Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Natomiast po sprawie Joanny jakoby PIS mordował kobiety to już jest zdziczenie Tuska , PO , I SLD .

Przecież ustaliliśmy tu na forum że PiS nie mordował. To o co kaman,:lol:_

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, jacus napisał:

jak tam wicia w domu wszyscy zdrowi ? 

tez zniwujesz od rana 😛, kosza u was cos ?? jak ceny ??

U mnie w domu wszyscy zdrowi, w przeciwieństwie do twojego, koszą, 740 pszenica, rzepak 1960 brt.

Edytowane przez witejus
Opublikowano

Kombajny nie śmiało ruszyły , rzepak i troszkę pszenicę ale dużo nie wykoszą bo w tym tygodniu potężne niże będą okupować Polskę a najwięcej deszczu przed i w Przemienienie Pańskie . Powinno się po przemienieniu wypogodzić ale kto to wie .

Opublikowano
10 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

To w końcu sami mamy się bronić czy poprzez NATO ,zachodnie wojsko na bank nie pójdzie ginąć za PL , chyba że lotnictwo .

Miejmy nadzieję że nie dojdzie do ataku na PL , putin zachłysnął się na Ukrainie .

Awanturników i megalomanów nikt  nie będzie bronił. Ty byś nas bronił na miejscu europy zachodniej na którą ciągle plujemy i awantury urządzamy?  Jedyna metoda by liczyć na innych, to z nimi współpracować, mieć wspólne biznesy i zależności ekonomiczne. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał:

Awanturników i megalomanów nikt  nie będzie bronił. Ty byś nas bronił na miejscu europy zachodniej na którą ciągle plujemy i awantury urządzamy?  Jedyna metoda by liczyć na innych, to z nimi współpracować, mieć wspólne biznesy i zależności ekonomiczne. 

I tu już dajesz ukłon dla partii pro europejskich a co to wróży ? to co było do tej pory czyli rynek zbytu , tania siła robocza , przejęcie reszty majątku narodowego , wykup ziemi przez obcokrajowców , prywatyzacja lasów itd .

A tak a pro po to z Niemcami już biznesu nie zrobisz bo gospodarka sięga dna szamba . Jakie mają PKB ?

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

Absolutnie nie. Ty masz tak wpojone przez sektę PIS. Propaganda wciska od kilkunastu lat że albo będziemy suwerenni niezależni odzyskamy godność i nie będziemy współpracować z zachodem albo nas wykupio , wszysko zabioro i niczego nie będzie. Otóż bzdury i straszenie ciemnoty.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Absolutnie nie. Ty masz tak wpojone przez sektę PIS. Propaganda wciska od kilkunastu lat że albo będziemy suwerenni niezależni odzyskamy godność i nie będziemy współpracować z zachodem albo nas wykupio , wszysko zabioro i niczego nie będzie. Otóż bzdury i straszenie ciemnoty.

Czyli ta wyprzedaż do tej pory kosztem zwykłych ludzi to było dobrze ?

Opublikowano

Jesteś tak głupi że wierzyłeś w  100 mln? 

Bardzo dobrze że ktoś ten majątek zagospodarował. Masz dwie rączki , dwie nóżki i też mogłeś sie zakręcić,  kupić jakieś nieruchomości i zrobić biznes.  W kazdej populacji naturalne jest że wąskie grono ludzi posiada wyczucie i talent do biznesu i zarabia ciężki pieniądz.  Kilkanaście procent stanowi klasę średnią a pewnie z 80% nadaje sie tylko do zarządzania przez bardziej zaradnych. Lewica taka jak PIS czy SLD cały czas próbuje działać wbrew naturze dokładać tym co sie do niczego nie nadają , kosztem tych co potrafią zrobić pieniądze. To jest działanie bezcelowe i bezsensowne bo natura zawsze będzie dążyła do naturalnego stanu równowagi. 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Jesteś tak głupi że wierzyłeś w  100 mln? 

Bardzo dobrze że ktoś ten majątek zagospodarował. Masz dwie rączki , dwie nóżki i też mogłeś sie zakręcić,  kupić jakieś nieruchomości i zrobić biznes.  W kazdej populacji naturalne jest że wąskie grono ludzi posiada wyczucie i talent do biznesu i zarabia ciężki pieniądz.  Kilkanaście procent stanowi klasę średnią a pewnie z 80% nadaje sie tylko do zarządzania przez bardziej zaradnych. Lewica taka jak PIS czy SLD cały czas próbuje działać wbrew naturze dokładać tym co sie do niczego nie nadają , kosztem tych co potrafią zrobić pieniądze. To jest działanie bezcelowe i bezsensowne bo natura zawsze będzie dążyła do naturalnego stanu równowagi. 

To nie jest kwestia wiary tylko oszustwa ciemiężonego narodu przez elity , Wałęsa nie był z elit i dla tego był potrzebny jako niby wysłannik narodu , sam na niego głosowałem a ostrzegano mnie . Nie na widzę komunizmu tak jak i nie przepadam za kapitalizmem , ten pierwszy daje władzę w ręce ludu a rzeczywiście bogaci się góra , kapitalizm właściwie to samo . Jak do tej pory system Szwedzki mi imponował ale to niewierni i w końcu zgłupieli i przeszli na islam a to doprowadziło do wynaturzenia się tego społeczeństwa i są u schyłku świetności .

