Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Za pisiorami nie jestem ale kto postawi co kolwiek że za opozycji się polepszy - ja mogę obstawić odwrotnie .Z kolarstwa  pisiory w ucieczce przed peletonem zyskują na tym że tam zamiast współpracować i ciągnąć na zmianę aby do przodu to szarpią to jeden to drugi to trzeci męcząc wszystkich i nie zmniejszając dystansu .Założę się że pisiory jeszcze krótko przed wyborami odpalą pomysł że opozycji spadną majtki i ze zwieszonymi kutasami pobiegną w krzaki 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

nie tylko 2 lata temu był pretekst cowid  budowa tych szpitali wielkich jak w spodku w katowicach 

Słowa Donalda Tuska sprzed lat, że "polskość to nienormalność

A co normalność? Dzisiaj byłem w WK zgłosić sprzedane auto. Tyle lat nie trzeba było a teraz trzeba. I to jeszcze podpisać druczek w WK przy urzędniczce. Wchodzę do jednej dzień dobry itd. A ona do mnie z mordą jak w komunistycznych komediach ja tu auto rejestruje trzeba się umówić. W sąsiednim pokoju. Facet idzie korytarzem i się śmieje i mówi tydzień czekałem. Myślę noż qurwa mać dwóch urzędników angażować bym kawałek świstak podpisał. Idę do drugiego pokoju. Siedzi pani witam się. Ona do mnie, ze jak ci co są wyjdą zaprasza. Wchodzę załatwia bez rejestracji w innym pokoju. Zaczynam z panią rozmowę, że wymyślili głupi przepis z tym zgłoszeniem sprzedaży pojazd. Pytam jaki termin ona, że wydłużyli i że no w  zasadzie nie wiadomo jaki. Więc mówię , że narobili tym tylko problemów ludziom i im roboty. A ona do mnie. Że jak jest ta rejestracja to mają 1/3 roboty co kiedyś bez rejestracji. I to mnie roebało. Podziękowałem i wyszedłem.

Tak Polska to chory wręcz upośledzony nie normalny kraj. Z każdym rokiem jest coraz gorzej.

• Like 1
Opublikowano

Nic się nie polepszy, a już na pewno dla rolnictwa pogorszy, bo opozycja zgodzi się na wszystko co chce unia, a co chce nie muszę chyba mówić.

7 minut temu, v11 napisał:

Za pisiorami nie jestem ale kto postawi co kolwiek że za opozycji się polepszy - ja mogę obstawić odwrotnie .Z kolarstwa  pisiory w ucieczce przed peletonem zyskują na tym że tam zamiast współpracować i ciągnąć na zmianę aby do przodu to szarpią to jeden to drugi to trzeci męcząc wszystkich i nie zmniejszając dystansu .Założę się że pisiory jeszcze krótko przed wyborami odpalą pomysł że opozycji spadną majtki i ze zwieszonymi kutasami pobiegną w krzaki 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

A co normalność? Dzisiaj byłem w WK zgłosić sprzedane auto. Tyle lat nie trzeba było a teraz trzeba. I to jeszcze podpisać druczek w WK przy urzędniczce. Wchodzę do jednej dzień dobry itd. A ona do mnie z mordą jak w komunistycznych komediach ja tu auto rejestruje trzeba się umówić. W sąsiednim pokoju. Facet idzie korytarzem i się śmieje i mówi tydzień czekałem. Myślę noż qurwa mać dwóch urzędników angażować bym kawałek świstak podpisał. Idę do drugiego pokoju. Siedzi pani witam się. Ona do mnie, ze jak ci co są wyjdą zaprasza. Wchodzę załatwia bez rejestracji w innym pokoju. Zaczynam z panią rozmowę, że wymyślili głupi przepis z tym zgłoszeniem sprzedaży pojazd. Pytam jaki termin ona, że wydłużyli i że no w  zasadzie nie wiadomo jaki. Więc mówię , że narobili tym tylko problemów ludziom i im roboty. A ona do mnie. Że jak jest ta rejestracja to mają 1/3 roboty co kiedyś bez rejestracji. I to mnie roebało. Podziękowałem i wyszedłem.

Tak Polska to chory wręcz upośledzony nie normalny kraj. Z każdym rokiem jest coraz gorzej.

Nie popieram papierologii ale powód jest - fałszowanie umów itd to tylko w Polsce bo zapomniał zapłacić podatek jeb zmiana daty  jeżdżenie bez ubezpieczenia różne cuda z trzech aut jedno po prostu afryka 

3 minuty temu, Desperado napisał:

Nic się nie polepszy, a już na pewno dla rolnictwa pogorszy, bo opozycja zgodzi się na wszystko co chce unia, a co chce nie muszę chyba mówić.

to teraz daj dobrą radę na kogo ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Najgorsze że nie ma na kogo.

Myślę że brakuje jednej rubryki na kartach "ni h*ja na nikogo" i ten przypuszczam zdobyłby najwięcej głosów 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Desperado napisał:

Przecież Morawiecki i tak się na wszystko zgadzał fit for 55ekoschematy a Wojciechowski to wprowadzał. Już gorzej się nei da.

