Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Ano były. Czasem robiliśmy dla nich jakieś zajęcia, czasem zabezpieczenie materiałowe trza było zapewnić. Kuzynowi co obecnie w Strzelcu się bawi oddałem całe swoje ostatnie wyposażenie polowe. Mundury, plecak z różnymi cudami, hełm, kamizelki taktyczne. Cieszył się jak dziecko. 

...z ciekawości . Taki ekwipunek na odchodne rozdają wybywajacym?

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Ano były. Czasem robiliśmy dla nich jakieś zajęcia, czasem zabezpieczenie materiałowe trza było zapewnić. Kuzynowi co obecnie w Strzelcu się bawi oddałem całe swoje ostatnie wyposażenie polowe. Mundury, plecak z różnymi cudami, hełm, kamizelki taktyczne. Cieszył się jak dziecko. 

Panowie wy się rozbrajacie to trzeba w drugą stronę kupować gumiaki albo trampki żeby szybko sp***dalać ja wole trampki tyle ze nie wiem czy dam radę szybko

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Panowie wy się rozbrajacie to trzeba w drugą stronę kupować gumiaki albo trampki żeby szybko sp***dalać ja wole trampki tyle ze nie wiem czy dam radę szybko

W gumiakach to chyba tak średnio...

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

W gumiakach to chyba tak średnio...

Jak średnio? największe szanse przeżycia jak trafisz do niewoli jak pojmaja takiego cudaka w gumiakach to nawet ruscy z litości uwolnią - włącz dalekosiężne myślenie 

Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

Żadna tajemnica. Tak jak to że przez ileś lat kupowaliśmy sobie z zachodu sami buty taktyczne. Para na rok w rozpoznaniu albo piechocie to trochę mało.

Z takiego powodu ..też lepiej nie drążyć..

Opublikowano

Jako że Rosjanie ciągle pod butem i mało pro europejscy to takie pedalskie gumiaki zachęcą ich do oddania strzału między oczy tudzież nabicia na pal.🤣

Opublikowano

Efekt końcowy ten sam, ale dla pacjenta kolejność ma znaczenie🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ty nie wiesz nawet co wklejasz co rudy powie jak pies wierzysz ... 

Ale o matce Kaczyńskiego czy twojej nie psize, że coś źle w brzuchu miała jak ty o mojej. Twoje próby obrony są naprawdę bezsensowne kompromitujesz się tylko.

A tu kolejny złodziej z pisu. Kasa na fundację której nie ma pod podanym adresem. A Paweł Kukiz kiedyś sam kazał nazywać się szmatą jak się sprzeda. I się sprzedał.

Witold Zembaczyński🇵🇱 w serwisie X: „#Kukiz zasiada w radzie Fundacji, dostają 4,3 mln zł od rządu #PiS, a nie mają nawet rzeczywistej siedziby‼️Zawiadamiam Generalnego Inspektora Informacji Finansowej i Prokuraturę🔥 https://t.co/9bhaLLXuz4” / X (twitter.com)

• Haha 1
Opublikowano

Po 15 przyszłego miesiąca zdanie zawiadomię prokuraturę może zacząć brzmieć dla pisiorów naprawdę złowieszczo. Teraz to nawet prokuratura nie zdąży się tym zająć. Zresztą Ziobro chyba nie przepada za Kukizem. Były tam już jakieś utarczki nawet nie dawno.

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Wymiana silnika w ciągniku Fendt 936 👉 drugie tyle zapłaci za pozostałe części i koszty [Korbanek]

Toś mi wieczór popsuł  mam kilka szt Valtra a tam wspomina że nie wiele taniej 

1 godzinę temu, mirro napisał:

w dowolnie wybranej kolejności.:lol:

Z tym palem to Biedroń jeszcze miał by przyjemność 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ale o matce Kaczyńskiego czy twojej nie psize, że coś źle w brzuchu miała jak ty o mojej. Twoje próby obrony są naprawdę bezsensowne kompromitujesz się tylko.

ta a jak sie śmiałeś ze Kaczyński zaciągnął kredyt żeby matkę ratować też było ci śmiesznie  

Kaczyński śmiechu warte

Jarosław Kaczyński na poniedziałkowej konferencji prasowej tłumaczył na co potrzebna była mu ta pożyczka. - Zaciągałem długi, bo musiałem mieć środki na obronę życia mojej mamy. Była bardzo ciężko chora, potrzebowała całodziennej opieki, trzeba było mieć panie pielęgniarki na etatach, a to bardzo dalece przekraczało moje dochody. W związku z tym musiałem się zapożyczać - wyjaśnił.

buraku ty to samo powielałeś co cała łopozycja 

art z neswek lis

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

żaden złodziej i kasa dobrze redystrybuowana 

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v