Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Romana nie przekonasz. To nic że tabelka z d*py wyciągnięta i w europie nie ma żadnego znaczenia , ważne że tam nie ma volsfagena a tojota jes na pierszym miejscu

Opublikowano

alfa napisał:

16 godzin temu, Roman176 napisał:

Roman te twoje tabelki to o kant d*py potłuc dałeś jakieś śmieszne dane z rynku amerykańskiego sam pewnie jeździsz zjezdzonym Niemcem z cofanym przebiegiem . A ja cię zaskoczę szwagier ma BMW od nowości 370 tys km i ten przebieg to dla niego nic jak to w twych tabelkach napisane znajomy ma Q5 320 tys i też ten przebieg to dla niego nic a kuzyn ma toyota RAV4 4 130 przebiegu i już sporo się działo a blachy trzeba by już za 2 lata na nowe wymienić bo gówno japońskie rdzewieje bardzo szybko . A większość ma się od użytkownika jak kupisz nowy i wymieniasz olej co mają 15 tys km i skrzynia co 50 a nie według zaleceń producenta i wszystkie filtry na czas itp to takim Niemcem będziesz latał i 500 tys i mechanicznie będzie ok i  dalej będą blachy i plastiki jak nowe w przeciwieństwie do japonca . A jak kupisz z komisu i olej był wymieniany co 30 35 jak zaleca producent bo ktoś tym w Niemczech w leasingu latał i później jeszcze zdejmą z budzika że 100 tys to będziesz go non stop naprawiał i stwierdzisz że h*jowy 

Napisałeś teraz to samo co Roman... Ja tam pamiętam zarówno motur VMa V6 z powaloną panewą przy 50 tys. jak i VAGa z tą samą przypadłością tyle, że R4... Znów 3 litrowe Bajerisze po zdjęciu z autostrady z motura nie było co zbierać i poszedł z używki jeno przebieg miał coś w okolicy 400 kkm i żadnej oryginalnej tulei tylko pomarańczowy poliuretan tak, że no... Mija 250 tys. to przyzwyczaj się do powolnego końca. To jest te same 250 kkm w kołach co w skrzyni biegów bo silnik ma z racji pracy na biegu jałowym więcej godzin. Zresztą licząc te średnie 50 km/h to 250 tysia to będzie 5000 godzin plus 1000 na pędzenie klimy na czerwonym. Sami wiecie co to jest w ciągnikach które są silnikami z dłuższymi skokami.

Opublikowano

Jak tam forumowy pisiorze. Pis wybrał bliskie spotkania z wyborcami niestety dla nich bolesne? Tak na poważnie nie ma z czego się śmiać jeden policjant ma usunięta śledzionę i jest pokiereszowany. Pewnie nie zapieli pasów tak pędzi po kraju władza. Czym bliżej Azji tym większy rajd po okolicy. W Szwajcarii takie kolumny muszą zatrzymać się na czerwonym w Niemczech po zabudowanym nie mogą przekroczyć 50 km/h a u nas gonią na złamanie karku zabudowany nie zabudowany. 

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Napisałeś teraz to samo co Roman... Ja tam pamiętam zarówno motur VMa V6 z powaloną panewą przy 50 tys. jak i VAGa z tą samą przypadłością tyle, że R4... Znów 3 litrowe Bajerisze po zdjęciu z autostrady z motura nie było co zbierać i poszedł z używki jeno przebieg miał coś w okolicy 400 kkm i żadnej oryginalnej tulei tylko pomarańczowy poliuretan tak, że no... Mija 250 tys. to przyzwyczaj się do powolnego końca. To jest te same 250 kkm w kołach co w skrzyni biegów bo silnik ma z racji pracy na biegu jałowym więcej godzin. Zresztą licząc te średnie 50 km/h to 250 tysia to będzie 5000 godzin plus 1000 na pędzenie klimy na czerwonym. Sami wiecie co to jest w ciągnikach które są silnikami z dłuższymi skokami.

Trafić się może różny przypadek ale to nie znaczy że reszta tak samo będzie chodzić 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Chciało by się zbić kapitał polityczny na wypadku ale tym razem PO nie wyszło to kłamstwo .

Na razie tak do końca nie wiemy co tam się stało i kto jest winny. Przypomnę, że po wypadku Szydło najważniejsi pisowscy notable od razu wydali wyrok. Prawda okazała się inna pytanie co tu się okaże.

