Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nasi rządzący i ich sekta z pewnością. Ukraina to jest wrogi nam kraj i dobrze że ludzie zaczynają to coraz bardziej dostrzegać. Pisałem wielokrotnie - jak dziad odżyje to cię kijem obije. Magnateria wiedziała ze trzeba ich krótko trzymać bo jak tylko poczują grunt pod nogami to obrastają w piórka jak na załączonym obrazku. Tam musi być bieda, dziadostwo i zamordyzm bo inaczej im sodówa do głowy wali.   

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Ukraina może mieć ambicje pokonac Rosję, ale to nie jest w interesie Chin, USA ani innych krajów. Bo wówczas wydarzy się w Rosji to, co miało miejsce po ofensywie Brusiłowa w 1916 roku

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ofensywa_Brusiłowa

W wyniku olbrzymiego wysiłku armi, okupionego ogromnymi stratami, Rosji udało się uzyskac sukces operacyjny, który wykorzystali alianci na zachodzie i od tej pory Niemcy utraciły całkowicie inicjatywę w wojnie. Niestety, doprowadziło do także do upadku imperium oraz do rewolucji.

Przegrana Rosji w wojnie może doprowadzić do takiego samego wydarzenia teraz, a tego wszyscy się obawiają. Coraz więcej jest nacisków, aby Ukraina pogodziła się z utratą terytorium i podpisała pokój z Rosją, aby nie doprowadzić do wrzenia na szczytach władzy na Kremlu.

Polska była zmuszona taki pokój podpisać  po wojnie polsko-sowieckiej, gdy zachodni alianci zdecydowanie odmówili wsparcia Polski w dalszej wojnie, chociaż była możliwość położyć wówczas sowietów na kolana jeszcze bardziej, i szkoda, że taką okazję zaprzepaszczono.

Dziś wraca się do koncepcji angielskiej z lat 20-tych XX wieku "pokoju za wszelką cenę"

Opublikowano

ja tez ogladam tvp-info i co z tego wynika ?? dziennik telewizyjny tez ogladalem...

Dnia 5.08.2023 o 14:13, Pafnucy12 napisał:

Tylko sie mie tam nieschlaj znowu...🙋‍♂️

ja nie pije- w zyciu na weselu  nie bylem pijany,nawet na swoim  🤣

im czlowiek starszy tym gorzej znosi takie imprezy. o 6 wrocilem i spalem do 16 

Dnia 5.08.2023 o 14:36, dysydent napisał:

acha; czyli adresatem nie jesteś, szkoda bo liczyłem na coś bardziej na temat choćby i ripostę a mam mizerny epitet

to już lepiej było nic nie pisać jeśli nie rozumiesz, nie licz na rewanż w takim (Twoim) stylu

zamiast dzielenia wlosa na czworo wole pare slow  z tego wiekszosc wygwiazdkowanych😂

Dnia 5.08.2023 o 15:18, Bogdan_ja napisał:

Widzisz... zapomniałeś że gowno masz tak naprawdę i sam o tym pisales 😁

Ty masz podobno rzeczywistość co i lorowiok bo on tyz nima nic na własność 🤪

odkad sad cie ubezwlasnowolnil musisz sie czyim majatkiem zajmowac-twoj ci odebrali.

18 godzin temu, mirro napisał:

Faktycznie. Po takim newsie to i wódka może przestać smakować.:lol:

nigdy nie jadlem miodu spadziowego ??? to wynik dojenia mszyc przez pszczoly 

zrob nalewke na spadzi to przestanie smakowac podwojnie🤣

15 godzin temu, nie napisał:

jak zwykle wyborca pis-u na konwencji 

45 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Spytaj się @jacus to ci powie, że UPAdlińcy to nasi przyjaciele a onuca śmierdzi xD 

w nocy zdobyli kreml ?? jesli nie to nadal sa naszymi przyjaciolmi..

onuca smierdzi od setek lat i w glowach wiekszosci mieszkancow priwislanskiego kraju  zrobila niepowetowane straty- co wyraznie widac na tym forum..

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

ja nie pije- w zyciu na weselu  nie bylem pijany,nawet na swoim

I przez to taki dziwak jesteś...

A tańczyłeś chociaż? 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał:

w nocy zdobyli kreml ?? jesli nie to nadal sa naszymi przyjaciolmi..

onuca smierdzi od setek lat i w glowach wiekszosci mieszkancow priwislanskiego kraju  zrobila niepowetowane straty- co wyraznie widac na tym forum..

