Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

lubicie być ruchani i sprzedawani 

i sie ujawnił pedał romuś... 😄

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

jedynie za to że węglem trujesz ludzi...

ja nie truje koksik wypala się w Niemczech twoje maszyny i reszta co stoi na podwórku nie wstyd ci jeździć tym pracować ?

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ja nie truje koksik wypala się w Niemczech twoje maszyny i reszta co stoi na podwórku nie wstyd ci jeździć tym pracować ?

toż maszyny mam polskie ? kłamać nie nauczył kaczor?

Opublikowano

i sie ujawnił pedał romuś... 😄

gierek też był hanysem wybudował w ciągu 30 lat wy od 40 sprzedajecie i to nieudolnie 

toż maszyny mam polskie ? kłamać nie nauczył kaczor?

twój zetor ? 

Opublikowano

wątek zgubiłeś?

a gerek to zadłuzył Polskę . trochę mniej jak kaczor , ale jednak.

Opublikowano
38 minut temu, Roman176 napisał:

udowodniłeś tym ze jesteś gupi jesteś fanatykiem platformy a wolnorynkowca to teks sobie w dupe wsadź 

23 minuty temu, Roman176 napisał:

a gdzie ja napisałem ze jestem fanatykiem ... albo ulmany zakłamanym ? 

Oj Romanek , coś cię nerwy ponoszą. Znowu się zaorales bo w swej ciasnocie intelektualnej nie zadałeś sobie pytania jak można nie płacić za gaz a i linku z którego tekst zacytowałeś podać nie potrafisz. Tak jak pisałem wczoraj - głupkowate teksty i żadnych konkretów. Najgorsze w tym wszystkim ze niczego się nie nauczyłeś i pewnie tak już zostanie 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Oj Romanek , coś cię nerwy ponoszą. Znowu się zaorales

bo dziś tylko na kacu, a nie jak zwykle.

wyborca pis. stale najebany. 😄

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Roman176 napisał:

gierek też był hanysem wybudował w ciągu 30 lat wy od 40 sprzedajecie i to nieudolnie 

Tęskni się za komuną? A ty ponoć prawicowiec😆😅🤣

PISowska swolocz chce znowu zburzyć pałac kultury więc lepiej było sprzedać zacofane zakłady bo i je by zburzyli.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A potem poleciał ochoczo na strzelnicę aby doskonalić umiejętności egzekutora, metodą strzału w baniak z przystawienia.🤣

A tę przyjemnosć zostawił bym rodzinie ofiary ...............               ale taka kara chłosty była by zabawna nawet https://tvn24.pl/swiat/afganistan-publiczna-chlosta-20-mezczyzn-oskarzonych-o-kradzieze-i-cudzolostwo-i-inne-przestepstwa-6505070

Opublikowano
10 minut temu, Roman176 napisał:

Co Ty piszesz, on to gorol ze Sosnowca. Ty może nie HANYS.

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Oj Romanek , coś cię nerwy ponoszą

ja spoko nie nerwus 

Przed chwilą, Jurek321 napisał:

Cieszyna 

Opublikowano

gierek to byl z zaglebia,   nie slaska ...

46 minut temu, Roman176 napisał:

istniał przed Polską .........   konstytucji mamy Tożsamość kulturowa wiec dzięki 

slas razem z malopolska przyjal chrzest ponad 100 lat wczesniej w panstwie wielkomorawskim.

piastowie na slasku panowali o iwele dluzej niz w polsce.

slask przez wiekszosc swojej historii nalezal do .. czech.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

nie stresuj go . niech się pijak napije... wtedy zacznie z sensem gadać... tylko zrozumieć wtedy ciężko o czym pisze... 😄

Opublikowano
30 minut temu, Jurek321 napisał:

A pamiętam jak za podchorążego wysłali mnie z Żar po jednego zbłąkanego do Radzionkowa. A mieszkał w familokach. Nie bardzo jarzyłem co mówią, ale ugościli jak trzeba. 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Cieszyna 

Jak nie jesteś pewien to najpierw sprawdź, bo piszesz bzdury. mirro, w Radzionkowie w familokach to mieszkali rodowici Ślązacy, jak zauważyli że jesteś nie ich, to rozmawiali  między sobą  gwarą lub po niemiecku. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

slas razem z malopolska przyjal chrzest ponad 100 lat wczesniej w panstwie wielkomorawskim.

piastowie na slasku panowali o iwele dluzej niz w polsce.

slask przez wiekszosc swojej historii nalezal do .. czech.

bez przesady z tym państwem wielkomorawskim, do dzisiaj historycy się o to spierają, więc nawet jeśli przyjąć rację zwolenników to góra 30 lat gdy był ten teren zależny od Wielkomorawian.

Może i panowali dłużej niż w Polsce, ale co to za władanie gdy jest się tylko wasalem wasala?