Żeby nie okazało się czasami, że to radiowóz był na pasie dla przeciwległego kierunku. Bo niestety te kolumny spychają ludzi z drogi z dwóch pasów nawet tych jadących z naprzeciwka.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

szli jak zwykle jak przecinaki to jest pewne. Zmniejszyć prędkość ze strony mazdy pewno było ale w razie potrzeby zatrzymać się ? W to już wątpię. Zarówno radiowóz mógł zjechać na środek jak Mazda po chwyceniu pobocza utracić kontrolę nad sobą.. albo i odwrotnie. Śmigieł żadnych w naszym kraju niema że taką ciulową drogą kolumnę wsadzili?

Opublikowano

Ilość wypadków rządowych pojazdów świadczy o tym że ich zachowanie na drodze w sposób istotny różni sie od tego czego moze oczekiwać średni kierowca.  Pewnie jak zwykle kozaczą ponad miarę. W Smoleńsku skończyło sie tragicznie, oby na jakiejś drodze do nieszczęścia nie doprowadzili.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Chciało by się zbić kapitał polityczny na wypadku ale tym razem PO nie wyszło to kłamstwo .

Bardzo stronniczy jesteś.

Opublikowano

Problemem jest to, że te auta pędzą obszarem zabudowanym wąskimi drogami jak ostatnio z ogromnymi prędkościami często pod prąd. Wystarczy, ze ktoś się zagapi nie zjedzie w porę z prawidłowo zajmowanego pasa i mamy wypadek. Dodatkowo widząc po obrażeniach policjantów i rodziny z mazdy to policjanci chyba nie mieli zapiętych pasów. A przynajmniej ten jeden mocno poszkodowany.

Opublikowano

siema. trochę mnie nie było, ale kroczyłem szlakami. 

widzę że temat przygłupów kolumny rządowej doszedł. 

banda debili ponad prawem, jeszcze milicjantów, pajacow w to włączają. już sopu i boru im mało. 

widzisz, lub słyszysz kolumny rządowe, to uciekajcie w las, czy po polach. 

oni są ponad prawem i sprawiedliwością 🥺

Opublikowano
13 godzin temu, DTaras napisał:

jaki procent ogółu produkcji modelu zrobił te 400 tys. i co to znaczy "nic"?

Firma analityczna iSeeCars przeanalizowała ponad 2 miliony samochodów

nic to znaczy ze producent deklaruje ze robią milion 

13 godzin temu, Ulman napisał:

Nie wnikaj w szczegóły bo Roman i tak nie pojmie. Ma tabelkę i tego się trzyma. To nic że wszystkie modele z USA, nic że nie wiadomo kto i jak to robił. Jest tabelka i Roman może sobie zrekompensować braki intelektualne stwierdzeniem że jak zawsze ma rację. 

to nic ze jesteś idiotą jak zawsze ale vw i bmw i reszta jeździ po Ameryce i wszystkie mają to samo brak euro  

Opublikowano (edytowane)

Piszesz że zostały przeanalizowane. Co konkretnie zrobiono i jakie parametry brano pod uwagę przy ocenianiu?

Jesli jest dla ciebie odkryciem że samochody w USA nie mają euro to tylko intelektu ci pogratulować.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 godzin temu, alfa napisał:

Roman te twoje tabelki to o kant d*py potłuc dałeś jakieś śmieszne dane z rynku amerykańskiego sam pewnie jeździsz zjezdzonym Niemcem z cofanym przebiegiem

musze cię zaskoczyć ale odbierałem z przebiegiem ok 200km już nie pamiętam dokładnie 

A ja cię zaskoczę szwagier ma BMW od nowości 370 tys km i ten przebieg to dla niego nic jak to w twych tabelkach

a kupował 20 lat temu ...  

tabelkach napisane znajomy ma Q5 320 tys i

jakim silnikiem ?  powiem ci  tak audica leży ze sprzedażą samochodów 

kuzyn ma toyota RAV4 4 130 przebiegu i już sporo się działo a blachy trzeba by już za 2 lata na nowe wymienić bo gówno japońskie rdzewieje bardzo szybko

to zaskoczę cię mój kolega ma serwis samochodów przeszedł z audi na właśnie rav ropę  nie umie je sobie nachwalić  ....... dodatkowo flota też toyota

sam mnie pare lat temu ostrzegał przed Niemca mi co proszę ..   a co najlepsze toyota słynie z najlepszych blach 😁 

https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/8696123,rdza-samochod-korozja-ktore-auta-rdzewieja.html

pewnie bity panie 

A większość ma się od użytkownika jak kupisz nowy i wymieniasz olej co mają 15 tys km i skrzynia co 50 a nie według zaleceń producenta i wszystkie filtry na czas itp to takim Niemcem będziesz latał i 500 tys i mechanicznie będzie ok i  dalej będą blachy i plastiki jak nowe w przeciwieństwie do japonca . A jak kupisz z komisu i olej był wymieniany co 30 35 jak zaleca producent bo ktoś tym w Niemczech w leasingu latał i później jeszcze zdejmą z budzika że 100 tys to będziesz go non stop naprawiał i stwierdzisz że h*jowy 

znowu bredzisz bmw vw te gówno nie wymienia olei jak jest auto nowe na dotarciu  ..