Tobie to już chyba onuca tak zaśmierdziała, że mózg Ci nie pracuje ... Albo krasnoarmiejcy zdziałali takiego dziada tam w małopolsce jak szli na Berlin i stąd twoja nienawiść xD Każdy zdrowo myślący widzi, że w tej wojnie nie mamy przyjaciół, bo ani Rosja ani Ukraina nimi nie są, ta druga się do nas przymila bo nas potrzebuje, ale niech tylko zmuszą ich do pokoju z Rosją to kopną nas w 4 litery ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

tomus-dziecko specjalnej troski ,wiesz ile lat mam  ??

twoj mozg pracuje na smordzie zonucy i to widac, jeszcze foliowa czapeczk na glowe i bedziesz idealnym krasnoarmiejcem..

nawet na tym forum widac ze tylko mentalna polska c z zaboru rosyjskiego popiera milosciwego cara..

16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

I przez to taki dziwak jesteś...

A tańczyłeś chociaż? 

ja inwalida ?? a owszem.. zdarzylo sie 🤣 po co bym orkiestre zegnal rano ???

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Logika rodem z TVP, za dużo ich oglądasz. Ja po prostu nie mam przyjaciół w tej wojnie, bo i Rosja i UPAdlina są dla nas wrogiem w tej wojnie ... Normalnie jak w TVP, nie popierasz PiSuaru to musisz popierać POpierdoleńców ...

Opublikowano
jahooo napisał:

Ukraina może mieć ambicje pokonac Rosję, ale to nie jest w interesie Chin, USA ani innych krajów. Bo wówczas wydarzy się w Rosji to, co miało miejsce po ofensywie Brusiłowa w 1916 roku

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ofensywa_Brusiłowa

W wyniku olbrzymiego wysiłku armi, okupionego ogromnymi stratami, Rosji udało się uzyskac sukces operacyjny, który wykorzystali alianci na zachodzie i od tej pory Niemcy utraciły całkowicie inicjatywę w wojnie. Niestety, doprowadziło do także do upadku imperium oraz do rewolucji.

Przegrana Rosji w wojnie może doprowadzić do takiego samego wydarzenia teraz, a tego wszyscy się obawiają. Coraz więcej jest nacisków, aby Ukraina pogodziła się z utratą terytorium i podpisała pokój z Rosją, aby nie doprowadzić do wrzenia na szczytach władzy na Kremlu.

Polska była zmuszona taki pokój podpisać  po wojnie polsko-sowieckiej, gdy zachodni alianci zdecydowanie odmówili wsparcia Polski w dalszej wojnie, chociaż była możliwość położyć wówczas sowietów na kolana jeszcze bardziej, i szkoda, że taką okazję zaprzepaszczono.

Dziś wraca się do koncepcji angielskiej z lat 20-tych XX wieku "pokoju za wszelką cenę"

Bzdet. Rosja nie podjęła takiego samego wysiłku jak w 16 toku abi nie jest w tamtym położeniu. Dlatego reszty tejstu niema co czytać.

Opublikowano
jacus napisał:

nigdy nie jadlem miodu spadziowego ??? to wynik dojenia mszyc przez pszczoly zrob nalewke na spadzi to przestanie smakowac podwojnie🤣

Mszyce doją mrówki. Mszyca nie trawi cukrów zatem sra na słodko co wykorzystuje pszczoła. O.

mirro napisał:

2 minuty temu, Ulman napisał:

Ktos jeszcze ma złudzenia że to niewdzięczne draństwo?

Podolak: Polska przyjacielem Ukrainy, ale do końca wojny (dorzeczy.pl)

A ktoś miał od początku złudzenie że będzie inaczej?

Ulman chyta tytuły. Podobnie jak to pismo co powinno się raczej nazywać "Od Rzeczy". Nie mniej jeżeli ktoś myślał iż za pomoc oni zrobią coś więcej niż nazwą jakiś skwerek to chyba się na łby zamienił. Toć to wprost realne podejście a nie pokłosie przeszłości. To by tera wychodziło, że na tacę rzucamy też po to aby co środa była dniem loda... A potem tylko biadolenie nad rozczarowaniami.

Poza tym. Po to się tam flaki po polach walają aby byli osobnym biznesem a nie jak do tej pory.

Tomasz0611 napisał:

Logika rodem z TVP, za dużo ich oglądasz. Ja po prostu nie mam przyjaciół w tej wojnie, bo i Rosja i UPAdlina są dla nas wrogiem w tej wojnie ... Normalnie jak w TVP, nie popierasz PiSuaru to musisz popierać POpierdoleńców ...

