Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najważniejsze że ty udawać nie musisz😄

2 minuty temu, Roman176 napisał:

i udajesz głupiego 

Opublikowano

Ale jakie ty masz argumenty oprócz swoich lęków? Nie masz elektryka, nie jeździsz nim, nie dotyczą cie zakazy na parkingach a mimo to ciągle pieprzysz że gdzieś coś się zapaliło. Może ty jakimś obsesyjnym piromanem jesteś?😂

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

nie jeździsz nim, nie dotyczą cie zakazy na parkingach

i co związku z tym gdybym miał ? mam strajkować ? przywiązać sie do elektryka ? w szlabany ze nie mogę wjechać 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Ale jakie ty masz argumenty oprócz swoich lęków?

wyraźnie napisałem ze nawet wujek w mercu nie wierzy w przyszłość el...          co trza być za idiotą żeby powtarzać mu jak dziecku bez argumentów itp ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

co związku z tym gdybym miał ? mam strajkować ? przywiązać sie do elektryka ? w szlabany ze nie mogę wjechać 

Po prostu nie kupuj.

Ja też nie chce.

Więcej takich i po problemie.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Najważniejsze że ty udawać nie musisz😄

10 minut temu, Roman176 napisał:

i udajesz głupiego 

racje ze nie musze ani zniżać się nie musze  jak tam 11godzin na forum ? żyć nie umierać 

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Po prostu nie kupuj.

Ja też nie chce.

Więcej takich i po problemie.

o i bardzo dobrze napisałeś ........  cofam obelgi w twoją stronę  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał:

za to lubelski burak prawdę ci powie 

No widzisz - nie masz zadnych argumentów oprócz swoich lęków i jakiegoś wujka który w coś tam nie wierzy🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Roman176 napisał:

2 godziny temu, Ulman napisał:

Roman, a jak Morawetzky chce produkować elektryczne samochody to dobrze czy źle?

Morawiecki źle jak prywatny to dobrze 

2 godziny temu, DTaras napisał:

Ale to, Roman, na inny wungel - a z buczyną problem... Jak chłopaku BeEmki jarały się od puszczającego EGRa to nic nie pisałeś. A to nie tak dawno w zasadzie. I Tesla już jeździła masowo...

jakoś Internet o tym nie buczał .......... i jeszcze raz zadam te pytanie czy to nowe bmk paliły się ? 

Nowe to jakie? Półtoraroczne?

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

z czego mam mieć leki ? a oglądasz Top Gear  też mają leki i pochodzą ze śląska 

Ty masz jakiekolwiek własne przemyślenia czy tylko to co wyczytasz w necie , w co wierzy wujek i co jest w top gear? Nie masz elektryka, nie jeździsz nim więc co cie to gówno obchodzi?  Zajmij się czymś pozytecznym a nie wymysliłeś sobie jaką krucjatę wobec elektryków. Co będzie następne?  Założysz organizację tępiącą kuchenki mikrofalowe i wiatraki?

Opublikowano
Roman176 napisał:

miał być do mojej el ale wujek odradził  sam mógł by dostać  za darmoche w mercu ale żaden pracownik nie chce 

Poważnie? Za darmochę? A w mercu o tym wiedzą?

Opublikowano
witejus napisał:

1 minutę temu, Ulman napisał:

Może jako lewak jesteś elektrykami przerażony

Lewacy są zachwyceni elektrykami

mie też się podoba trzy i pół sekundy do setki i jakieś 9 do 200. Jeszcze nie próbowałem ale są perspektywy. Plaid podobnież jeszcze szybszy...

Roman176 napisał:

z czego mam mieć leki ? a oglądasz Top Gear  też mają leki i pochodzą ze śląska 

Mieć leki a brać regularnie to różnica.

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Ulman napisał:

Ty masz jakiekolwiek własne przemyślenia czy tylko to co wyczytasz w necie , w co wierzy wujek i co jest w top gear? Nie masz elektryka, nie jeździsz nim więc co cie to gówno obchodzi?  Zajmij się czymś pozytecznym a nie wymysliłeś sobie jaką krucjatę wobec elektryków. Co będzie następne?  Założysz organizację tępiącą kuchenki mikrofalowe i wiatraki?

bardzo dobrze przygłupie napisałeś niema i nie chce mieć z tym styczności dlaczego jakiś burak ma mi nakazać jeździć to ustawą erokochozową ? mniejszość gada co ma robić większość 

45 minut temu, DTaras napisał:

Poważnie? Za darmochę? A w mercu o tym wiedzą?

lizign pracowniczy nie może go sprzedać nie może nikomu pożyczyć ... jakieś grosze odciągają z wypłaty co 2 lata możesz brać innego a tego oddajesz .. 

firma w Polsce oshee też tak ma daje merca 

Takie rozwiązanie w 2016 roku wprowadziła firma OSHEE – efektami zmian cieszyli się pracownicy z różnych szczebli – od handlowców, przez pracowników biurowych, kierowników regionalnych, dyrektorów, aż po Zarząd firmy. Wymiana aut na samochody marki Mercedes-Benz była możliwa dzięki nawiązaniu współpracy z Dealerem Sobiesław Zasada Automotive.

55 minut temu, DTaras napisał:

Nowe to jakie? Półtoraroczne?

mogłeś linka poczytać co wkleiłem na paliwa stałe tylko sie palą te co są wysłużone mają rozje elektrykę  albo mechanicy pseudo ......... a elektryki nowe jak sie nie zapali do 2 lat to już sie nie zapali 

39 minut temu, DTaras napisał:

mie też się podoba trzy i pół sekundy do setki i jakieś 9 do 200. Jeszcze nie próbowałem ale są perspektywy. Plaid podobnież jeszcze szybszy...

to sobie ku i będzie cię bardziej imponowało 

Lamborghini Aventador SVJ

a po za tym nie przeszkadzał by ci pisk silnika zamiast konkretnego klanku silnika ? 

po za tym nic ciekawego nie napisałeś nawet volvo suw tyle osiąga V60 hybryda

audi a3 2,5 litra 

nawet alfa romeo suv bi turbo ma mniej 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

alfa musi być 510 konna a jak znam alfę to poniżej dwóch dych na stówę nie zejdziesz w tej odmianie. 9 sekund do dwustu jednak może nie zrobić chyba, że od 100 do 200 to już owszem. Z V60 nie chce mi się wierzyć, wątpię. Lambo to inny rodzaj auta... Jechałeś kiedy V8 na wyczynie? R8 4,2 nie jest taki ale wqwia bardzo szybko, nawet prawdziwe AMG ze swym pierdzeniem. To są naprawdę inne samochody, do zabawy, poupalać trochę. Leasing dla pracownika to firma wału aby ten mógł dowolnie dysponować wozem istnieją programy w firmach co refundują menagerom część abonamentu ale zawsze jest do zapłacenia bo to fikoł księgowy. Wniosek jest taki iż jednak nie za darmo a przy elektryku w mercedesie będzie to pół baniaka do rozbicia. Nie będą to grosze, nie dla mnie przynajmniej. Gdybyś chłopie napisał iż elektryk jest zbyt drogim rozwiązaniem - bo dla mnie jest - to byś zabrzmiał wiarygodniej. Nawet mimo, że ostatnio ceny poszły w dół. A brak wiary wujaszka? Po pierwsze to nie wiara a rozsądek może grać pierwsze skrzypce bo z jednej baterii od elektryka można zrobić 5 hybryd co bardziej odpowiada zapotrzebowaniu. Po drugie napęd elektryczny jest lepszy od spalinowego i wiara a właściwie jej brak może dotyczyć conajwyżej akumulatorów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v