnie nic co przychodzi na router z tych adresów

• 69.63.176.13
  • 69.63.181.15
  • 69.63.184.142
  • 69.63.187.17
  • 69.63.187.18
  • 69.63.187.19
  • 69.63.181.11
  • 69.63.181.12
  • 66.220.144.0 - 66.220.159.255
  • 69.63.176.0 - 69.63.191.255
  • 204.15.20.0 - 204.15.23.255                                    

i wiele z puli 31.13.**** nie jest puszczanych dalej co i tak ten syf czasem się jakoś przeciśnie bo mają tych adresów i domen od groma i ciągle nowe ale no nie da się bez likania w ustawieniach uruchomić u mnie z resztą nie tylko tego badziewia bo black list to ma u mnie kilkanaście tysięcy wpisów różnego badziewia co strony ciągną za sobą często nawet o tym nie wiedząc gdy np lin szajs-zbuka sam  już dociąga kolejny syf głównie reklamowy ale i o wiele groźniejszy telemetryczny, a np takie AF ciągnie za sobą skrypty keyloggerskie a to już nie żarty bo cholera wie do kogo trafi to co wpisujemy z klawiatury czy cała topologia ruchów i kliknięć myszy (i tu nie ma winda, linuch, anroi czy mac os bo ziała to badziejstwo w silniku przeglądarki a na AF to chyba hotjar się domena ta niby to analityczna ale ona wprost szpiegowska ....

oczywiście mam takie maszyny śmieciaki do neta i nawet specjalne na af omijające te blokady ale zawsze jakoś nieporęcznie żonglować gratami gdy na głownym kompie czy wewn sieci własnej najczęściej się siedzi

w sumie t wiedza i jej implementacja to może ze dwa ni mi zajęła jakieś chyba pięć lat temu a teraz to już rutyna i kilka minut na miesiąc atualizacja i skoro net mi działa to co powinno... chcę aby działalo to po co psuć? o właśnie owa aktualizacja się skończyła a trwała tyle co pisanie tego co wyżej

se przypomniałem to se zaktualizowałem
ruszą siewy zbóż wykopki to nie będzie kiedy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał:

Chciałeś inteligentnie a wyszlo jak zawsze. Probuj dalej to może kiedyś się nauczysz.

ale ty tego nie kumasz ty głupi ona brzydka wspólne tematy czego dalej nie rozumiesz ? 

Opublikowano (edytowane)

dysydent nic 69............ ci nie podchodzi 😂

a tak ogolnie to co masz z tym blokowaniem ?? na fb nie ma nic co by mi moglo zaszkodzic..glupoty olewam ,albo sie z nich smieje, nie mam zadnych znajomych wiec nic czego sam nie obserwuje mi nie wychodzi, cos skomentuje -jak tutuaj-ale tylko z tych paru stron ktore obserwuje i tyle ..

ciebie sie wydaje ze jestes pepkiem swiata i internety tylko czychaja na ciebie ???-zejdz na ziemie i przestan fantazjowac.

koniec swiata i kosciola ??

https://krknews.pl/krakowski-kosciol-bedzie-mial-problem-z-rekrutacja-nowych-ksiezy-zglosil-sie-jeden-kandydat/?fbclid=IwAR3DzYQm8KtolbBI8nYv9xZPbuSFr2vtu4wCMsjh-avCFa6QQgYj-pFuT0U

Edytowane przez jacus
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v