29 minut temu, v11 napisał:

Nie popieram papierologii ale powód jest - fałszowanie umów itd to tylko w Polsce bo zapomniał zapłacić podatek jeb zmiana daty  jeżdżenie bez ubezpieczenia różne cuda z trzech aut jedno po prostu afryka 

to teraz daj dobrą radę na kogo ? 

Ale są komputery jest Internet patrole policji mają łączność on line wszystko mogą sprawdzić. Na informatyzację urzędów idą miliardy a trzeba po nich latać po staremu. Dodam, ze w starostwie rządzi pisior. Gmina psl i miasto po nie barykadowały się na kowid a starostwo tak. I jak mi facet na korytarzu powiedział, ze tak jest od kowidu.

main_11emeryt_w_nic_nie_zatrzyma~1.jpg

main_04teraz_sobie_dr_acha_z_pana_ministra.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Czyli należy zatrudnić kolejnych biurokratów i policjantów żeby łapać cwaniaków czy zapełnić więzienia ? Za fałszerstwo powinni tak doj**ać żeby nikt się nie odważył i to przepadek mienia 

16 minut temu, hubertuss napisał:

Przecież Morawiecki i tak się na wszystko zgadzał fit for 55ekoschematy a Wojciechowski to wprowadzał. Już gorzej się nei da.

Ale są komputery jest Internet patrole policji mają łączność on line wszystko mogą sprawdzić. Na informatyzację urzędów idą miliardy a trzeba po nich latać po staremu. Dodam, ze w starostwie rządzi pisior. Gmina psl i miasto po nie barykadowały się na kowid a starostwo tak. I jak mi facet na korytarzu powiedział, ze tak jest od kowidu.

A jeszcze pytanie ogólne jeszcze nie ma 15 września i blokady Ukraińskiego ziarna a kto wierzy że opozycja by się postawiła UE? i takie odpowiedzi są jedna za drugą na plus dla pisiorów nawet Donald stwierdził Ze Kaczor to wytrawny polityk wyczuwający społeczeństwo 

Edytowane przez v11
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, v11 napisał:

Czyli należy zatrudnić kolejnych biurokratów i policjantów żeby łapać cwaniaków czy zapełnić więzienia ? Za fałszerstwo powinni tak doj**ać żeby nikt się nie odważył i to przepadek mienia 

A jeszcze pytnie ogólne jeszcze nie ma 15 września i blokady Ukraińskiego ziarna a kto wierzy że opozycja by się postawiła UE? i takie odpowiedzi są jedna za drugą na plus dla pisiorów nawet Donald stwierdził Ze Kaczor to wytrawny polityk wyczuwający społeczeństwo 

Zboże tonie problem opozycji. Wybory 15 października. Opozycja gadał a by z UE a nie strzelała focha. Dostali by może kasę na nadzór tego wszystkiego a nie położyli lachę jak pis w tym roku na wiosnę.

Żeby potwierdzić, że Polska to nie normalny kraj zapytam czy wycofaliście już wniosek o kwalifikant i złożyliście nowy? Jeszcze miesiąc temu armir i MR apelowali by nie wycofywać.

Opublikowano

nie bronię pisiorów  bo mam strat na grubą kasę i też ich tym obciążam jednak każdy się uczy i każda nowa sytuacja jest doświadczeniem najważniejsze wyciągać wnioski aby drugi raz nie wtopić Heniek to była tragedia tak jak dymisja Arandowskiego a zamiast paplać że nie wpuszczą powinni badać zboże tak długo aż coś wyjdzie i spowrotem tak robi cała UE jak chronią rynek tu się nie uczą 

Opublikowano

sie jeszcze wacham-bo jak wiekszosc zglosi na ten nowy to w starym bedzie wiecej pieniedzy..

dla niekumatych-jest pula do podzialu miedzy wszystkich.

ale mnie zaszczyt jebnal-pierwszy raz w zyciu mi zaproszenie na dozynki przyslali 😂, moze zdaze skosic

4 godziny temu, v11 napisał:

Jak można mieć rodzinę na śląsku od 30 lat albo się rodzisz ślązakiem albo hadziajem to nie jest tytuł hrabiowski który można kupić lub dostać hanysem się jest albo nie 

od lat 30-stych XX w ..ciotka truda mieszkal na adolf hitler strasse 44 w piotrowicach-pamietam ja jak przez mgle,.

nie ma chyba domu we wsi i okolicy zeby ktos na slask za chlebem nie pojechal..sporo tam juz zostalo. wielu juz na zawsze

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

o kurna ty taki zacofany ??
sprzedaz zglaszasz przez internet..

to zawsze bylo wymagane-tylko nie bylo kary za niezgloszenie.

do firmu ubezpieczeniowej termin jest nawet krotszy 14 dni.

nie wiecie ze mozna sie na godzine umowic w urzedzie ??

otwierasz kalendaz-wybierasz dogodna godzine w wolnum terminie, jedziesz i bez kolejek ,czekania zalatwiasz.. bez kolejki tez przyjmuja  wwolnej chwili.