Opublikowano

A w jaki sposób ten naród jest uciemiężony przez elity? Pomijam że zastosowałeś język typowego komunisty ery Lenina😆

A jaki był ten system Szwedzki który ci pasował? Na czym polegał? 

Kiedy Szwecja przeszła na islam?

Opublikowano
43 minuty temu, Ulman napisał:

A w jaki sposób ten naród jest uciemiężony przez elity? Pomijam że zastosowałeś język typowego komunisty ery Lenina😆

A jaki był ten system Szwedzki który ci pasował? Na czym polegał? 

Kiedy Szwecja przeszła na islam?

Wszystkie odłamy KK takie jak Kalwini , Husyci , Protestanci w niedługim czasie się wynaturzą .

• Haha 1
Opublikowano

To w końcu przeszli na islam jak pisałeś czy nie?

Możesz zaspokoić moją ciekawość w temacie sposobu uciemiężenia narodu przez elity i systemu szwedzkiego?

Nie cytuj poprzednich postów bo to tylko zaśmieca forum.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

To nie jest kwestia wiary tylko oszustwa ciemiężonego narodu przez elity ,

"Wyklęty powstań, ludu ziemi,
Powstańcie, których dręczy głód.
Myśl nowa blaski promiennymi
Dziś wiedzie nas na bój, na trud.
Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata,
Przed ciosem niechaj tyran drży!
Ruszymy z posad bryłę świata,
Dziś niczym – jutro wszystkim my!"

Iiiiiii paszli w boj.:lol:

Opublikowano

Przeszli bo ich przybysze wyznają islam a Szwedzi protestują czyli nie wierzą a system Szwedzki to coś podobnego do rządów PIS .

Uciemiężenie w sensie oszukanie w celu wzbogacenia się kosztem ogółu . Dzisiaj też to występuje tylko w mniejszej skali np. upadłość by następnie powrócić pod innym szyldem , za upadłość czyli oszustwo płaci społeczeństwo tak jak ty mówisz że np. za 500 + 

Opublikowano
18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wszystkie odłamy KK takie jak Kalwini , Husyci , Protestanci w niedługim czasie się wynaturzą .

A Rzymscy Katolicy?:lol:

Opublikowano

Noooo jak spojrzeć na księdza Natanka, to chyba już się stało.:lol:

3 minuty temu, Desperado napisał:

Nie Twoje doczekanie.

Ale w sensie moje niedoczekanie?:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Przeszli bo ich przybysze wyznają islam a Szwedzi protestują czyli nie wierzą a system Szwedzki to coś podobnego do rządów PIS .

Uciemiężenie w sensie oszukanie w celu wzbogacenia się kosztem ogółu . Dzisiaj też to występuje tylko w mniejszej skali np. upadłość by następnie powrócić pod innym szyldem , za upadłość czyli oszustwo płaci społeczeństwo tak jak ty mówisz że np. za 500 + 

Co ty za bzdury pieprzysz? Przeszli bo maja wyznawców isłamu? Może i Polska przeszła bo mamy w kraju muzłumanów? 

Czym jest tem system szwedzki w który oni nie wierzą a tobie sie podobał?

W jaki sposób za upadłośc płaci społeczeństwo i na czym twoim zdaniem polega wzbogacenie sie kosztem ogółu? Tylko prosze napisz coś co się trzyma kupy i jest na temat

Opublikowano

Tylko że ja wcale na to nie czekam.:lol:

Przed chwilą, Ulman napisał:

Może i Polska przeszła bo mamy w kraju muzłumanów? 

Zaiste dobrze prawisz i zgodne to jest z nauką Mahometa.:lol:

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

"Wyklęty powstań, ludu ziemi,
Powstańcie, których dręczy głód.
Myśl nowa blaski promiennymi
Dziś wiedzie nas na bój, na trud.
Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata,
Przed ciosem niechaj tyran drży!
Ruszymy z posad bryłę świata,
Dziś niczym – jutro wszystkim my!"

Iiiiiii paszli w boj.:lol:

Jutro 1 sierpnia godzina W .

Cały dzień będzie pokazywane .

Opublikowano

niedawno bylem w meczecie ale na islam jeszcze nie przechodze 🤣

w krakowie mieli meczet budowac -ale ostatnio cos ucichlo. tak na pierwszy rzut oka to na niejednym nabozenstwem bylby nadkomplet.. ale to w wiekszosci turysci, setkami po miescie  laza..

czasami to sie czuje jak w berlinie albo kopenhadze..

i zniwa rozpoczete-gdyby nie awaria to jeszcze bym w polu byl.. na razie to srednio sypie,o cenach nie wspomne.

godzina w -wspomnienie jak krakowiane zniszczyli warszawe. ja tez wajszawki nie lubie ale zeby az tak ? 

naopowadali warszawiacy krakowiakom bajek i ci wydali rozkaz..

czesc i chwala bohaterom-wieczna hanba i potepienie, tym co ich na smierc wyslali................

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v