To jest bez znaczenia kto jest przyjaciel na wojnie. Szara rzeczywistość reguluje wszystko po swojemu.

Opublikowano
Dnia 5.08.2023 o 15:33, witejus napisał:

Roman, qwa parzenice to górale produkują, tak w skrócie mówiąc

literówka   

Dnia 5.08.2023 o 14:08, jacus napisał:

jesli cos kosztuje 20 zl i zdrozeje o 2zl to jaki procent ??  gdy kosztuje 40 zl i zdrozeje o 2 zl ..i masz rozwiazanie zagadki

coś ty zrobił bizneswoman zgasiłeś  

Dnia 2.08.2023 o 23:43, DTaras napisał:

zgasł już

na dnie czy go zgasili ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

po prostu tesknisz za carem -swiat nowoczesny jest nie dla ciebie, dla ciebe tylko bat i onuce...

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

po prostu tesknisz za carem 

A dlaczego mam tęsknić za czymś czego nie pamiętam xD Zaśmierdziała ci onuca w głowie i wszystko ci się pokręciło, a może to już starcza demencja ... A jeżeli nowoczesnym światem nazywasz tułanie się autokarem po Europie w sandałkach z reklamówką z Biedronki w której jest termos i kanapki to gratuluję xD 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Nie mniej jeżeli ktoś myślał iż za pomoc oni zrobią coś więcej niż nazwą jakiś skwerek to chyba się na łby zamienił. Toć to wprost realne podejście a nie pokłosie przeszłości.

Zdaje się że to sami nasi miłościwie panujący nakręcili spiralę oczekiwania na wdzięczność. Zawsze wyznawałem zasadę że jak mogę pomóc, to pomogę. Na wdzięczność nie oczekuję a szczególnie na jakieś jej heroiczne akty. Różnica tylko taka że ja, to zwykły obywatel, zaś Oni ustawiają cały Kraj nasz w postawie wyczekującej na wdzięczność, nie rozumiejąc iż o chłodną kalkulację tu chodzi.

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A dlaczego mam tęsknić za czymś czego nie pamiętam xD Zaśmierdziała ci onuca w głowie i wszystko ci się pokręciło, a może to już starcza demencja ... A jeżeli nowoczesnym światem nazywasz tułanie się autokarem po Europie w sandałkach z reklamówką z Biedronki w której jest termos i kanapki to gratuluję xD 

wy to macie w genach -kilka pokolen niewolnikow cara  potem prl-taka murzynskosc-cytujac ulubionego ostatnio klasyka kurwizji 😂

ja jezdze na wycieczki autokarem a ty nie jezdzis zroll-roysem , ja mieszkam  w 3 gwiazkowych hotelach, a ty nie mieszkasz w 5 ..

pijesz od rana czy od wczoraj ???

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

pijesz od rana czy od wczoraj ???

Od miesiąca nie wypiłem nic poważniejszego niż piwo do kolacji, ale ty to musisz innym zazdrościć, że piwko mogą sobie wypić, bo ich baba na sznurku nie trzyma tak jak Ciebie ...

Opublikowano

jak ktoś leży to go omiń albo kopnij ) bo jak mu podasz rękę to cię w nią ugryzie jeżeli będzie umiał a tonący pociągnie cię na dno .To przykłady z mojego życia .Ukraińcy wykorzystują wszystkich jak tylko się da pod płaszczykiem wolności europy .A co mi za różnica czy sąsiadem jest ukraina czy rosja która i tak sąsiaduje -rosja nawet lepiej dla rolnictwa bo nie zaleje nas towarem .A sraszenie atomem to i tak konec ludzkości w naszym wydaniu .Czy mamy się cofać i robić kolejne dziesięciolecia kiedyś dla ruskich a teraz "dobrowolnie" dla ukraińców ? Rząd powinien wprowadzić ustawę która zakazuje handlu i zużycia ukraińskich zbóż aż do spełnienia norm UE pod karą 10 krotność wykrytych nadużyć i niech się bujają 

• Like 1
Opublikowano

nie będę ci ubliżał ale ile Europa importuje i będzie importować  zboża z Rosji a ile z €krainy w przypadku zawieszenia czy zakończenia wojny -trzeba ruszyć łbem a nie grać wszechwiedzącego cwaniaka z opuszczonymi spodniami  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v