Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Bo to jest rząd antypolski. Pan Buchajczyk musi zrozumieć że rząd doprowadził do tego że byle półgłówek pracujący w mleczarni czy sklepie na dzień dobry musi zarobić równowartość 2900 litrów mleka lub 5,4 tony pszenicy miesięcznie. Dodatkowo i mleczarnia i sklep zapłacą astronomiczne rachunki za energię. To wszystko powoduje że w sklepie mamy drogo a rolników doprowadza się do nędzy.

Da się słyszeć takie wypowiedzi , płacz i narzekanie tylko .

Ludzie też muszą zarobić godnie jak się nie opłaca rzucić i nie doić .

https://www.facebook.com/reel/232735806375348

Opublikowano

Gdzie ci do generalskich szlifów - w latach 80 wymiganie się od poboru było traktowane jakbyś został posłem na sejm  

toś już emeryt i to na grubo

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to im młodszy to teraz lepiej, bo na ćwiczenia powołują seniorów około 50-55 lat a młodziki 20-30 wezwań wgl nie dostają xD Kto nie był w zasadniczej to wezwania na razie nie dostaje ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Na front? -ci sperdolą pierwsi na zachodnie wybrzeże Portugali razem z całym tym cyrkiem i będzie na uchodźctwie taki mamy patriotyzm 

4 minuty temu, Desperado napisał:

Nie cieszył bym się w tych czasach, w razie konfliktu zbrojnego natychmiast idziesz na front.   xD

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ogólnie to im młodszy to teraz lepiej, bo na ćwiczenia powołują seniorów około 50-55 lat a młodziki 20-30 wezwań wgl nie dostają xD Kto nie był w zasadniczej to wezwania na razie nie dostaje ...

Tych 55 to chyba za pozorantów do trzymania tarcz na poligonie 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

Nie wiem, ale znam kilku w okolicach 55 co wezwania dostali, a o takim w wieku 18-35 to jeszcze nie słyszałem ...

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Albo szkolą jak w razie czego zatrzymać młodzików, jakby im się przypomniało że mleko na gazie w domu zostawili.    :P

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ogólnie to im młodszy to teraz lepiej, bo na ćwiczenia powołują seniorów około 50-55 lat a młodziki 20-30 wezwań wgl nie dostają xD Kto nie był w zasadniczej to wezwania na razie nie dostaje .

głupoty opowiadasz u mnie w pracy 21 + dostają różne zaproszenia ze jak by chcieli problem jest ze oni nie idą 

8 godzin temu, v11 napisał:

Każdy jest małorolny wobec większego !!! u nas usługi robią tylko większe gospodarstwa i dobrymi dużymi  sprzętami (może z wyjątkiem arowych powierzchni) nikt nie chce widzieć już grata na polu pół zgniłego  uszczelnionego pianką .

u mnie odwrotnie mały mi robią usługi w zamian im kombajnuje  itp 

37,5 stopni u mnie jest pierdolnoł mi pasek z sieczkarnie i jestem w d*pie  te paski sanoka to porażka 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

te paski sanoka to porażka 

Rychło wczas żeś się połapał😝, ja to wiem od dawna

1 godzinę temu, mirro napisał:

To chyba już mogę składać życzenia.

To pożycz stówkę🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

Nie cieszył bym się w tych czasach, w razie konfliktu zbrojnego natychmiast idziesz na front.   xD

Zdaję sobie z tego sprawę i to że trafię na bank na stanowisko dowódcy kompanii, albo operacyjnego w batalionie. Jedno długiego życia nie gwarantuje a drugie jest przejebane. Ale co? Mam płakać? Taka robota.

Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Na front? -ci sperdolą pierwsi na zachodnie wybrzeże Portugali razem z całym tym cyrkiem i będzie na uchodźctwie taki mamy patriotyzm 

i bardzo dobrze, nie widzę powodu by ginąć za możnych tego świata. Przecież dla zwykłych rosjan byłoby lepiej gdyby nie atakowali, tak samo jak dla zwykłych ukrainców byłoby lepiej by się nie bronili. Ale jak tu wmówić bez wojny lub jej ryzyka, że trzeba się słuchać i zaciskać pasa

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Słońce za mocno w łeb przygrzało?

Urodził się w Symbirsku w południowo-zachodniej części Rosji nad Wołgą,

chyba tobie 🤣 w roku jego urodzenia to gubernia kielecka do jakiego panstwa nalezala ???  twoi przodkowie to w jakim kraju sie urodzili ?? tym samym co on  ??

Opublikowano

Rychło wczas żeś się połapał😝, ja to wiem od dawna

ja nigdy takich nie kupowałem .. zawsze optybelt  czy jak tam a jak była pademia brakowało pasków było na stania zabrałem taki 

Słońce za mocno w łeb przygrzało?

u nas to nic nowego 37,5 stopnia u was jest chłodniej 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

chyba tobie 🤣 w roku jego urodzenia to gubernia kielecka do jakiego panstwa nalezala ???  twoi przodkowie to w jakim kraju sie urodzili ?? tym samym co on  ??

1 godzinę temu, witejus napisał:

W Polsce , z idiotą się nie dyskutuje, równie dobrze mogę mówić że jesteś potomkiem Hitlera