Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Mariusz, ale dokładniej? 

Jakieś przykłady, porównania?

Całe rodziny z dziećmi obżerają się nad morzem rybami po 100 zł za porcję a sflaczałe elity 3 RP skarżą się w gównie wyborczym że śmiecą są głośni i zostawiają syf na stolikach .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Całe rodziny z dziećmi obżerają się nad morzem rybami po 100 zł za porcję.

Coś nad morzem i w górach ostatnio pusto xD Ostatnie 2 lata chyba sprawiły, że PiSowskich elit utrzymujących się z 500+ już nie stać na rybkę nad morzem xD 

A syf to ostatnio u nas w mieście TVP po sobie zostawiło po swojej trasie koncertowej xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Mariusz, postaraj sie....

Chyba że się nie da logicznych, prawdziwych przykładów pokazać...

To co napisałeś .. no wybacz... Ale to poniżej poziomu Twojego i mojego ..

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Coś nad morzem i w górach ostatnio pusto xD Ostatnie 2 lata chyba sprawiły, że PiSowskich elit utrzymujących się z 500+ już nie stać na rybkę nad morzem xD 

Mariuszowi w TVPis pokazują obrazki z wszechobecnym dobrobytem który za PISu nastał to w to wierzy. Nad morzem nie ma ścisku, ludzie przyjeżdzają na krótko, cisną ich kredyty i drożyzna którą PIS wygenerował drukując kasę na rozdawnictwo.  

Opublikowano (edytowane)

to co sie dzieje nad morze to z wlasnego doswiadczenia piszecie ?????????🤣

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie, po prostu mojej kobiety nie interesuje taka pierdoła jak pasek 1x50m pola ... Ale jeżeli dla Ciebie pół ara ziemi to ważna sprawa majątkowa to gratuluję zgromadzonego majątku xD Wielka sprawa majątkowa, jak pół ara ziemi jest u mnie w okolicy warte 350zł, tyle co nieduże zakupy w markecie.

u nas 10 tysiecy i to jest taka drobna roznica, znam ten bol gdy mi 2 ary na droge ucieli..

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Tak z ciekawości....a po co?

a ja wiem po co ?? zapytaj swoje zony ...

1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i widzisz..... znowu ci w życiu nie wyszło🤣 Chciałeś żebym ci wszystko na raz wywalił bo się nie możesz połapać a tu znowu lipa🤣 Popisz sobie o onucy to jedyne co ci wychodzi

jestes klamca i mitomanem ,pasikonikiem i onuca -jak na jedna biedna glowke to wystarczy .🤣

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Całe rodziny z dziećmi obżerają się nad morzem rybami po 100 zł za porcję a sflaczałe elity 3 RP skarżą się w gównie wyborczym że śmiecą są głośni i zostawiają syf na stolikach .

w twojej chorej wyobrazni..

https://sport.tvp.pl/71554205/kolarstwo-tour-de-pologne-2023-7-etap-zabrze-krakow-gdzie-ogladac-transmisja-na-zywo-online-live-stream

tak od 3:07  . niestety mnie z helikoptera sfilmowali

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

u nas 10 tysiecy i to jest taka drobna roznica, znam ten bol gdy mi 2 ary na droge ucieli..

Pół ara 10.000 PLN ?? Przecież to 20mln za hektar xD To pier**lił bym za przeproszeniem gospodarkę xD Za moje skromne 15ha dostałbym 300mln złotych, to z samych odsetek w banku bym godnie żył xD Albo kupił 300 mieszkań pod wynajem w Warszawie ... Z każdego niech by tylko 500zł zostało po odliczeniu kosztów, to po co grzebać w ziemi ... Ale to tylko marzenia, bo ziemia u nas po 60.000-70.000 za ha. 

Ja bym się bardzo cieszył gdyby mi 2 ary zabrali ale zrobili porządną drogę zamiast błota ... Przez rok na myjni bym zaoszczędził na te 2 ary, bo jak błoto to samochód co tydzień trzeba myć, myjnia 15zł, to przez rok 750zł, czyli jeden ar, w dwa lata by się zwróciło oddanie tej ziemi pod drogę ...

