Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Roman176 napisał:

przestałeś pić ?

Bardzo  nieudolnie, natarczywie i prymitywnie próbujesz zadać pytanie z tezą. Jak kiedyś poprawi ci sie inteligencja i wyczucie to może ktoś się da wciągnąć w taką dyskusję. Musisz jeszcze dużo popracować ale cieszy że rozwinąłeś sie na tyle by wpaść na taki pomysł i próbować.  

Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.05.2023 o 22:33, Roman176 napisał:

ja nie mogę pić za często gdybyś wiedział co to temperatura powyżej temperatury ciała i podwyższony hemokryt ... no ale co tam....

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

oho... wieczorny rausz Romka z dziury w ziemi:D

widzisz jaki z ciebie kłamca i oszust 

ale nie ja pisałem ze pije 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

a tera to ...przetłumaczył... :D

dobra... papatki...🙋‍♂️

Opublikowano
22 minuty temu, witejus napisał:

Już po szychcie, ROMKU?

na rano o 12 koniec 

32 minuty temu, Ulman napisał:

A ty znowu po pijaku zaczepki szukasz?   

te twoje wróżby jak te twoje myślenie to ja nie mam pytań 

Opublikowano (edytowane)

Tyle razy pisałem, ze pis realizuje program dal Polski taki by kamień na kamieniu nie został. Pomału i konsekwentnie niszczą kolejne branże pokazując gawiedzi sukcesy. Kupuje się czołgi i samoloty a po cichu robi się tak by żołnierz amunicji nie miał.

https://www.newsweek.pl/polska/afera-z-fabryka-prochu-nominaci-pis-zawalili-projekt-zbrodnia-na-armii/y8dqsf4

W Pionkach od ponad roku powinna iść pełną parą produkcja kluczowego dla zbrojeniówki prochu, ale plac budowy jeszcze niedawno porastały drzewa. Newsweek jako pierwszy i jedyny publikuje dowody na to, że opóźnienia w wartej 460 mln złotych inwestycji były wynikiem kolosalnych zaniedbań, o których wiedziały władze Polskiej Grupy Zbrojeniowej i prokuratura. – To zbrodnia na armii – mówią politycy opozycji.
"MESKO — część PGZ — największy polski producent amunicji, ale też zestawów rakietowych Grom czy Spike, podobno od lat jest zarządzany nieudolnie, a patologie się pogłębiają. […] W efekcie mamy 20 mln straty za zeszły rok, mimo że wojsko kupuje od spółki drożej niż klient indywidualny na strzelnicy, tracimy rynek nawet amunicji małokalibrowej" – to według "maili Dworczyka" komunikat Mateusza Morawieckiego do szefa MON Mariusza Błaszczaka.

Na ratunek premier rekomenduje Tomasza Stawińskiego, "który chce podjąć się reformy i pokierować MESKIEM". Jest rok 2018. Stawiński ledwie zasiadł w fotelu prezesa, przedstawia się załodze "w krótkich żołnierskich słowach": chemik, inżynier, przedsiębiorca. Za najważniejszą uważa produkcję "dobrej jakości wyrobów".

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

twoich wymysłu o piciu ... jak sie nie ma argumentów i inteligencji to się ...... 

Roman, każdy tu na forum czytając co piszesz , zauważa twoj zmieniający się nastrój. Większość widzi że walisz w czaszkę bo bełkot i emocjonalno i intelektualne rozchwianie trudno inaczej wytłumaczyć. To że wypierasz się picia, próbujesz przerzucić to na innych jest typowe dla pijaka. Tak więc Roman, masz problem mimo żeś młody chłop i czas to zaakceptować. Może na trzeźwo dasz sobie spokój z lewicowymi poglądami? 

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

yle razy pisałem, ze pis realizuje program dal Polski taki by kamień na kamieniu nie został. Pomału i konsekwentnie niszczą kolejne branże pokazując gawiedzi sukcesy. Kupuje się czołgi i samoloty a po cichu robi się tak by żołnierz amunicji nie miał.

https://www.newsweek.pl/polska/afera-z-fabryka-prochu-nominaci-pis-zawalili-projekt-zbrodnia-na-armii/y8dqsf4

Niech idą do Maciarewicza po proch wielobazowy, co go tak ładnie załatwił od Francuzów.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ulman napisał:

Roman, każdy tu na forum czytając co piszesz , zauważa twoj zmieniający się nastrój. Większość widzi że walisz w czaszkę bo bełkot i emocjonalno i intelektualne rozchwianie trudno inaczej wytłumaczyć. To że wypierasz się picia, próbujesz przerzucić to na innych jest typowe dla pijaka. Tak więc Roman, masz problem mimo żeś młody chłop i czas to zaakceptować. Może na trzeźwo dasz sobie spokój z lewicowymi poglądami? 

nie każdy na forum to ulman i zetorki12  .... ale z kąś się wzięło przygarnął kocioł garnkowi .........  co was trzyma żeby nie chlać nić  ......... a ja dziennie dmucham a ty chyba flaszkę jak wypijasz .......... jeden kłamie jak najęty drugi majaczy 

ty nie umiesz prostej odp zrobić jak pytałem dopiero autor postu ci odp ze masz trochę w tej główce nie ok  ...... on rozumiał a pato mi zarzucało bełkot o czym to świadczy ? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

No i po co znowu wymyślasz i bełkoczesz?

Znamienne jest to zdanie

3 godziny temu, Roman176 napisał:

co was trzyma żeby nie chlać nić  ......... a ja dziennie dmucham a ty chyba flaszkę jak wypijasz ..........

Czyli uważasz że jak nikt nam nie każe dmuchać to pijemy? To że ty byś chlał jakby cie nie kontrolowali nie oznacza że inni też tak mają. Nieświadomie zdradziłeś swój pogląd który świadczy żeś typowy alkoholik. 

No i bądźmy szczerzy - większość forumowiczów z tego tematu mniej lub bardziej sugerowała że chlejesz. Jest tu wielu dziwnych gości ale nikt nie jest tak zmienny i rozchwiany emocjonalnie jak ty. Stan standardowy jest lekko bełkotliwy ale względnie logiczny. Stan drugi to nieskoordynowany bełkot , skakanie z tematu na temat bez ładu i składu,  obelgi i samozaorywanie się. Ten drugi stan  dopada cię zawsze po przejściu pierwszego i zawsze późnym wieczorem. 

Przyznaj sie Roman przed samym sobą że masz poważny problem. Podstawą rozpoczęcia udanego leczenia jest to by chory zaakceptował fakt swojej choroby. Wypieranie się do niczego dobrego cie nie doprowadzi.

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v