Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

kto straci ziemie wyleci na rzecz zielonego ładu Unii przeszło minimalnie , przegłosowane .

Bruksela planuje nową zieloną rewolucję. W tle wielkie starcie interesów .

Bruksela wdraża bezprecedensowe w skali świata prawo o odbudowie zasobów przyrodniczych. Nature Restoration Law to jeden z fundamentów klimatycznej rewolucji Komisji Europejskiej. Nowe prawo, minimalnie przegłosowane przez Parlament Europejski, wspierane przez ekologów i aktywistów, już przeraża rolników.

Unia Europejska chce przywrócić naturalny stan tysięcy hektarów powierzchni. W Parlamencie Europejskim "przeszło" minimalnie

Ekolodzy potwierdzają, że przyroda Starego Kontynentu znajduje się w opłakanym stanie i dalsza eksploatacja stanowi zagrożenie

Rolnicy zdecydowanie sprzeciwiają się prawu. Podkreślają, że doprowadzi do likwidacji części gruntów rolnych, obniży skalę produkcji żywności i doprowadzi do kryzysu wielu gospodarstw

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/bruksela-planuje-nowa-zielona-rewolucje-w-tle-wielkie-starcie-interesow/mqmf4v0

Unia jest spaniała dba o przyrodę . Rolnicy będą mieli tyle do gadania co Żyd za Okupacji , ziemia będzie na Ukrainie  uprawiana .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

No sam chcesz prawdziwego mleka...

I wspaniała, nie spaniała.

Opublikowano (edytowane)

w grę wchodzi wyłączenie z użytkowania  nawet 100 tys. hektarów powierzchni w Polsce. To bardzo duże zagrożenie dla utrzymania obecnego poziomu produkcji rolnej  .

dotyczą przede wszystkim Podlasia i gruntów w okolicy Biebrzy, gdzie bardzo rozwinęła się hodowla bydła mlecznego. Wyrwanie z użytkowania dużej części gruntów będzie oznaczać dla wielu tamtejszych gospodarstw problemy z paszą. A to z kolei przełoży się na niższą produkcję 

Ukraina wykarmi taki jest cel przywracania wyłączenie z użytkowania  nawet 100 tys. hektarów powierzchni w Polsce .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
54 minuty temu, jacus napisał:

wy to macie w genach -kilka pokolen niewolnikow cara  potem prl-taka murzynskosc-cytujac ulubionego ostatnio klasyka kurwizji 😂

ja jezdze na wycieczki autokarem a ty nie jezdzis zroll-roysem , ja mieszkam  w 3 gwiazkowych hotelach, a ty nie mieszkasz w 5 ..

pijesz od rana czy od wczoraj ???

Gdzieś mam obserwowanie innych ale ty masz problem -czepiasz się i prowokujesz po kolei więc pytam  gdzie już tym autokarem byłeś Los Angeles, Las Wegas ,Mombasa Kair i cały Egipt pół Turcji ,Włochy i jeszcze wiele innych miejsc ?  człowieku co daje hotel 3 gwiazdki -różnicę w poziomie która dla wieśniaka jest niezauważalna -czym się chełpisz i chwalisz Ja wspominam najlepiej pobyt na sawannie w Kenii tam hotel chyba w ogóle był bez gwiazdek prąd od 8 do 22 bo z agregatów  pod oknami słonie na korytarzu małpy woda do mycia ze strumienia i to kosztowało naście tyś a ty za przykład podajesz hotel 3 gwiazdki ? litości 

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

A to z kolei przełoży się na niższą produkcję 

No i dzięki temu wyższe ceny za płody rolne ...

Opublikowano (edytowane)

A gdzież tam.

Zresztą. Żywność powinna być droga. Zaczęto by ją szanować 

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Europa żywnością stoi tak jak Polska węglem stała Aż do godziny zero jak świat się połapie że brak żywności to wywali takie ceny że nawet się nie zesrają bo nie będą mieli czym 

2 minuty temu, Desperado napisał:

Chwila i może być po zawodach.

kilka lat temu miałem większy nawet dachy blacha powgniatana i dało się przeżyć 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A gdzież tam.

Zresztą. Żywność powinna być droga. Zaczęto by ją szanować 

Nie dla każdego dostępna do syta takie jest założenie zielonych .

Opublikowano
v11 napisał:

nie będę ci ubliżał ale ile Europa importuje i będzie importować  zboża z Rosji a ile z €krainy w przypadku zawieszenia czy zakończenia wojny -trzeba ruszyć łbem a nie grać wszechwiedzącego cwaniaka z opuszczonymi spodniami  

A ruszaj ruszaj. Tylko w każdym kierunku a nie tak jak Ci powiedzą.

Opublikowano
9 minut temu, v11 napisał:

najlepiej pobyt na sawannie w Kenii tam hotel chyba w ogóle był bez gwiazdek

Pustynia, noc i same gwiazdy, To jest przeżycie, Patrzysz w niebo i zdajesz sobie sprawę jakim jesteś pyłkiem w stosunku do ogromu wszechświata.

Opublikowano

Nie tak drastycznie były pokoje hotel z drewna a w drzwiach szpary na 5 cm siatki na moskity   -nie lepianki z krowich placków choć w takiej chacie też byłem ale tam smród fermentowanego mleka i muchy nie do zniesienia 

Opublikowano
galan99 napisał:

w grę wchodzi wyłączenie z użytkowania  nawet 100 tys. hektarów powierzchni w Polsce. To bardzo duże zagrożenie dla utrzymania obecnego poziomu produkcji rolnej  .

dotyczą przede wszystkim Podlasia i gruntów w okolicy Biebrzy, gdzie bardzo rozwinęła się hodowla bydła mlecznego. Wyrwanie z użytkowania dużej części gruntów będzie oznaczać dla wielu tamtejszych gospodarstw problemy z paszą. A to z kolei przełoży się na niższą produkcję 

Ukraina wykarmi taki jest cel przywracania wyłączenie z użytkowania  nawet 100 tys. hektarów powierzchni w Polsce .

pierwej se muszą tamę nareperować i miny powyciągać...

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

A jak nokto założysz to tych gwiazd w czy d*py za oazę więcej...

Eeeee tam, ale to już nie to. Ale nokto na drogach przy jeździe bez świateł się przydawało, żeby w wielbłąda nie przyjebać.:lol:

Opublikowano

To Polska rzeczywistość rolnicy nie potrafią się dogadać na odległość a co dopiero twarzą w twarz i dopóki tak będzie a na tym zależy rządzącym będziemy traktowani jak śmieci i zbędny balast 

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

kilka lat temu miałem większy nawet dachy blacha powgniatana i dało się przeżyć 

Tylko gro ludzi, zwłaszcza yutuberów się chwali ile zbierze a chwila moment i pozamiatane.

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Tylko gro ludzi, zwłaszcza yutuberów się chwali ile zbierze a chwila moment i pozamiatane.

No ale co? Mają tylko czekać na grad?   Czy że co?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v