Opublikowano
59 minut temu, jacek1296 napisał:

Za każdą machloję ( nie pomyłkę ) kara w wysokości przychodu z roku poprzedniego i po problemie.

To jest tylko i wyłącznie interpretacja urzędasa który sprawę rozpatruje. Olbrzymie pole do korupcji i wszechwładzy urzędniczej. Uprościć przepisy, zmniejszyć biurokrację i obniżyć podatki na tyle, by był mały zysk z ich omijania a duże ryzyko sankcji.  Kilkanaście lat temu były dwa ciekawe przypadki. Po skokowej obniżce CIT z 27 na 19% dochody podatkowe z tego tytułu nawet nieco wzrosły. Drugi to obnizenie akcyzy na wódę i wzrost wpływów z jej tytułu.  Niskie odatki maja najlepszą ściągalność bo gra jest niewarta świeczki 

• Like 1
Opublikowano

racja i zamiast pierdoletów naście procent podatek obrotowy bez odliczeń 2-3  % a dochodowy tak samo tyle że to zmniejszy rozwój bo pracodawcy przestaną inwestować -to wszystko nie jest proste jak drut 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

o kurna ty taki zacofany ??
sprzedaz zglaszasz przez internet..

to zawsze bylo wymagane-tylko nie bylo kary za niezgloszenie.

do firmu ubezpieczeniowej termin jest nawet krotszy 14 dni.

nie wiecie ze mozna sie na godzine umowic w urzedzie ??

otwierasz kalendaz-wybierasz dogodna godzine w wolnum terminie, jedziesz i bez kolejek ,czekania zalatwiasz.. bez kolejki tez przyjmuja  wwolnej chwili.

Nigdy nie zgłaszałem sprzedaży w WK to nie wiedziałem, że można przez net. W kolejkach nigdy nie czekałem a rejestracji u nas w starostwie nie było do kowidu i tego jak się tam zabarykadowali jako jedyny urząd w powiecie. A najlepsze jest to, że mam jeszcze jedno auto nieprzerejestrowane od 2020 roku.

Opublikowano
4 minuty temu, v11 napisał:

racja i zamiast pierdoletów naście procent podatek obrotowy bez odliczeń 2-3  % a dochodowy tak samo tyle że to zmniejszy rozwój bo pracodawcy przestaną inwestować -to wszystko nie jest proste jak drut 

Czemu maja przestać inwestowac?

Opublikowano

Przecież odliczenia podatków pobudzają do inwestowania -teraz inwestujesz albo płacisz podatki nie miałeś nigdy działalności ? Dlaczego nowe samochody przedsiębiorcy kupują pod koniec roku -bo tak księgowa każe 

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

To jest tylko i wyłącznie interpretacja urzędasa który sprawę rozpatruje. Olbrzymie pole do korupcji i wszechwładzy urzędniczej. Uprościć przepisy, zmniejszyć biurokrację i obniżyć podatki na tyle, by był mały zysk z ich omijania a duże ryzyko sankcji.  Kilkanaście lat temu były dwa ciekawe przypadki. Po skokowej obniżce CIT z 27 na 19% dochody podatkowe z tego tytułu nawet nieco wzrosły. Drugi to obnizenie akcyzy na wódę i wzrost wpływów z jej tytułu.  Niskie odatki maja najlepszą ściągalność bo gra jest niewarta świeczki 

Pomyłka to źle postawiony przecinek w rozliczeniu, machloja to zamiana zboża technicznego w konsumpcję. Poza tym masz rację.

Opublikowano
14 minut temu, v11 napisał:

Przecież odliczenia podatków pobudzają do inwestowania -teraz inwestujesz albo płacisz podatki nie miałeś nigdy działalności ? Dlaczego nowe samochody przedsiębiorcy kupują pod koniec roku -bo tak księgowa każe 

Samochodów teraz nikt nie kupuje tylko bierze w leasing a czasy gdy kupowali przed końcem roku minęły kilkanaście lat temu.

Uważasz że przedsiębiorcy inwestują w co popadnie żeby tylko nie płacić podatków?  Inwestują bo jest im cos potrzebne. Ponadto inwestycje w wiekszości nie zmniejszają podstawy opodatkowania  więc nie mają znaczenia dla wysokości opodatkowania. 

Po obnizeniu podatków i skasowaniu różnych głupkowatych odliczeń i ulg będą mieli więcej kasy to będą inwestować. 

Opublikowano
17 minut temu, v11 napisał:

Anie lepiej było by zrobić niższe podatki i np znieść vat. Vat to źródło nie kończących się przekrętów a tak jak by wszyscy płacili np od auta 5 % to nic byś nie przekręcił. To samo z wszystkim innym. Te wszystkie odliczenia to źródło z zysków dla księgowych i przestępców

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v