Śląsk jednak przez większośc czasu był pod panowaniem żywiołu niemieckiego i to nie ważne czy mówimy o austriackich Habsburgach, pruskich Hohenzollernach czy o Czechach w których rządzili po Przemyślidach Niemcy (poza paroma chwilowymi wyjątkami) wszak Czechy  były częścią 1 rzeszy niemieckiej. Wychodzi na to że Śląsk i Ślązacy to tacy Kurdowie ze swoim Kurdystanem, tyle, że tu nie Azja póki co więc i rządzili śląskiem Niemcy, Czesi i Polacy bardziej humanitarnie.

Tym wcześniejszym "chrzestem" też bym się nie chwalił bo chrześcijaństwo to religia niewolników i ludów podbitych narzucana przez zdobywców. W końcu Mieszko zdradził tradycję, autorytety, religię i istniejąca hierarchię społeczną na rzecz narzuconych rozwiazań z zachodu ęuropy i to narzuconych de facto przez Niemców.( dziwne że teraz się w tym kraju sprzeciwiają kolejnej dobrej zmianie z zachodu) Jak to romuś ze swoim śmiesznym prawactwem jest w stanie znieść to się tylko dziwię, no ale prawaki to się panicznie boja każdej zmiany i nowości która czai się za rogiem wystraszeni boją się wszystkiego od geja przez Zyda po prześladowania katolików w kraju gdzie rządzi junta brunatnych bolszewików przy współudziale 5 kolumny z Watykanu i jeden czy dwóch patriotów proboszczów nie zmaże tego co robili biskupi i arcybiskupi na rzecz wrażych mocarstw przez wieki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Jurek321 napisał:

mirro, w Radzionkowie w familokach to mieszkali rodowici Ślązacy, jak zauważyli że jesteś nie ich, to rozmawiali  między sobą  gwarą lub po niemiecku. 

To był kierowca BWP z mojego plutonu i nie chciałem robić mu krzywdy, w sensie zgłaszać sprawy dalej, bo była z niego za***ista fachura. Tak że kopnąłem się z Żar i wyjaśniłem że jak wróci ze mną to dostanie cichy ZOMZ. Dowódcy kompanii też to było na rękę.

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

a jest kraj Kaszuby? A tam nawet tablice są zdaje się dwujęzyczne... 

Kaszuby to Niemcy inaczej być nie może bo przecież w tvp podają cały czas że Tusk jest Niemcem, a on podobno Kaszub, kurde na górnym śląsku mieszka niemiecka 5 kolumna, prawdziwi ślązacy z dolnego śląska to mieszkają w Niemczech, a na ich miejsce przybyli "ślazacy" z żytomierza  czy tam innych ukraińskich terenów, ba nawet z Kazachstanu, do tego rządzą nami głownie według teorii spiskowych żydzi i zdrajcy. A cos musi być na rzeczy bo typowy żołnierz AK dostawał w ramach wdzięczności od komunistycznych władz, kilka gram ołowiu, dół w lesie, odwrócony stołek w więzeniu , A Rajmund Kaczyński dostał studia, willę do zamieszkania i rolę w filmie dla synów. Przypadek?

No nie może byc w Polsce dobrze

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

nie stresuj go . niech się pijak napije... wtedy zacznie z sensem gadać... tylko zrozumieć wtedy ciężko o czym pisze... 😄

jak idzie być tak głupim jak ty ? 

Porąbka – wieś w Polsce położona w województwie śląskim, w powiecie bielskim, siedziba gminy Porąbka, nad Sołą, między Żywcem a Kętami w Beskidzie

Ilustracja

Edward Gierek (1970)
Data i miejsce urodzenia

6 stycznia 1913
Porąbka

Data i miejsce śmierci

29 lipca 2001
Cieszyn

44 minuty temu, Takeda napisał:

Kaszuby to Niemcy inaczej być nie może bo przecież w tvp podają cały czas że Tusk jest Niemcem

tak prawdziwi kaszubienie reagowali w czasie wojny 

Mieszkańcy Wolnego Miasta Gdańska (wyłączając Polaków i Żydów) otrzymali obywatelstwo Rzeszy.

Pozostali jeszcze obywatele państwa, którego w opinii władz niemieckich już nie było. Okupant objął ich "szczególną opieką" - Schutzangehörige. Nie dotyczyło to oczywiście obywateli polskich pochodzenia niemieckiego, których było ok. 158 tys. osób.

Czytaj więcej na: https://historia.trojmiasto.pl/Polnocne-Kaszuby-w-mrokach-wojny-Czesc-II-n154940.html

2 godziny temu, Ulman napisał:

Skoro nie nerwus i niby nie pijesz to jak tłumaczysz swój stan?

jaki stan ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Porąbka to Sosnowiec czyli nie Śląsk a Małopolska i Kongresówka. Ty podobno Slązak a takie kocopoły walisz, wstyd. A co do obrazkach to tak też witali prawdziwi Ślazacy witali sąsiadów z zachodu, 3 powstania ślaskie to dobitnie pokazują, więc i może twój przodek tam był, no chyba, że ty Ukrainiec co przybył po 45 na te tereny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v