Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

w domu wszyscy zdrowi ??

moze ochlodz glowke -bo widac ze ci sie obwody przegrzewaja, wez motorek pojezdzij troche najlepiej bez kasku zeby cie troche przewialo. kierunke polnoc bo tam zimno jest.

• Haha 1
Opublikowano

jesli ciebie uznac za zdrowego to ja na pewno jestem chory.. nawet moge sie tym chwalic.

15 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Janusza Kowalskiego to rzeczywiście powinni ubrać w opaskę z gwiazdą Dawida a potem wysłać tam, gdzie trafiali tacy z taką opaska, bo ten człowiek to wstyd dla tego narodu, nauczył się tylko jednej krótkiej wypowiedzi "wina Tuska" i ciągle ja powtarza.

to nawet nie dla psychiatry wypowiedz a dla prokuratora i sedziego...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacus napisał:

jesli ciebie uznac za zdrowego to ja na pewno jestem chory.. nawet moge sie tym chwalic.

to nawet nie dla psychiatry wypowiedz a dla prokuratora i sedziego...

No to już donos, na co czekasz xD a nie , nie masz czasu, musisz w chałupie posprzątać i obiad dla kobiety ugotować xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

jesli ciebie uznac za zdrowego to ja na pewno jestem chory.

nikt w to nie wątpi

3 godziny temu, jacus napisał:

nawet moge sie tym chwalic.

nie musisz, wszyscy wiedzą, a że jest internet to nie tylko rodzina wie o tym😆

Opublikowano

obydwaj macie problemy wiec nic dziwnego ze sie popieracie..

na cebie mam donosic -po co i tak skonczysz jak manius..

kazdym swoim postem udowadniasz ze masz zaburzenia..

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

obydwaj macie problemy wiec nic dziwnego ze sie popieracie..

na cebie mam donosic -po co i tak skonczysz jak manius..

kazdym swoim postem udowadniasz ze masz zaburzenia..

Prędzej ty wrócisz na urlop od AF xD powoli już każdy ma dość tej pomocy niewdzięcznej UPAdlinie, zostają tylko takie ewenementy jak ty ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

dwa razy zacytowales caly poprzedni post- to juz 2 ostrzezenia . taki drobiazg swiadczy o twoim poziomie..

kazdy ? ruski troll i szurt albo foliarz to jeszcze nie kazdy..

koreanskie uzbrojenie odchodzi w dal, ich ustawy zabraniaja pozyczania za granice tylu pieniedzy na uzbrojenie.

• Haha 1
Opublikowano

jutro kolo 17 wam pomacham w tv na trasie wyscigu pokoju..

brzydki charakter pisma mam bo bym cos po asfalcie popisal,

ciekawe jak daleko helikoptery bialoruskie moga zaleciec zanim bedzie mozna je zestrzelic ??

do andrzeja ?? do laszek ?? bo bialowieza to za malo..no chyba ze na zoliboz poleca..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

brzydki charakter pisma mam

Nie tylko pisma....😄

Opublikowano (edytowane)

W temacie Białowieży to jedno mnie zastanawia. Moze lecieli nisko , moze radary nie widziały ale wzdłuż granicy z Białorusią mamy wspaniały płot , genialny monitoring, częste patrole i wzmożoną czujność naszych pograniczników i żołnierzy. Jak to k....wa jest mozliwe ze to ludzie te helikoptery pierwsi zobaczyli a nie nasi dzielni wojacy co nas strzegą we dnie, w nocy ode złego reżimu białoruskiego?  Takie dwa wiertalioty widać i słychać  z kilku kilometrów a nikt z obrońców naszej ojczyzny nie skumał że coś jest nie teges? Może trzeba wziąć na etat kilkudziesieciu tubylców, każdemu kazać siedzieć w chałupie i z werandy obserwować czy nic nie leci?  

Edytowane przez Ulman
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Wybierz sobie jakąś odpowiedź, może być więcej:

1. Cały zdatny sprzęt poszedł na UA i zostały gołodupce z saperkami i jedną lornetką.

2. Wszystko przerzucone do Warszawy na wielką defiladę w stylu putinowskim co to ma być na 15 sierpnia

3. Idioci w MON-ie i korpusie oficerskim dzięki staraniom Macierewicza i Błaszczaka.

4. Na granicy siedzą tylko agenci rosyjscy, a całe opłotowanie i wzmacnianie granicy z białorusią to pic na wodę i fotomontaż

5. Systemy radarowe są rozmieszczone w miejscach pikników wyborczych PiSu by władzy nie spadł włos z głowy

6. Robienie z Polski klauna na arenie międzynarodowej by zmylić wrogów, prawdziwych i zwłaszcza wyimaginowanych.

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie , każda z tych odpowiedzi jest prawdopodobna a kto wie czy nie wszystkie razem. Obstawiam że tymi helikopterami mogliby polecieć do Białegostoku na BigMaca i zanim ktoś by zareagował to zdążyliby co najmniej zjeść a może i wrócić .