połowa zeczy co piszesz tak było kiedyś teraz vw i reszta to pato wystarczy zobaczyć rankingi z pierwszego na 2 dziesiątkę 

14 minut temu, Ulman napisał:

Piszesz że zostały przeanalizowane. Co konkretnie zrobiono i jakie parametry brano pod uwagę przy ocenianiu?

Jesli jest dla ciebie odkryciem że samochody w USA nie mają euro to tylko intelektu ci pogratulować.

znowu ci głupio ośle ? 

16 minut temu, Ulman napisał:

ile silników po drodze wymieniono 

Opublikowano

Agent PZU kiedyś na szacowanie przyjechał 2 letnią  auris z burchlem wielkości dłoni pod tylną wycieraczką

Opublikowano

Roman - jak nie rozumiesz i bełkoczesz to zapytam jeszcze raz. Piszesz że 

33 minuty temu, Roman176 napisał:

Firma analityczna iSeeCars przeanalizowała ponad 2 miliony samochodów

Co i w jaki sposób analizowali i oceniali?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Co i w jaki sposób analizowali i oceniali?

Ranking koncentruje się natomiast na trwałości i wytrzymałości pojazdów. Jeśli samochody miałyby poważne problemy, których naprawa byłaby kosztowniejsza niż samochód sam

u nas podobnie 

Cztery Toyoty w pierwszej piątce najpopularniejszych samochodów

Opublikowano

Czyli z tego co piszesz ten ranking w zasadzie nic nie wnosi. Jeśli w danej marce będą drogie części to moment w którym naprawa będzie nieopłacalna przyjdzie szybciej. 

A ty jaką marką jeździsz ? Kiedyś to było BMW którym robiłeś 100 tys rocznie?

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Roman176 napisał:

musze cię zaskoczyć ale odbierałem z przebiegiem ok 200km już nie pamiętam dokładnie 

a kupował 20 lat temu ...  

jakim silnikiem ?  powiem ci  tak audica leży ze sprzedażą samochodów 

to zaskoczę cię mój kolega ma serwis samochodów przeszedł z audi na właśnie rav ropę  nie umie je sobie nachwalić  ....... dodatkowo flota też toyota

sam mnie pare lat temu ostrzegał przed Niemca mi co proszę ..   a co najlepsze toyota słynie z najlepszych blach 😁 

https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/8696123,rdza-samochod-korozja-ktore-auta-rdzewieja.html

pewnie bity panie 

znowu bredzisz bmw vw te gówno nie wymienia olei jak jest auto nowe na dotarciu  ..

połowa zeczy co piszesz tak było kiedyś teraz vw i reszta to pato wystarczy zobaczyć rankingi z pierwszego na 2 dziesiątkę 

znowu ci głupio ośle ? 

ile silników po drodze wymieniono 

Oj Roman toyota i najlepsze blachy to jak powiedzieć roman176 i największy rozum . Każdy tu wie że masz swój świat i wogole mnie zastanawia czemu ty chwalisz toyota oni razem z Hitlerem zaatakowali pół świata tylko jakoś do Niemców przylgnęła latka takich i owakich a do japoncow już nie a jeśli na serio ich porównać to Niemcy to pupilki jeśli chodzi o 2 ws 

25 minut temu, Roman176 napisał:

Ranking koncentruje się natomiast na trwałości i wytrzymałości pojazdów. Jeśli samochody miałyby poważne problemy, których naprawa byłaby kosztowniejsza niż samochód sam

u nas podobnie 

Cztery Toyoty w pierwszej piątce najpopularniejszych samochodów

Bo tych 4 z 5 nie stać kupić Niemca od wielką prawda . Do toyoty nie chciałbym nawet wsiąść bo to obciach a i bubel zarazem . A no i Romanie takie audi nie leży że sprzedażą tylko bije rekordowe wyniki ale co tu ośle wiesz do salonu audi BMW czy merca nie pójdziesz bi to nie auto na twój rozum i talent i fundusz . Żyjesz w swoim małym światku tak jak Jarosław 1 krotkonogi i kogoś próbujesz uświadomić 

Edytowane przez alfa
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v