• Haha 1
Opublikowano

Owszem , był czas pozornego pokoju ale sam przyznasz że strategia PO PSL była najgłupsza z możliwych , pewnie Palikot im podpowiadał że tylko armia europejska . 

Jaka głupia strategia. Tłumaczyłem ci po psl prezydent z pisu można powiedziec ponad podziałami znieśli zasadniczą służbę. Jednostki które służyły do przechowywania tych poborowych stały się nie potrzebne więc je zlikwidowano. Dodatkowo rozmieszczenie tych jednostek było takie, że wróg miał atakować od zachodu bo taka była doktryna prl u. Potem jak byś nie zauważył sytuacja się zmieniła i dla większości wróg jest na wschodzie chociaż wam pisowcom wydaje się wciąż, że największy wróg jest na zachodzie jak za prlu.

Zrozum człowieku jednostki nie walczą walczą ludzie i sprzęt a jak pisałem wartość bojowa wielu z tych jednostek była znikoma. CO z tego ,że pis chce budować nowe jednostki kupuje sprzęt zwiększa liczbę żołnierzy jak nad Polską latają rakiety śmigłowce itd. I nikt nic nie wie. Rakieta pod Bydgoszczą mogła przenosić głowicę atomową. Bydgoszcz by wyparowała a rząd i politycy pisu dowiedzieli by się o tym dopiero z telewizji. Ale za to mamy dużo czołgów kupionych na krechę w Korei. Bo przecież można udawać, ze się zbroi armię a tak naprawdę ją osłabiać wydając na sprzęt mniej potrzebny.

Opublikowano
27 minut temu, witejus napisał:

Żeby aż tak się spostponować?O.o

okulary zostaly w ciagniku 🤣

a tych 20 milionow nie zauwazyles ?

tomus to cena za ar - kolo mnie gosc kupil od gminy po tyle tydzien temu... chyba na glowe upadl, i tak nic tam nie postawi bo to klin 3 arowy ,do tego swoja dzialke ma za droga.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

tomus to cena za ar - kolo mnie gosc kupil od gminy po tyle tydzien temu...

Nadal nie ma to nic wspólnego z realiami ... Miałem taki kawałek 3 ary chyba tam jest, to zaproponowałem gminie, że oddam za darmo, aby gmina koszty notarialne ma ponieść i zbudowali tam drogę, a Tobie krakowski centusiu żal 2 arów pod inwestycję służącą lokalnej społeczności było szkoda ...

Opublikowano

Pewno ma dostęp do planu zagospodarowania i wie coś więcej. Za rok, dwa czy pięć gmina ponownie odkupi tylko w innej cenie

Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał:

tak od 3:07  . niestety mnie z helikoptera sfilmowali

A mówiłem machaj kulami to by my wiedziały że ty to ty😂

Krętaczu przechwalałeś się że masz 15 km do rynku w Krakowie a tam gadali w 3,08 że jeszcze 44km do Krakowa😵

• Haha 2
Opublikowano

a oni na prosto jechali ??  z glownej drogi skrecali .do tego 3 petle na bloniach byly

a do tego to 15 jest do granicy do rynku 25 ..

15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nadal nie ma to nic wspólnego z realiami ... Miałem taki kawałek 3 ary chyba tam jest, to zaproponowałem gminie, że oddam za darmo, aby gmina koszty notarialne ma ponieść i zbudowali tam drogę, a Tobie krakowski centusiu żal 2 arów pod inwestycję służącą lokalnej społeczności było szkoda ...

tyle wspolnego co twoje 20 milionow..

ile kosztuje ar budowlanego pod krakowem w dobrym miejscu?? sprawdz na otodom. 

ja tam nie mieszkam a traktorem to moge i poboczem jechac. 