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Faktycznie , każda z tych odpowiedzi jest prawdopodobna

Każda i żadna. Sprawa jest prosta i w wydaniu polskim zawsze ta sama. 

Rządzący wymyślili sobie Komponent Ochrony Granicy. Taki współczesny odpowiednik Wojsk Ochrony Pogranicza ( jeżeli ktoś pamięta co to było). Stworzyli a raczej z dumą ogłosili że jest. W skład niego mają wchodzić policja, wojsko,SG i kto by sie tam jeszcze nie przypałętał. Tylko że to nie współdziała w ramach tego tworu a se tam jest. Nie ma goscia który jest dowódcą tego bajzlu jak np dowódca kontyngentu na misjach, tylko każdy ciul robi co se tam wyduma. Spróbujcie wydusić z tego skuteczność. 

Zwiększanie tam ilości zołnierzy siedzących w lesie nie ma sensu. 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Mylisz się.

Ma sens.... 

Wyzbierają wszystkie grzyby przed cywilami broniąc ich tym samym przed możliwa prowokacją w postaci znalezienia papierzaka

• Haha 2
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

moze radary nie widziały ale wzdłuż granicy z Białorusią mamy wspaniały płot , genialny monitoring, częste patrole i wzmożoną czujność naszych pograniczników i żołnierzy. Jak to k....wa jest mozliwe ze to ludzie te helikoptery pierwsi zobaczyli

No to teraz zwalą winę na fakt że nie każdy mundurowy na granicy był wyposażony w lornetkę. Bo gdyby każdy miał, to może który by zauważył.:lol:

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

W temacie Białowieży to jedno mnie zastanawia. Moze lecieli nisko , moze radary nie widziały ale wzdłuż granicy z Białorusią mamy wspaniały płot , genialny monitoring, częste patrole i wzmożoną czujność naszych pograniczników i żołnierzy. Jak to k....wa jest mozliwe ze to ludzie te helikoptery pierwsi zobaczyli a nie nasi dzielni wojacy co nas strzegą we dnie, w nocy ode złego reżimu białoruskiego?  Takie dwa wiertalioty widać i słychać  z kilku kilometrów a nikt z obrońców naszej ojczyzny nie skumał że coś jest nie teges? Może trzeba wziąć na etat kilkudziesieciu tubylców, każdemu kazać siedzieć w chałupie i z werandy obserwować czy nic nie leci?  

Odział grzybiarzy lepiej.Benda się wluczy po okolicy z koszykami uzbrojeni w nożyk i nasłuchiwać 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Rządzący wymyślili sobie Komponent Ochrony Granicy. Taki współczesny odpowiednik Wojsk Ochrony Pogranicza ( jeżeli ktoś pamięta co to było). Stworzyli a raczej z dumą ogłosili że jest. W skład niego mają wchodzić policja, wojsko,SG i kto by sie tam jeszcze nie przypałętał. Tylko że to nie współdziała w ramach tego tworu a se tam jest. Nie ma goscia który jest dowódcą tego bajzlu jak np dowódca kontyngentu na misjach, tylko każdy ciul robi co se tam wyduma. Spróbujcie wydusić z tego skuteczność. 

Ma sens dla pisu. Jest kampania wyborcza choć nie ogłoszona. Z jednej strony pis straszy, ze tam się czają za ta granicą z drugiej mówi, że obroni. Przedwczoraj kumplom w Koterce koło Mielnika udało się podejść do słynnego płotu na 20 m. Zostali wylegitymowani. Po lasach wojska wszelkiego i policji siedzi. Po okolicy jeżdżą Rosomaki. Się śmieję, że po wyborach to minie.

18 minut temu, jahooo napisał:

Jeśli wwożą pieniądze do polski to powinni jeszcze medal na granicy dostawać i podziękowanie od Pinokia lub Dudy.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ma sens dla pisu. Jest kampania wyborcza choć nie ogłoszona. Z jednej strony pis straszy, ze tam się czają za ta granicą z drugiej mówi, że obroni.

To jest jedna z najstarszych i podstawowych zasad marketingu i reklamy - wywołać potrzebę a potem ją zaspokoić.

• Like 1
Opublikowano

soltys -po urlopie ci sie dowcip wyostrzyl 🤣 jak zdrowie ?? dzialasz cos ?? a jak nazbieraja trujacych to co bedzie, zrobia obiad dla waznych gosci i trzeba bedzie wybory robic ....

10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Nie tylko pisma....😄

sam po sobie nie moge przeczytac..

pogoda barowa.. kurna czekam na dostawe poplonu bo przynajmniej bym z talerzowka pojezdzil.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v