13 minut temu, Agrest napisał:

Pewno ma dostęp do planu zagospodarowania i wie coś więcej. Za rok, dwa czy pięć gmina ponownie odkupi tylko w innej cenie

dostep ma kazdy..to otulina parku rajobrazowego-wiele nie zwojuje . na pewno nic. tym bardziej ze droga na mapie biegnie zupelnie inaczej niz w terenie..on ta droge uzytkuje ,ja jezdz inaczej,ale on wie ze ja wiem jak jest wg prawa..ktos mu ogrodzenie rozwalil i ani slowa nie pisnal-tym razem sie spoznilem. gdy jechalem juz slupki byly zepchane..

za duzo ma kasy-mieszkanie w krakowie, jedna willa obok ,druga nowa buduje  w lasku. 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

tyle wspolnego co twoje 20 milionow..

ile kosztuje ar budowlanego pod krakowem w dobrym miejscu?? sprawdz na otodom. 

ja tam nie mieszkam a traktorem to moge i poboczem jechac. 

Błąd obliczeniowy, jedno zero za dużo, co nie zmienia faktu, że i tak horrendalna cena, i nigdy w  życiu bym tyle nie dał za kawałek ziemi. Nie interesuje mnie ile pod Krakowem kosztuje ziemia budowlana, bo tylko głupcy się tam budują ... Im dalej od miasta tym lepiej ...

Opublikowano
13 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

PIS nie zwija jednostek to aż tak mało zauważalna zmiana dla ciebie .

A kto zlikwidował wojsko na Helu jak nie PIS za swojej pierwszej kadencji dokładnie 28 grudnia 2006

Zastanów się co pleciesz jęzorem. Może jeszcze chlapnij że pis nie likwiduje kopalń ?😂

Opublikowano

Nie ma ścisku nad Bałtykiem to może być a dla czego ? bo pazerni restauratorzy tak wywindowali ceny licząc że wydoją Polaków . 

Ludzie mają kasę bo jest praca , bezrobocie najniższe od 1999 roku . 

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ludzie mają kasę bo jest praca

Nooo. I PiS nawet zadba by dłużej pracowali. 

Opublikowano

scisku nie ma bo polska wschodnia nad morze nie jezdzi...do tego z 500 km pieknych plaz,

pogoda jest jaka jest. a ze drogo ?? gdzie ?? w krakowie drozej........ a u nas sezon praktycznie clay rok a tam gora 3 miesiace..

paragony grozy- jesli uwazasz ze drogo to nie kupuj, idz do biedronki czy lidla.. kawalek dalej jest taniej... 

obiad za 50 zl tez spokojnie zjesz..galka lodow tansza niz u nas na wsi..to samo kebab czy zapiekanka,frytki.

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Błąd obliczeniowy, jedno zero za dużo, co nie zmienia faktu, że i tak horrendalna cena, i nigdy w  życiu bym tyle nie dał za kawałek ziemi. Nie interesuje mnie ile pod Krakowem kosztuje ziemia budowlana, bo tylko głupcy się tam budują ... Im dalej od miasta tym lepiej ...

mnie interesuje-mam ponad 2 ha 🤣 czekam  5 lat od uchwalenia minie i sperzedam -jak przyjada glupcy z polski c 🤣.

im dalej tym lepiej ?? dla wiejskiego medrka to na pewno🤣

ale pieknie leje od rana.. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ale pieknie leje od rana.. 

Zapytałes mnie na początku żniw, po co tak wcześnie kosze..

... właśnie dlatego...łapiesz?

Opublikowano

Nie ma ścisku nad Bałtykiem to może być a dla czego ? bo pazerni restauratorzy tak wywindowali ceny licząc że wydoją Polaków . 

Ludzie mają kasę bo jest praca , bezrobocie najniższe od 1999 roku . 

Pazerni restauratorzy...... komunista PISowski k.... mać sie odezwał

Mechanizm jest taki - pazerne państwo PIS i tacy obywatele jak ty chcą doić przedsiebiorców bo to zgodnie z doktryna Lenina - pazerni kapitaliści. Restauratorzy muszą te wszelkie podwyżki danin, podatków i płac  dodać do ceny usługi czy produktu. Robi się drogo więc ludzie oszczędzaja bo płace zżera im inflacja a koszty obsługi kredytów wzrosły niebotycznie. Przyjeżdzają na krócej niż zwykle , mniej siedzą w knajpach bo na mniej ich stać i nie jest to wina restauratorów tylko durni z PIS i ich socjalistycznej polityki    

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v